logistiek platform oss
Home > Nieuws > Regio Noordoost-Brabant krijgt Logistics House
02 november 2016
Regio Noordoost-Brabant krijgt Logistics House
Vijfsterren Logistiek vestigt zich per november met het Logistics House in het Osse Dome-X. Logistics House wordt het logistiek ontmoetingspunt en de uitvalsbasis voor logistieke ondernemers, ontwikkelingen, opleidingen en nieuwe business. Van hieruit vinden voortaan alle activiteiten plaats ten behoeve van een krachtige en duurzame logistieke sector in de regio Noordoost-Brabant en van de profilering van de regio als logistieke hotspot.

Noordoost-Brabant kent van oudsher een groot volume aan agro&food-stromen en een sterk netwerk van partijen in de productie, verwerking en het transport van deze stromen. Mede door de gunstige geografische ligging en de uitstekende bereikbaarheid over weg, water en spoor is in deze regio een krachtig logistiek ecosysteem ontstaan met een grote concentratie van toonaangevende logistieke dienstverleners en verladers. Hieruit zijn al vele innovatieve spin-offs en cross-overs met andere sectoren ontstaan.
 
Ambitie Vijfsterren Logistiek
Vijfsterren Logistiek is het samenwerkingsverband van de logistieke platforms in de regio Noordoost-Brabant (LPO, LPNOB, LPSH), de gemeenten Oss, Den Bosch, Veghel en Cuijk en de Rabobank. Samen maken zij zich sterk voor de ontwikkeling van new business in Noordoost-Brabant en voor de vestiging van nieuwe bedrijven in deze regio. Innovatie, scholing, aandacht voor goede infrastructuur, behoud en groei van werkgelegenheid staan daarbij centraal. De ambitie van Vijfsterren Logistiek is een sterke top3-positie van Noordoost-Brabant te realiseren in de landelijke lijst van logistieke hotspots.
 
Logistics House
De inspanningen van Vijfsterren Logistiek om Noordoost-Brabant nog nadrukkelijker op de kaart te zetten, komen nu samen in het Logistics House. Het wordt de uitvalsbasis van Pieter Keeris, Logistics Business Developer en aanspreekpunt voor logistieke ondernemers in de regio. Ook opleiders, detacheerders, (kleine) dienstverleners en andere commerciële partijen kunnen zich in deze dynamische omgeving vestigen. Tevens wordt Logistics House hét ontmoetingspunt voor logistieke partijen, overheid, onderwijs en arbeidsmarkt. Netwerkbijeenkomsten, kennis- en innovatietafels en symposia bieden de mogelijkheid met elkaar kennis te maken en kennis te delen. Bovendien vinden de partijen in Logistics House ondersteuning op het gebied van business development.

Dome-X
Aard en inhoud van de activiteiten van Logistics House sluiten aan bij verschillende gelijksoortige projecten op het gebied van innovatie die vanuit Dome-X worden ontwikkeld en die eveneens duurzame verbinding zoeken in de regio. De beschikbaarheid van Dome-X, de compleetheid van aanbod en mogelijkheden en de diverse samenwerkingsinitiatieven die er al plaatsvinden maken deze locatie perfect voor de vestiging van Logistics House als centrum van de logistieke dynamiek in de regio Noordoost-Brabant.
rss print email


RT @LogistiekNOB: Brabant gooit hoge ogen op internationaal vlak. In de top 10 van beste Europese regio's van de toekomst. Overall en op ec...
16-02-2018 12:03
RT @FRemmen: Ik heb me aangemeld voor Logistiek Vastgoed Nederland 2018. Kom je ook? #LOV18 https://t.co/JYaHPSboxh @Oss_KE @logistiekoss @...
16-02-2018 10:38

logistiek platform oss

1 maart 2018: Plannerscafé Oss Tijdens het Plannerscafé... lees verder >
Scania praat planners bij over ontwikkelingen Tijdens... lees verder >
Duurzaam plannen en serious gaming tijdens het 1ste regionale Plannerscafé... lees verder >

nieuws van de partners

Ad Dollevoet huurder van nog te bouwen dc in Oss... lees verder >
Vos Logistics neemt werkzaamheden Gebroeders Joosten over... lees verder >
Vos Logistics gestart met distributie voor webgigant Amazon... lees verder >

Altijd op de hoogte van het logistieke nieuws uit regio Oss!

via Twitter @logistiekoss of de nieuwsbrief Lees meer

Oss: uitstekend bereikbaar over water, weg en spoor