logistiek platform oss
Home > Nieuws > Vos Logistics en Michelin verduurzamen transportnetwerken
24 september 2014
Vos Logistics en Michelin verduurzamen transportnetwerken
Europees logistiek dienstverlener Vos Logistics en Michelin Groep hebben een preferred carrier agreement getekend met als doel het aantal lege kilometers en daarmee de CO2-emissie verder terug te dringen. Deze overeenkomst is onderdeel van een programma van Michelin waarmee de bandenproducent haar Europese distributiestromen wil optimaliseren.

Door deze samenwerking kan Michelin de kosten op duurzame wijze onder controle houden en transportcapaciteit voor haar goederenstromen zeker stellen. Voor Vos Logistics betekent het een logische vervolgstap in haar duurzaamheidagenda waarin het accent verlegd wordt naar het samen met verladers realiseren van synergievoordelen door laad- en losadressen binnen de verschillende netwerken te optimaliseren. Vos Logistics werkt al jarenlang voor de Michelin Groep ten behoeve van de Europese distributie van banden.


Synergievoordelen voor klanten
Als logistiek dienstverlener verzorgt Vos Logistics goederenstromen binnen Europa en streeft zij naar efficiënte en schone transportoplossingen. Een team met specialisten van beide partijen gaat de goederenstromen analyseren en combineren, met als doel de beste routes, rijschema’s en inzet van materieel te verkrijgen. Voor Michelin gaat het hierbij om zowel goederenstromen van finale goederen, intercompany-leveringen als de aanvoer van grondstoffen voor fabrieken.

 

Door het creëren van synergie-effecten is het streven om zowel de kosten als de CO2-emissies te reduceren en tegelijkertijd de transportcapaciteit te garanderen waardoor de leveringsbetrouwbaarheid toeneemt.
Michelin anticipeert met deze samenwerking op de verwachte marktontwikkelingen. Die laten een toename van de vraag aan transportcapaciteit in de komende jaren zien. De structurele overcapaciteit zal geleidelijk verdwijnen en de transportkosten zullen hierdoor naar verwachting stijgen.

 

Hubert Franck, procurement director European logistics bij Michelin, denkt dat een efficiëntere inrichting van Michelins transportnetwerk nog meer oplevert dan een reductie van de CO2-uitstoot en kostenbesparing. “We kunnen zo bovendien onze gewenste transportcapaciteit en leverbetrouwbaarheid borgen. Dit lukt alleen met gecommitteerde en gekwalificeerde partners. Gezien onze langjarige relatie en samenwerking met Vos Logistics zien wij in Vos Logistics zo’n partner.”

 

VOS LOGISTICS EN MICHELIN VERDUURZAMEN TRANSPORTNETWERKEN
• Verkleinen CO2-footprint door combineren van goederenstromen
• Kostenbesparingen voor alle participanten door synergievoordelen
• Hogere leveringsbetrouwbaarheid en gegarandeerde transportcapaciteit

rss print email


RT @LogistiekNOB: Brabant gooit hoge ogen op internationaal vlak. In de top 10 van beste Europese regio's van de toekomst. Overall en op ec...
16-02-2018 12:03
RT @FRemmen: Ik heb me aangemeld voor Logistiek Vastgoed Nederland 2018. Kom je ook? #LOV18 https://t.co/JYaHPSboxh @Oss_KE @logistiekoss @...
16-02-2018 10:38

logistiek platform oss

1 maart 2018: Plannerscafé Oss Tijdens het Plannerscafé... lees verder >
Scania praat planners bij over ontwikkelingen Tijdens... lees verder >
Duurzaam plannen en serious gaming tijdens het 1ste regionale Plannerscafé... lees verder >

nieuws van de partners

Ad Dollevoet huurder van nog te bouwen dc in Oss... lees verder >
Vos Logistics neemt werkzaamheden Gebroeders Joosten over... lees verder >
Vos Logistics gestart met distributie voor webgigant Amazon... lees verder >

Altijd op de hoogte van het logistieke nieuws uit regio Oss!

via Twitter @logistiekoss of de nieuwsbrief Lees meer

Oss: uitstekend bereikbaar over water, weg en spoor