logistiek platform oss
Home > Nieuws > Nieuw duurzaam distributiecentrum Vos Logistics officieel geopend
16 januari 2015
Nieuw duurzaam distributiecentrum Vos Logistics officieel geopend
Donderdag 17 januari heeft de burgemeester van Oss, Wobine Buijs-Glaudemans, Jo de Wolf (CEO Montea) en Frank Verhoeven (CEO van Europees logistiek dienstverlener Vos Logistics) het nieuwe distributiecentrum van Vos Logistics in Oss officieel geopend.

Met dit duurzame distributiecentrum anticipeert Vos Logistics op de verdere groei van logistieke activiteiten in Oss. Het ligt aan de Vollenhovermeer 41 op industrieterrein De Geer en is gebouwd door Montea, een beursgenoteerde investeerder in logistiek vastgoed in de Benelux en in Frankrijk.

Oss is strategisch gelegen in het achterland van de havens van Rotterdam en Antwerpen en beschikt over een multimodale containerterminal. Het nieuwe distributiecentrum is uitstekend bereikbaar zowel over de weg, via het water (Maas-haven) en per spoor. Vanuit deze AEO-gecertificeerde site verzorgt Vos Logistics de orderfulfilment en toegevoegde waarde activiteiten zoals bijvoorbeeld samples- en retourenbehandeling voor haar relaties. Het eigen distributienetwerk van Vos Logistics sluit daar naadloos op aan met internationaal transport, container trucking, distributie- en consumentenleveringen.

Toine van Gils, directeur van Vos Contract Logistics zegt in een toelichting: “Oss is voor ons een belangrijke logistieke draaischijf, met name voor klanten in de retail- en healthcare sector. Met dit nieuwe warehouse kunnen wij onze klanten uitstekend faciliteren in hun groeistrategie. Montea heeft nauwgezet op onze vraag naar ruimten en wensen ingespeeld. Bovendien zijn we samen in staat geweest om binnen de stringente randvoorwaarden ook duurzaam te bouwen.”

Peter Demuynck, Chief Commercial Officer van Montea zegt in een toelichting: “De marktvraag naar grote moderne logistieke distributiecentra neemt toe maar het aanbod is beperkt. Het nieuwe distributiecentrum voor Vos Logistics in Oss is strategisch gelegen en het biedt goede mogelijkheden voor uitbreiding. Het warehouse is in zeven maanden volledig duurzaam gebouwd naar de normen van duurzaamheidskeurmerk BREEAM.”


Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester van de gemeente Oss is van mening dat het nieuwe distributiecentrum de logistieke propositie van Oss verder versterkt: “Wij zijn als gemeente dan ook verheugd dat Vos Logistics heeft gekozen voor de gemeente Oss voor de uitbreiding van de logistieke activiteiten. Logistiek is een van de speerpunten van de gemeente. Het zit al in de naam Oss; voor logistiek zijn wij een One Stop Shop. Oss is inmiddels gestegen naar de 4e plaats van belangrijke logistieke vestigingsgebieden in Nederland.”

rss print email


RT @LogistiekNOB: Brabant gooit hoge ogen op internationaal vlak. In de top 10 van beste Europese regio's van de toekomst. Overall en op ec...
16-02-2018 12:03
RT @FRemmen: Ik heb me aangemeld voor Logistiek Vastgoed Nederland 2018. Kom je ook? #LOV18 https://t.co/JYaHPSboxh @Oss_KE @logistiekoss @...
16-02-2018 10:38

logistiek platform oss

1 maart 2018: Plannerscafé Oss Tijdens het Plannerscafé... lees verder >
Scania praat planners bij over ontwikkelingen Tijdens... lees verder >
Duurzaam plannen en serious gaming tijdens het 1ste regionale Plannerscafé... lees verder >

nieuws van de partners

Ad Dollevoet huurder van nog te bouwen dc in Oss... lees verder >
Vos Logistics neemt werkzaamheden Gebroeders Joosten over... lees verder >
Vos Logistics gestart met distributie voor webgigant Amazon... lees verder >

Altijd op de hoogte van het logistieke nieuws uit regio Oss!

via Twitter @logistiekoss of de nieuwsbrief Lees meer

Oss: uitstekend bereikbaar over water, weg en spoor