logistiek platform oss
Home > Nieuws > Regio Oss-Veghel-‘s-Hertogenbosch stijgt op Logistieke Hotspots lijst
26 mei 2016
Regio Oss-Veghel-‘s-Hertogenbosch stijgt op Logistieke Hotspots lijst
De regio Oss-Veghel-‘s-Hertogenbosch eindigde dit jaar op een verdienstelijke vierde plaats  in de lijst met Logistieke Hotspots 2016.

Regio Venlo-Venray is wederom uitgeroepen tot dé Logistieke Hotspot nummer 1 van Nederland. De uitslag van de jaarlijkse Logistieke Hotspot verkiezing werd 24 mei bekendgemaakt tijdens de eerste Strategische Summit Logistieke Hotspots van Logistiek Magazine in het voormalige dc van V&D in Nieuwegein. West-Brabant en Tilburg eindigden op respectievelijk de tweede en derde plaats.
 
De regio Oss-Veghel-‘s-Hertogenbosch eindigde dit jaar op een verdienstelijke vierde plaats met overigens aanzienlijk minder stemmen dan nummer drie Tilburg-Waalwijk. Uit deze resultaten blijkt dat de regio gestegen is van de zesde naar de vierde plaats. Daarnaast is het opvallend dat in de top vijf, maar liefst vier Brabantse regio’s staan.
 
Criteria hotspots
 De hotspot ranglijst is dit jaar weer bepaald aan de hand van een panel van 35 experts (afkomstig uit de logistiek vastgoed ontwikkeling, makelaardij, logistieke consultancy, logistieke dienstverlening en verladende partijen) die de verschillende logistieke hotspots aan de hand van zes criteria hebben beoordeeld. De deskundigen vergeleken maar liefst 28 logistieke hotspots van Nederland op basis van de criteria: beschikbaarheid grond en panden, infrastructuur, bereikbaarheid, medewerking overheden, beschikbaarheid personeel en opleidingen en inzetbaarheid en motivatie medewerkers. Per criterium konden de panelleden dit jaar voor het eerst via een online-enquête een top-10 opgeven van best presterende logistieke hotspots.
 
Nek-aan-nek race
 Winnaar Venlo-Venray scoorde uiteindelijke de meeste stemmen. Opmerkelijk is dat de Noord-Limburgse regio alleen de meeste stemmen veroverde op het criterium bereikbaarheid. Bij de criteria beschikbaarheid bouwgrond en geschikte panden en aanwezigheid van goede infrastructuur  kreeg de top-3  exact evenveel stemmen van het panel. Het verschil tussen de nummers twee en drie is bovendien minimaal. Met vier stemmen meer eindigde West-Brabant uiteindelijk (wederom) op de tweede positie. Een positie die de vorige twee edities van de hotspot verkiezing werd ingenomen door Tilburg-Waalwijk.
rss print email


RT @LogistiekNOB: Brabant gooit hoge ogen op internationaal vlak. In de top 10 van beste Europese regio's van de toekomst. Overall en op ec...
16-02-2018 12:03
RT @FRemmen: Ik heb me aangemeld voor Logistiek Vastgoed Nederland 2018. Kom je ook? #LOV18 https://t.co/JYaHPSboxh @Oss_KE @logistiekoss @...
16-02-2018 10:38

logistiek platform oss

1 maart 2018: Plannerscafé Oss Tijdens het Plannerscafé... lees verder >
Scania praat planners bij over ontwikkelingen Tijdens... lees verder >
Duurzaam plannen en serious gaming tijdens het 1ste regionale Plannerscafé... lees verder >

nieuws van de partners

Ad Dollevoet huurder van nog te bouwen dc in Oss... lees verder >
Vos Logistics neemt werkzaamheden Gebroeders Joosten over... lees verder >
Vos Logistics gestart met distributie voor webgigant Amazon... lees verder >

Altijd op de hoogte van het logistieke nieuws uit regio Oss!

via Twitter @logistiekoss of de nieuwsbrief Lees meer

Oss: uitstekend bereikbaar over water, weg en spoor