logistiek platform oss
Home > Nieuws > Start project 'Kweekvijver medewerkers logistiek'
08 juli 2015
Start project 'Kweekvijver medewerkers logistiek'
De gemeente Oss is samen met ROC De Leijgraaf het project 'Kweekvijver medewerkers logistiek' gestart. Het doel is om samen met ondernemers, overheid en onderwijs kansen te creëren voor volwassenen en jongeren die gemotiveerd zijn om te starten met een opleiding, stage of baan in de logistiek.

De deelnemers zijn jongeren en jong volwassenen van 18 tot 30 jaar die een bijstandsuitkering ontvangen of onder de regie van de gemeente vallen omdat ze hun opleiding voortijdig hebben afgebroken en geen startkwalificatie hebben. Zij hebben bij aanvang van de opleiding recht op studiefinanciering. Daarnaast nemen volwassenen van 30 tot 57 jaar deel met een bijstandsuitkering die niet of beperkt gekwalificeerd zijn. Naast ROC De Leijgraaf leiden de logistieke bedrijven zelf deze mensen op. Deelnemende bedrijven moeten daarom een erkend leerbedrijf zijn om werkzoekenden te kunnen plaatsen.

Vaardigheden
Dinsdag 1 september 2015 starten twintig deelnemers met de opleiding Logistiek. Zij krijgen tot 9 oktober 2015 vijf dagen per week les op school. Vanaf 12 oktober volgen ze drie dagen les en lopen ze twee dagen per week stage bij een erkend logistiek bedrijf. De deelnemers kwalificeren zich via de eenjarige entree-opleiding niveau 2 logistiek. Aan de opleiding gaat een vier weken durende cursus basisvaardigheden vooraf. In deze cursus is er aandacht voor leerbaarheid, niveau, cv en sollicitatie. Accountmanagers van het Werkgeversservicepunt Noordoost-Brabant, waar de gemeente Oss onderdeel van is, bieden ondersteuning bij het vinden van stageplaatsen en de uiteindelijke arbeidsplaatsen.

Samenwerkingspartners
Het project ‘Kweekvijver medewerkers logistiek’ is een samenwerking tussen: Noordoost-Brabant werkt!, Uitzendbureaus, Kenniscentra, Logistiek Platform Oss, Werkgeversservicepunt Noordoost-Brabant, Gemeente Oss en Stage bedrijven logistiek.

rss print email


RT @LogistiekNOB: Brabant gooit hoge ogen op internationaal vlak. In de top 10 van beste Europese regio's van de toekomst. Overall en op ec...
16-02-2018 12:03
RT @FRemmen: Ik heb me aangemeld voor Logistiek Vastgoed Nederland 2018. Kom je ook? #LOV18 https://t.co/JYaHPSboxh @Oss_KE @logistiekoss @...
16-02-2018 10:38

logistiek platform oss

1 maart 2018: Plannerscafé Oss Tijdens het Plannerscafé... lees verder >
Scania praat planners bij over ontwikkelingen Tijdens... lees verder >
Duurzaam plannen en serious gaming tijdens het 1ste regionale Plannerscafé... lees verder >

nieuws van de partners

Ad Dollevoet huurder van nog te bouwen dc in Oss... lees verder >
Vos Logistics neemt werkzaamheden Gebroeders Joosten over... lees verder >
Vos Logistics gestart met distributie voor webgigant Amazon... lees verder >

Altijd op de hoogte van het logistieke nieuws uit regio Oss!

via Twitter @logistiekoss of de nieuwsbrief Lees meer

Oss: uitstekend bereikbaar over water, weg en spoor