logistiek platform oss
Home > Nieuws > Vos Logistics ontvangst Lean&Green Star voor realiseren 20% CO2 reductie
Vos Lean en Green
16 mei 2014
Vos Logistics ontvangst Lean&Green Star voor realiseren 20% CO2 reductie
Europees logistiek dienstverlener, Vos Logistics heeft vandaag de Lean & Green Star ontvangen voor de realisatie van een CO2 reductie binnen de onderneming van 20% binnen vijf jaar. Deze onderscheiding is het vervolg op de Lean and Green Award die Vos Logistics in november 2010 kreeg voor zijn ambitieuze plan om 20% CO2 reductie binnen vijf jaar te realiseren.

De Lean and Green Star is een initiatief van Duurzame Logistiek & Connekt, een onafhankelijk netwerk van bedrijven en overheden dat partijen verbindt om te werken aan duurzame verbetering van de mobiliteit in Nederland.

 

Het programma sluit aan bij het lopende duurzaamheidsprogramma van Vos Logistics dat een sterke focus legt op innovaties gericht op efficiënte en schone dienstverlening op het gebied van transport en logistiek. Het Eco-safe-logistics-programma vormt de basis van het duurzaamheidsbeleid van Vos Logistics. Het richt zich voornamelijk op drie thema’s: technologie, bedrijfsvoering en gebouwen. Dat zijn de thema’s waarop de onderneming direct invloed kan uitoefenen. Verlaging van de CO2-uitstoot, verhoging van de veiligheid en het veiligheidsbewustzijn en verbetering van klanttevredenheid zijn daarbij de belangrijkste doelstellingen.

 

Vos Logistics publiceerde eerder deze maand zijn geïntegreerde financieel en duurzaamheidsverslag 2013 (www.voslogistics.com). Vos Logistics heeft duurzaamheid integraal ingebed in de bedrijfsprocessen en de bedrijfsvoering. Daarom presenteert de onderneming de financiële en duurzaamheidsprestaties samen in één rapport. In een meerjarenprogramma (2010 – 2015) zijn de doelstellingen vastgelegd in acht key performance indicators (KPI’s) waarop het duurzaamheidsbeleid wordt gestuurd. Daarin past ook de verificatie van de duurzaamheids-KPI’s door de externe accountant. Het jaarverslag is daarom voorzien van een gecombineerde controleverklaring en assurancerapport.

rss print email


RT @LogistiekNOB: Brabant gooit hoge ogen op internationaal vlak. In de top 10 van beste Europese regio's van de toekomst. Overall en op ec...
16-02-2018 12:03
RT @FRemmen: Ik heb me aangemeld voor Logistiek Vastgoed Nederland 2018. Kom je ook? #LOV18 https://t.co/JYaHPSboxh @Oss_KE @logistiekoss @...
16-02-2018 10:38

logistiek platform oss

1 maart 2018: Plannerscafé Oss Tijdens het Plannerscafé... lees verder >
Scania praat planners bij over ontwikkelingen Tijdens... lees verder >
Duurzaam plannen en serious gaming tijdens het 1ste regionale Plannerscafé... lees verder >

nieuws van de partners

Ad Dollevoet huurder van nog te bouwen dc in Oss... lees verder >
Vos Logistics neemt werkzaamheden Gebroeders Joosten over... lees verder >
Vos Logistics gestart met distributie voor webgigant Amazon... lees verder >

Altijd op de hoogte van het logistieke nieuws uit regio Oss!

via Twitter @logistiekoss of de nieuwsbrief Lees meer

Oss: uitstekend bereikbaar over water, weg en spoor