logistiek platform oss
Home > Nieuws > De logistieke kracht van Oss
17 mei 2015
De logistieke kracht van Oss
Oss is groot geworden als centrum voor de vleesverwerkende industrie en daar van afgeleide bedrijvigheid. Vanuit deze achtergrond is een modern agrifood-cluster ontstaan met bijbehorende infrastructuur. De Osse haven is bereikbaar voor klasse V binnenvaartschepen. Daarnaast ontvangt de trimodale inlandterminal goederentreinen met droge en natte bulk. Samen met de ligging aan de snelwegen A50 en A59 maakt dit Oss een toplocatie voor logistieke bedrijven en verladers.

Maar er is meer. Aan het woord is Christian Heerings, accountmanager bij de gemeente Oss: “Oss haalt het beste uit weg, water en spoor en combineert dat met value added logistics. Niet voor niets staat de regio op de 4e plaats van logistieke hotspots. Zo merk ik dat Oss een interessante locatie is voor distributiecentra (EDC, NDC, RDC) in de food, e-fulfilment, pharma en health care, consumentengoederen en bulk. Die willen hun producten verwerken op een kostenefficiŽnte plek, te midden van aanvoer en afzetmarkt. Samen met een loyale arbeidsmarkt, de ruime planologische mogelijkheden en beschikbare bedrijfskavels ontstaat zo een sterke locatie.

Oss richt zich in zijn acquisitie niet alleen op logistieke dienstverleners, maar ook op partijen daaromheen, zoals investeerders en ontwikkelaars van onroerend goed. Dat doen we niet alleen, maar samen met het Logistiek Platform Oss (LPO). Hierin participeren 17 bedrijven plus de gemeente met als doel het aantrek- ken van business. En dat werkt! Het leidt tot gezamenlijk bieden op tenders waarin het hele spectrum van diensten is opgenomen. Een sterke troef daarbij is de trimodale inlandterminal die sinds kort fungeert als extended gate in het systeem van European Gateway Services van de ECT Terminal in Rotterdam. Er is zelfs vanuit het LPO een Vietnamees handelscentrum opgezet.

Ondernemers vormen de motor van onze economie. Als het goed gaat met de economie, dan is dat te danken aan de durf van ondernemers en hun werknemers. De gemeente Oss denkt met de ondernemers mee. Ieder speelt zijn rol, maar samen bereik je meer. Samenwerking zie je hier volop en dŠt is de kracht van Oss.”

Frank Verhoeven, Vos Logistics, www.voslogistics.com:
“We willen onze positie in het internationaal vervoer verstevigen met een hoogwaardige en kostenefficiŽnte propositie en verder groeien in klant specifieke, toegevoegde waarde activiteiten met name in West- Europa. De bouw van een nieuw duurzame logistiek centrum in Oss sluit naadloos aan bij deze ambities.”


Jorg Zwaans, Begra, www.begra.nl: “Oss heb ik leren kennen als een ambitieuze gemeente met een prima ondernemersklimaat. We zijn in ons relatief korte bestaan van 3 tot ruim 60 medewerkers gegroeid en in elke levensfase hebben we ons prima thuis gevoelt. Hier wordt volop geÔnvesteerd om het logistieke vestigingsklimaat van Oss te versterken.”


Ton Dielissen, Total Pack, www.totalpack.nl:
“De ligging is door de Maas, het spoor en de N329 erg goed. Dat laatste was, naast de beschikbaarheid van een potentieel aan productiemedewerkers, reden om voor onze huidige locatie aan de Romeinenweg in Oss te kiezen.”


Patrick Esselaar, Movianto, www.movianto.com: “We zochten een locatie in het hart van de Benelux. Het profiel van Oss met nadruk op logistiek†en farma past perfect bij ons. Daarbij komt nog het uitstekende arbeidsklimaat dat hier heerst. Oss biedt namelijk de combinatie van hoger opgeleide mensen met affiniteit voor farma en de benodigde handjes voor het werk in het magazijn.”


Eric Nooijen, OOC Terminals Oss www.ooc.nl:
“Oss biedt door de directe ligging aan klasse V binnenwater (tweebaks lang), het spoor en ook de ontsluiting via de weg middels de A50 en A59 een efficiŽnt trimodaal knooppunt van vervoersmodaliteiten.”


Bron: http://bedrijfshuisvesting.info/2015/05/de-kracht-van-oss

rss print email


RT @LogistiekNOB: Brabant gooit hoge ogen op internationaal vlak. In de top 10 van beste Europese regio's van de toekomst. Overall en op ec...
16-02-2018 12:03
RT @FRemmen: Ik heb me aangemeld voor Logistiek Vastgoed Nederland 2018. Kom je ook? #LOV18 https://t.co/JYaHPSboxh @Oss_KE @logistiekoss @...
16-02-2018 10:38

logistiek platform oss

1 maart 2018: Plannerscafť Oss Tijdens het Plannerscafé... lees verder >
Scania praat planners bij over ontwikkelingen Tijdens... lees verder >
Duurzaam plannen en serious gaming tijdens het 1ste regionale Plannerscafť... lees verder >

nieuws van de partners

Ad Dollevoet huurder van nog te bouwen dc in Oss... lees verder >
Vos Logistics neemt werkzaamheden Gebroeders Joosten over... lees verder >
Vos Logistics gestart met distributie voor webgigant Amazon... lees verder >

Altijd op de hoogte van het logistieke nieuws uit regio Oss!

via Twitter @logistiekoss of de nieuwsbrief Lees meer

Oss: uitstekend bereikbaar over water, weg en spoor