logistiek platform oss
Home > Nieuws > Congres Vijfsterren Logistiek succesvol
28 april 2014
Congres Vijfsterren Logistiek succesvol
Zeker 180 deelnemers, waaronder meer dan de helft vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (54%), overheid en onderwijs. Inspirerende input van vijftien inleiders, geïllustreerd met succesfactoren van reeds lopende samenwerkingsprojecten. En: bereidheid tot bundeling van krachten rond de Vijfsterren-thema's. Dat zijn in het kort de resultaten van het congres dat Vijfsterren Logistiek organiseerde donderdag 13 maart in Veghel.

Tijdens het congres Logistiek Verbindt is aftrap gegeven aan de actie-agenda van Vijfsterren Logistiek, waaronder vier innovatieve samenwerkingsprojecten rond E-commerce, Bundeling van lading, Ontwikkeling van een Agrifood LogisticsBoard en Ontwikkeling van nieuwe multimodale, continentale verbindingen. Dagvoorzitter Paul Bleumink, managing partner Buck Consutants International, trekt de volgende conclusies:
1.    De kwaliteiten van de regio moeten in binnen- en buitenland steviger voor het voetlicht worden gebracht. De regio is nu nog te bescheiden.
2.    Nu nog bestaande lokale opleidingsinitiatieven moeten op regionaal niveau  worden opgepakt.
3.    Er is er zowel bij verladers als vervoerders veel belangstelling om in te spelen op e-commerce.
4.    Om echt tot nieuwe doorbraken te komen heb je óf vernieuwende samenwerkingsverbanden nodig (zoals DUPLO) óf je gaat aan de slag met nieuwe tools waarmee lokale partijen elkaar beter weten te vinden.
5.    De beoogde Agrifood Logistics Board sluit aan op de profilering van de regio als AgriFood Capital.
6.    Er is behoefte aan een spoorvisie, vooral met het doel om in de nabije toekomst belangrijke bestemmingen in Europa multimodaal te kunnen bereiken.
Klik hier voor een uitgebreid verslag van het congres 'Logistiek Verbindt'.

Oproep!
Vijfsterren Logistiek doet nogmaals een nadrukkelijk beroep op u om u aan te melden voor deelname aan de gelanceerde projecten. "Realisatie is alleen mogelijk met inzet van de ondernemers in de regio", aldus de stuurgroep van Vijfsterren Logistiek. Zie verder: www.vijfsterrenlogistiek.nl/projecten

rss print email


RT @LogistiekNOB: Brabant gooit hoge ogen op internationaal vlak. In de top 10 van beste Europese regio's van de toekomst. Overall en op ec...
16-02-2018 12:03
RT @FRemmen: Ik heb me aangemeld voor Logistiek Vastgoed Nederland 2018. Kom je ook? #LOV18 https://t.co/JYaHPSboxh @Oss_KE @logistiekoss @...
16-02-2018 10:38

logistiek platform oss

1 maart 2018: Plannerscafé Oss Tijdens het Plannerscafé... lees verder >
Scania praat planners bij over ontwikkelingen Tijdens... lees verder >
Duurzaam plannen en serious gaming tijdens het 1ste regionale Plannerscafé... lees verder >

nieuws van de partners

Ad Dollevoet huurder van nog te bouwen dc in Oss... lees verder >
Vos Logistics neemt werkzaamheden Gebroeders Joosten over... lees verder >
Vos Logistics gestart met distributie voor webgigant Amazon... lees verder >

Altijd op de hoogte van het logistieke nieuws uit regio Oss!

via Twitter @logistiekoss of de nieuwsbrief Lees meer

Oss: uitstekend bereikbaar over water, weg en spoor