logistiek platform oss
Home > Nieuws > Vos Logistics introduceert innovatief megatrailerconcept
Vos CuBoLiner Vos CuBoLiner
04 maart 2013
Vos Logistics introduceert innovatief megatrailerconcept
Europees Logistiek dienstverlener Vos Logistics heeft een nieuw type trailer ontwikkeld, de Vos CuBoLiner®, een curtainside megatrailer met uitneembare wanden. De Vos CuBoLiner® kan vanaf de zijkant geladen worden, biedt de bescherming van een boxtrailer en is bovendien kraanbaar en daardoor inzetbaar voor multimodaal transport.

De trailer is met name geschikt voor het vervoer van hoogwaardige goederen zoals elektronica en farmaceutische goederen, voor het transport van banden en het laden en lossen vanaf de zijkant, zoals vereist in de automotive industrie. De Vos CuBoLiner® heeft een inhoud van 100 m3 en voldoet aan de laatste veiligheidseisen. Met dit nieuwe megatrailerconcept wil Vos Logistics zijn dienstverlening verder uitbreiden naar het boxtrailersegment. Voor dit segment is de CuBoLiner® een aantrekkelijk alternatief voor de traditionele boxtrailer. Vos Logistics heeft met een team van eigen medewerkers en in nauwe samenwerking met klanten en trailerbouwers meer dan twee jaar aan deze ontwikkeling gewerkt. De flexible side boards in het bijzonder zijn innovatief. Hierop is patent aangevraagd. De Vos CuBoLiner® is multi-inzetbaar en biedt de flexibiliteit om een breed scala aan klanten op maat te bedienen.

 

De investering in deze nieuwe opleggers past in de ambitie van Vos Logistics om te groeien in het transport van hoogwaardige goederen, retailproducten, banden en onderdelen voor de automobielindustrie. De eerste 150 van de voor 2013 geplande 250 Vos CuBoLiners® zijn in productie genomen door de Belgische constructeur van bedrijfsvoertuigen Van Hool. Deze trailers zullen in het eerste en tweede kwartaal van dit jaar instromen. De Vos CuBoLiner® maakt deel uit van het meerjaren vlootvernieuwingsprogramma dat Vos Logistics in 2011 is gestart. In 2013 zullen 500 trailers (zowel megatrailers, silo-opleggers als wissellaadbakken), 200 Euro 5 en 6 trucks instromen, aangevuld met een tiental LNG-trucks.

 

Frank Verhoeven zegt: ”Ik ben trots op deze eigen ontwikkeling waarop we patent hebben aangevraagd. Het is een duidelijk bewijs dat duurzame innovatie in de sector werkt. Het is een mooie resultante van de passie van het team binnen Vos Logistics om in samenwerking met klanten en producenten tot duurzame oplossingen te komen. De CuBoLiner® draagt bij aan onze doelstelling om de CO2-uitstoot per vervoerde ton/kilometer verder terug te brengen. Door de multi-inzetbaarheid van de CuBoLiner® streven we verhoging van de beladingsgraad na en verdere reductie van lege kilometers. Daarnaast zullen we ook nieuwe multimodale corridors ontwikkelen samen met onze klanten en partners.”

 

In onderstaande video ziet u hoe de CuBoLiner® eruit ziet en werkt: 
 


De belangrijkste kenmerken van de Vos CuBoLiner® op een rij:

  • Afmetingen: 13,6 mtr (L) * 2,45 mtr (B)* 2,98 mtr (H)
  • P 400 Huckepack (kraanbaar t.b.v. spoorvervoer)
  • XL 12642 safety norm
  • Pallet side protection
  • Achterdeuren
  • Vaste spanbanden voor zekeren van lading
  • In hoogte verstelbaar dak
  • Steunpoten t.b.v. stabiliteit bij laden en lossen
  • Uitneembare zijwanden (patent in aanvraag) 
rss print email


RT @LogistiekNOB: Brabant gooit hoge ogen op internationaal vlak. In de top 10 van beste Europese regio's van de toekomst. Overall en op ec...
16-02-2018 12:03
RT @FRemmen: Ik heb me aangemeld voor Logistiek Vastgoed Nederland 2018. Kom je ook? #LOV18 https://t.co/JYaHPSboxh @Oss_KE @logistiekoss @...
16-02-2018 10:38

logistiek platform oss

1 maart 2018: Plannerscafé Oss Tijdens het Plannerscafé... lees verder >
Scania praat planners bij over ontwikkelingen Tijdens... lees verder >
Duurzaam plannen en serious gaming tijdens het 1ste regionale Plannerscafé... lees verder >

nieuws van de partners

Ad Dollevoet huurder van nog te bouwen dc in Oss... lees verder >
Vos Logistics neemt werkzaamheden Gebroeders Joosten over... lees verder >
Vos Logistics gestart met distributie voor webgigant Amazon... lees verder >

Altijd op de hoogte van het logistieke nieuws uit regio Oss!

via Twitter @logistiekoss of de nieuwsbrief Lees meer

Oss: uitstekend bereikbaar over water, weg en spoor