logistiek platform oss
Home > Nieuws > Management by-out Vos Logistics afgerond
17 december 2014
Management by-out Vos Logistics afgerond
De directie van Europees logistiek dienstverlener Vos Logistics heeft samen met Scheybeeck Investments alle aandelen van Vos Logistics overgenomen.

De verandering van aandeelhoudersstructuur is een logische stap in de strategie van de onderneming. De transactie is goedgekeurd door de Autoriteit Consument & Markt (ACM). De vakbonden zijn geÔnformeerd en de ondernemingsraad heeft een positief advies uitgebracht.

Investeren in een duurzame ontwikkeling
Voor de komende jaren is de strategie van Vos Logistics gericht op:
• het optimaliseren van goederenstromen om -samen met klanten- tot schone en efficiŽnte logistieke en transportoplossingen te komen;
• verdere kostenoptimalisatie van internationale transportnetwerken voor verpakte goederen en droge bulk;
• gecontroleerde groei in klant specifieke logistieke dienstverlening, zowel autonoom als door selectieve acquisities.
Versterking financiŽle basis


De nieuwe aandeelhouders gaan verder investeren in deze meerjarenstrategie. Ze worden daarbij gesteund door Delta Lloyd Mezzanine Fund met een langjarige achtergestelde lening. Zo wordt het eigen vermogen versterkt met € 52,5 miljoen en neemt de schuldpositie af met € 45 miljoen. De solvabiliteit komt daarmee ultimo 2014 op bijna 25%.

Verbetering winstgevendheid bij licht hogere omzet en in 2014
Voor Vos Logistics is 2014 een beter jaar dan 2013. De opgaande lijn uit de tweede helft van 2013 werd in 2014 verder voortgezet. Met name Cargo en Logistic Services hebben beter gepresteerd. Vos Logistics heeft in 2014 flink geÔnvesteerd in verdere versterking van de onderneming. Zo zijn 15.000 uren besteed aan opleiding en training van medewerkers en zijn 120 nieuwe trucks en 275 nieuwe laadeenheden ingestroomd. Daarnaast werd een nieuw duurzaam distributiecentrum in Oss met een opslagcapaciteit van 25.000 m2 in gebruik genomen. Vos Logistics zal 2014 winstgevend afsluiten bij een licht hogere omzet en met een positieve operationele kasstroom.

Frank Verhoeven (CEO) en Ben Vos (CFO) van Vos Logistics zijn verheugd over de nieuwe aandeelhoudersstructuur: ”Scheybeeck Investments is een solide aandeelhouder die goed bij Vos Logistics past. Zij bieden ons de gelegenheid om met behoud van eigen identiteit en zelfstandigheid voort te bouwen op de fundamenten die we de afgelopen jaren hebben opgebouwd. Met een goed strategisch plan, een sterk team en voldoende financiŽle armslag kijken wij met vertrouwen naar de toekomst.”


Dick Burger van Scheybeeck Investments noemt Vos Logistics ‘een prachtig bedrijf met veel potentie’. Dick Burger: ”De overname past uitstekend bij onze investeringsfilosofie. Het management van Vos Logistics is ondernemend en heeft een duidelijke langetermijnvisie. Dat ondersteunen we graag. Wij begrijpen de complexe wereld van transport en logistiek en waren onder de indruk van de transformatie die Vos Logistics de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. We geloven in de strategie die ons werd gepresenteerd en hebben er alle vertrouwen in dat het management van Vos Logistics dit gaat waarmaken.”


www.voslogistics.com

rss print email


RT @LogistiekNOB: Brabant gooit hoge ogen op internationaal vlak. In de top 10 van beste Europese regio's van de toekomst. Overall en op ec...
16-02-2018 12:03
RT @FRemmen: Ik heb me aangemeld voor Logistiek Vastgoed Nederland 2018. Kom je ook? #LOV18 https://t.co/JYaHPSboxh @Oss_KE @logistiekoss @...
16-02-2018 10:38

logistiek platform oss

1 maart 2018: Plannerscafť Oss Tijdens het Plannerscafé... lees verder >
Scania praat planners bij over ontwikkelingen Tijdens... lees verder >
Duurzaam plannen en serious gaming tijdens het 1ste regionale Plannerscafť... lees verder >

nieuws van de partners

Ad Dollevoet huurder van nog te bouwen dc in Oss... lees verder >
Vos Logistics neemt werkzaamheden Gebroeders Joosten over... lees verder >
Vos Logistics gestart met distributie voor webgigant Amazon... lees verder >

Altijd op de hoogte van het logistieke nieuws uit regio Oss!

via Twitter @logistiekoss of de nieuwsbrief Lees meer

Oss: uitstekend bereikbaar over water, weg en spoor