logistiek platform oss
Home > Nieuws > Mebin flexibiliseert vervoerscapaciteit
09 januari 2015
Mebin flexibiliseert vervoerscapaciteit
Mebin, leverancier van betonmortel op de Nederlandse markt, gaat samenwerken met logistiek dienstverlener Vos Logistics om de flexibiliteit van de transportcapaciteit verder te vergroten.

Hierdoor kan de onderneming efficiënter en slagvaardiger inspelen op de wensen van klanten. Mebin werkt al langer met verschillende vervoersconcepten om een duurzame flexibele inzet van transport te realiseren. Bijvoorbeeld trucks met verschillende transportcapaciteiten, trailers, wisselsystemen en hybride trucks. Vos Logistics heeft in vier nieuwe truckmixers geïnvesteerd die voor het transport bij Mebin worden ingezet. Daarnaast worden er aan de vloot twee standaardtrekkers van Vos Logistics toegevoegd die trailer-mixers van Mebin trekken.

Mebin: transport vraagt meer flexibiliteit
Ronel Dielissen-Kleinjans, Algemeen Directeur Mebin B.V. legt uit dat de sterk veranderde vraag in de bouw om creatieve en flexibele oplossingen vraagt. “De besteltijden worden steeds korter, terwijl de verschillen tussen rustige en drukke productie- en transportdagen juist groter worden. Hierdoor daalt de gemiddelde bezettingsgraad van ons wagenpark en nemen de kosten toe. Daarom wilden we meer flexibiliteit in onze vervoerscapaciteit waarbij ook duurzaamheid een belangrijke randvoorwaarde was. Door de samenwerking met Vos Logistics, waar duurzaamheid net als bij ons bedrijf een integraal onderdeel is van de bedrijfsvoering, is dat goed geborgd.”

Vos Logistics: ervaring met cementtransport
Marc van Alphen, Directeur Vos Logistics Bulk ziet een belangrijke toegevoegde waarde in de samenwerking voor beide partijen: “Wij werken al in een joint venture samen met ENCI, het zusterbedrijf van Mebin, voor het transport van cement. Daardoor beschikken wij over diepgaande kennis en ervaring met dit type transport en zijn wij vertrouwd met het faciliteren van flexibele transportcapaciteit speciaal voor deze markt. Daarbij kijken we ook met ENCI steeds naar nieuwe en duurzame transportoplossingen.”

Duurzame productie, duurzaam transport
Mebin streeft zowel in de productie als in het transport naar duurzaamheid. Het wagenpark van Mebin en Vos Logistics voldoet aan de strengste milieunormen. Daarnaast zetten Mebin en Vos de nieuwste technologieën in om nog duurzamer te kunnen werken. De laatste ontwikkeling hierin zijn nieuwe hybride trucks. Met deze trucks is het mogelijk om elektrisch te lossen op de bouwplaats. Dit leidt tot een sterke reductie van CO2-emissie en geluidsbelasting.
De samenwerking tussen Mebin en Vos Logistics is een eerste stap in een langdurig partnership, dat als doel heeft gezamenlijk nieuwe transportconcepten te ontwikkelen die het mogelijk maken om aan de flexibele vraag van onze klanten te voldoen.

rss print email


RT @LogistiekNOB: Brabant gooit hoge ogen op internationaal vlak. In de top 10 van beste Europese regio's van de toekomst. Overall en op ec...
16-02-2018 12:03
RT @FRemmen: Ik heb me aangemeld voor Logistiek Vastgoed Nederland 2018. Kom je ook? #LOV18 https://t.co/JYaHPSboxh @Oss_KE @logistiekoss @...
16-02-2018 10:38

logistiek platform oss

1 maart 2018: Plannerscafé Oss Tijdens het Plannerscafé... lees verder >
Scania praat planners bij over ontwikkelingen Tijdens... lees verder >
Duurzaam plannen en serious gaming tijdens het 1ste regionale Plannerscafé... lees verder >

nieuws van de partners

Ad Dollevoet huurder van nog te bouwen dc in Oss... lees verder >
Vos Logistics neemt werkzaamheden Gebroeders Joosten over... lees verder >
Vos Logistics gestart met distributie voor webgigant Amazon... lees verder >

Altijd op de hoogte van het logistieke nieuws uit regio Oss!

via Twitter @logistiekoss of de nieuwsbrief Lees meer

Oss: uitstekend bereikbaar over water, weg en spoor