logistiek platform oss
Home > Nieuws > ‘Logistiek is veelzijdig en creatief’
29 september 2016
‘Logistiek is veelzijdig en creatief’
Logistiek Platform Oss heeft sinds mei van dit jaar een nieuwe kartrekker. Rob Hermes is de nieuwe projectmanager van het platform, dat ‘het vergroten van de logistieke kracht van Oss’ als voornaamste doel heeft. In zeven quotes vertelt hij over zijn nieuwe uitdaging.


1. Zestien bedrijven
“Logistiek Platform Oss is een samenwerkingsverband tussen in principe zestien bedrijven. In principe, want er is altijd ruimte voor meer en bovendien slaan we onze vleugels uit naar bijvoorbeeld onderwijsinstellingen en zoeken we samenwerking met andere regio’s, zoals Veghel, ‘s-Hertogenbosch en Cuijk.”

 

2. Weg, water en spoor
“Ik heb deze functie geaccepteerd omdat hierin alles samenkomt wat ik leuk vind: transport en logistiek, personeel en arbeidsmarkt, projectgestuurd werken en dat alles ook nog in mijn eigen achtertuin. In Oss hebben we belangrijke modaliteiten voorhanden: weg, water en spoor. We zijn een prachtige logistieke regio die alles kan vervoeren vanuit en naar het Europese achterland.”
 
3. Drie punten
“Na mijn aantreden in mei heb ik een rondje gemaakt langs alle deelnemers. Wat verwachten zij van Logistiek Platform Oss? Daarbij kwamen drie zaken steeds naar voren: het vergroten van het onderlinge vertrouwen, het streven naar synergievoordelen en samenwerking met het onderwijs. Die punten zijn we nu aan het uitwerken.”
 
4. Droombeeld
“Het zou heel mooi zijn als de leden zodanig optrekken, dat ze samen op opdrachten inschrijven en meer werk binnenhalen dan ze ‘alleen’ zouden bereiken. Dat is moeilijk, want je moet je concurrenten diep in je eigen keuken laten kijken. Tegelijk is het een enorme kans, want door de krachten te bundelen, kun je misschien wel opdrachten aan die anders te groot of te geavanceerd waren geweest. Doe je het met een logistieke partner, dan kun je de opdracht verdelen en exact datgene doen waar je goed in bent. Het is ambitieus, maar het is wel mijn droombeeld.”
 
5. (Voor)oordeel
“Veel mensen denken bij logistiek aan shag rokende, gehaktbal etende vrachtwagenchauffeurs die onderweg zijn naar Spanje. Maar er is zo veel meer… Eigenlijk is bijna alles gerelateerd aan logistiek: planners, expediteurs, warehouse-planners, customer service-medewerkers, enzovoorts. Logistieke beroepen vragen in veel gevallen hoogopgeleide krachten en zijn vaak heel veelzijdig en creatief. Beroepen om trots op te zijn!”
 
6.Dag van de Logistiek op 9 oktober
“Dat de logistiek zo veelzijdig is, laten we onder andere zien via de Dag van de Logistiek. Die is dit jaar op 9 oktober op het terrein van OOC Terminals aan de Waalkade. Het wordt een actieve dag. Je ziet met eigen ogen hoe een container aankomt, hoe logistieke software werkt, welke vacatures en opleidingen er zijn en nog veel meer. We blikken ook vooruit, naar de toekomst, bijvoorbeeld door in te zoomen op een technologie van de toekomst: drones en robots.”
 
7. Ontmoeten
“Heel belangrijk voor de verdere professionalisering van Logistiek Platform Oss zijn evenementen. We steken sterk in op het organiseren van bijvoorbeeld een plannerscafé of een salescafé. Ook het promoten van stages, het organiseren van gastcolleges enzovoorts is heel belangrijk. Ik ben ervan overtuigd dat innovatie niet alleen door techniek ontstaat, maar juist door ontmoeting.”
 
---
Wie is Rob Hermes?
Rob Hermes (47) is een geboren en getogen Ossenaar met een grote passie voor transport en logistiek. Hij vervulde functies bij diverse (Osse) logistieke dienstverleners en is mede-eigenaar van het bedrijf Syntax, dat is gespecialiseerd in personeelsadvies voor bedrijven in transport en logistiek. Zijn vrije tijd besteedt hij op de squash- of tennisbaan en daarnaast is hij een fervent skiër en kampeerder.
 
Bron: Bedrijvig Oss september 2016
rss print email


RT @LogistiekNOB: Brabant gooit hoge ogen op internationaal vlak. In de top 10 van beste Europese regio's van de toekomst. Overall en op ec...
16-02-2018 12:03
RT @FRemmen: Ik heb me aangemeld voor Logistiek Vastgoed Nederland 2018. Kom je ook? #LOV18 https://t.co/JYaHPSboxh @Oss_KE @logistiekoss @...
16-02-2018 10:38

logistiek platform oss

1 maart 2018: Plannerscafé Oss Tijdens het Plannerscafé... lees verder >
Scania praat planners bij over ontwikkelingen Tijdens... lees verder >
Duurzaam plannen en serious gaming tijdens het 1ste regionale Plannerscafé... lees verder >

nieuws van de partners

Ad Dollevoet huurder van nog te bouwen dc in Oss... lees verder >
Vos Logistics neemt werkzaamheden Gebroeders Joosten over... lees verder >
Vos Logistics gestart met distributie voor webgigant Amazon... lees verder >

Altijd op de hoogte van het logistieke nieuws uit regio Oss!

via Twitter @logistiekoss of de nieuwsbrief Lees meer

Oss: uitstekend bereikbaar over water, weg en spoor