logistiek platform oss
Home > Nieuws > Plannerscafé Oss goed van start
19 september 2014
Plannerscafé Oss goed van start
Wanneer je efficiency wil bereiken door bundeling van lading, moet je op het niveau van planners met elkaar tot afspraken komen. Dus niet praten op directieniveau, maar vooral doen op de werkvloer.

Dat was de boodschap van Frank Verhoeven en Jan van Erp, de initiatiefnemers van het plannerscafé Oss. De goede opkomst op de eerste editie maakte direct duidelijk dat zij daarmee een behoefte raakten.

 

Ruim veertig mensen die zich dagelijks vanuit Oss bezighouden met de logistiek van ladingen gaven donderdag 18 september acte de présence. Wethouder Jan van Loon sprak over de grote potentie voor logistiek Oss. “Dankzij een stevige Provinciale lobby vindt Oss meer en meer aansluiting op de logistieke agenda’s van Noordoost Noord-Brabant. We hebben de krachten gebundeld in het Logistiek Platform Oss (LPO) en hebben nauwe banden met Vijfsterren Logistiek gesmeed. Bovendien hebben we als trimodaal knooppunt veel te bieden”, aldus de wethouder. Na deze positieve woorden benadrukte Van Loon dat het pionierswerk nog niet gedaan is. “Er zijn nog steeds plekken waar ik moet uitleggen dat Oss aan de Maas ligt!”

 

Een goed begin is het halve werk. En goed was dit begin zeker. Het gesprek tussen de deelnemers kwam als vanzelf volop op gang. Frank Verhoeven, voorzitter van het LPO gaf aan te geloven dat deze manier van kennismaken kan leiden tot mooie projecten en verdergaande samenwerking. Hij riep iedereen dan ook op om er de volgende keer weer bij te zijn. “Neem dan ook je collega’s mee. Hoe meer mensen aanwezig zijn die iedere dag met de business van plannen en verladen bezig zijn, hoe beter het is.”

 

Op naar de volgende editie
Het volgende plannerscafé staat gepland op donderdag 8 januari bij Stadscafé De Ontmoeting. Tijdstip wordt bepaald naar aanleiding van een evaluatie onder de deelnemers van de eerste editie.

 

Je interesse kenbaar maken voor de genodigdenlijst kan nu al via janvanerp@logistiekplatformoss.nl Iedereen op deze lijst ontvangt t.z.t. een uitnodiging voor de bijeenkomst. We stellen het op prijs als je ook relevante relaties op het plannerscafé wijst. Ook zij kunnen zich door middel van een mailtje aanmelden als geďnteresseerde.

rss print email


RT @LogistiekNOB: Brabant gooit hoge ogen op internationaal vlak. In de top 10 van beste Europese regio's van de toekomst. Overall en op ec...
16-02-2018 12:03
RT @FRemmen: Ik heb me aangemeld voor Logistiek Vastgoed Nederland 2018. Kom je ook? #LOV18 https://t.co/JYaHPSboxh @Oss_KE @logistiekoss @...
16-02-2018 10:38

logistiek platform oss

1 maart 2018: Plannerscafé Oss Tijdens het Plannerscafé... lees verder >
Scania praat planners bij over ontwikkelingen Tijdens... lees verder >
Duurzaam plannen en serious gaming tijdens het 1ste regionale Plannerscafé... lees verder >

nieuws van de partners

Ad Dollevoet huurder van nog te bouwen dc in Oss... lees verder >
Vos Logistics neemt werkzaamheden Gebroeders Joosten over... lees verder >
Vos Logistics gestart met distributie voor webgigant Amazon... lees verder >

Altijd op de hoogte van het logistieke nieuws uit regio Oss!

via Twitter @logistiekoss of de nieuwsbrief Lees meer

Oss: uitstekend bereikbaar over water, weg en spoor