logistiek platform oss
Home > Nieuws > Vos Logistics opent eerste LNG vulstation in Nederland.
14 september 2010
Vos Logistics opent eerste LNG vulstation in Nederland.
Vos Logistics heeft samen met Mercedes-Benz Nederland, LNG Europe, Van Gansewinkel en Indox CryoEnergy Spain het initiatief genomen om milieuvriendelijk rijden met trucks op LNG (Liquefied Natural Gas) in Nederland mogelijk te maken.

Vandaag is het eerste LNG vulstation in noordwest-Europa officieel in gebruik genomen door Pieter Hofstra, voorzitter van Koninklijk Nederlands Vervoer. Het doel achter het initiatief is om tot een betere CO2 balans te komen.

LNG is een heldere, kleurloze vloeistof die ontstaat als aardgas tot minus 162ºC wordt afgekoeld. In vloeibare vorm neemt LNG ongeveer 3 tot 4 keer minder volume in dan CNG (Compressed Natural Gas). Hierdoor heeft een truck rijdend op LNG een actieradius van meer dan 1.000 kilometer.
Van de fossiele brandstoffen is aardgas het schoonste. In vergelijking met Euro 5 trucks op Diesel vermindert de CO2 emissie met 30% en de uitstoot van fijnstof met 85%. Bovendien is het geluidsniveau van een LNG truck de helft lager. Daarmee draagt rijden op LNG bij aan een duurzamer energiegebruik en een beter leefklimaat. Bovendien zijn de LNG trucks ook geschikt om op LBG (Liquefied Bio Gas) te rijden.
Het is dan ook een uitstekend alternatief voor landelijke distributie en met name binnenstedelijk goederenvervoer. Zodra er meerdere vulstations in Europa worden neergezet en het motorvermogen van trucks op LNG toeneemt, zijn LNG trucks ook een duurzaam alternatief voor internationaal transport.

Frank Verhoeven, CEO van Vos Logistics zegt: “Onder de noemer Eco Safe Logistics zoekt Vos Logistics de balans tussen rendement en duurzaamheid. Dit is vanuit de overtuiging dat duurzaamheid werkt als er een gezonde economische basis aan ten grondslag ligt voor de onderneming en haar klanten. Rijden op LNG past in onze sustainability doelstelling gericht om de CO2 emissie met 20% te verminderen. Wij zijn dan ook van plan een groot deel van onze distributievloot te vervangen door LNG trucks als dat economisch haalbaar is. We praten bij aanvang dan over zo’n 50 tot 100 trucks.”

 

Bron: website Vos Logistics

rss print email


RT @LogistiekNOB: Brabant gooit hoge ogen op internationaal vlak. In de top 10 van beste Europese regio's van de toekomst. Overall en op ec...
16-02-2018 12:03
RT @FRemmen: Ik heb me aangemeld voor Logistiek Vastgoed Nederland 2018. Kom je ook? #LOV18 https://t.co/JYaHPSboxh @Oss_KE @logistiekoss @...
16-02-2018 10:38

logistiek platform oss

1 maart 2018: Plannerscafé Oss Tijdens het Plannerscafé... lees verder >
Scania praat planners bij over ontwikkelingen Tijdens... lees verder >
Duurzaam plannen en serious gaming tijdens het 1ste regionale Plannerscafé... lees verder >

nieuws van de partners

Ad Dollevoet huurder van nog te bouwen dc in Oss... lees verder >
Vos Logistics neemt werkzaamheden Gebroeders Joosten over... lees verder >
Vos Logistics gestart met distributie voor webgigant Amazon... lees verder >

Altijd op de hoogte van het logistieke nieuws uit regio Oss!

via Twitter @logistiekoss of de nieuwsbrief Lees meer

Oss: uitstekend bereikbaar over water, weg en spoor