logistiek platform oss
Home > Nieuws > Vijfsterren Logistiek zoekt de verbinding
13 september 2013
Vijfsterren Logistiek zoekt de verbinding
Noordoost-Brabant is sterk in logistiek. De regio heeft een uitstekende strategische ligging met goede achterlandverbindingen, is multimodaal ontsloten (via weg, water en spoor) en kent veel toonaangevende logistieke bedrijven. De sector maakt de laatste jaren een flinke groei door en levert een belangrijke bijdrage aan de regionale economie. Noordoost-Brabant steeg in 2013 naar de 5de plaats op de ranglijst van Logistieke Hotspots van Nederland. Volop kansen dus voor de regio. Nu is het tijd deze te verzilveren.

Van lokaal naar regionaal

In de regio Noordoost-Brabant is in dat kader een unieke samenwerking tot stand gebracht. De lokale samenwerkingsverbanden Platform Logistiek Noordoost-Brabant (PLNOB), Logistiek Platform 's-Hertogenbosch (LPsH) en het Logistiek Platform Oss (LPO) slaan de handen ineen en zoeken verder de samenwerking op voor de uitbouw van de logistieke activiteiten in de regio Noordoost-Brabant. Met als hoofddoel deze regio verder te positioneren en uit te bouwen als Logistieke Hotspot. Dit onder de noemer 'Vijfsterren Logistiek'.

 

Logistiek verbindt

Logistieke dienstverleners, verladers, onderwijsinstellingen en gemeenten gingen al eerder de samenwerking aan. Eerste stappen waren de oprichting van een aantal afzonderlijke logistieke platforms in Oss (2009), Veghel/Uden (2010) en 's-Hertogenbosch (2012), waarin prominente logistieke ondernemers uit de regio deelnemen. Op verschillende thema’s vindt er vanuit die platforms al lokale afstemming en samenwerking plaats. Bijvoorbeeld op het gebied van imagoverbetering van de sector, logistiek onderwijs, connecties met de havens van Antwerpen, Amsterdam en Rotterdam en benodigde voorzieningen zoals grond en infrastructuur. Vijfsterren Logistiek wil nog een stap verder gaan daarin; een nog bredere samenwerking tussen het bedrijfsleven stimuleren, waarbij ook onderwijs en overheden aansluiten en faciliteren. Profiteren van elkaars kennis, kunde en netwerken. Daar draait het om.

 

Vijfsterren Logistiek

 

Sessies voor inspiratie

Ondernemers in de logistiek in Noordoost-Brabant moeten de ruimte krijgen om hun dromen, ideeën en plannen te realiseren. Dat is de visie van Vijfsterren Logistiek. Daarom organiseert het platform eind september en begin oktober vier inspiratiesessies. Met als doel om vanuit de beste ideeën die voortkomen uit deze sessies innovatieve samenwerkingsprojecten tussen ondernemers in de regio op te starten. Deze kunnen rekenen op ondersteuning, zowel in uitvoering als op financieel vlak. Vijfsterren Logistiek wil zo meerwaarde creëren voor de logistieke sector, new business opleveren en een boost geven aan de werkgelegenheid. En daarmee de attractiviteit en wervingskracht van de regio vergroten.

rss print email


RT @LogistiekNOB: Brabant gooit hoge ogen op internationaal vlak. In de top 10 van beste Europese regio's van de toekomst. Overall en op ec...
16-02-2018 12:03
RT @FRemmen: Ik heb me aangemeld voor Logistiek Vastgoed Nederland 2018. Kom je ook? #LOV18 https://t.co/JYaHPSboxh @Oss_KE @logistiekoss @...
16-02-2018 10:38

logistiek platform oss

1 maart 2018: Plannerscafé Oss Tijdens het Plannerscafé... lees verder >
Scania praat planners bij over ontwikkelingen Tijdens... lees verder >
Duurzaam plannen en serious gaming tijdens het 1ste regionale Plannerscafé... lees verder >

nieuws van de partners

Ad Dollevoet huurder van nog te bouwen dc in Oss... lees verder >
Vos Logistics neemt werkzaamheden Gebroeders Joosten over... lees verder >
Vos Logistics gestart met distributie voor webgigant Amazon... lees verder >

Altijd op de hoogte van het logistieke nieuws uit regio Oss!

via Twitter @logistiekoss of de nieuwsbrief Lees meer

Oss: uitstekend bereikbaar over water, weg en spoor