logistiek platform oss
Home > Nieuws > Scania praat planners bij over ontwikkelingen
10 oktober 2017
Scania praat planners bij over ontwikkelingen
Tijdens het Plannerscafé Oss op 5 oktober presenteerden Wim Laagland en Renko van der Giessen aan ruim 20 planners uit de regio Oss de laatste ontwikelingen binnen Scania. Wat betekenen Autonomous transport solutions en Platooning voor hun werk?

Wim Laagland en Renko van der Giessen vertelden aan de hand van een aantal sheets en twee video's over de inzet van Scania op duurzaam energiegebruik. Laagland: "Met aardgas kun je zo'n 15% uitstoot verminderen maar met ethanol , biogas en HVO loopt dat op tot 90%. Bij Scania geloven we in hybride (combinatie van elektrisch en diesel) rijden voor de toekomst. Dan kan de uitstoot met wel 92% verminderen." Ook elektrisch rijden kwam aan bod. De actieradius is nu nog erg beperkt, maar de ontwikkelingen gaan in een rap tempo door.

 

Van der Giessen: "De wagens van Scania zijn eigenlijk 40 rijdende computers, ze zijn ook alemaal met elkaar verbonden. Er rijdens wereldwijd zo'n 270.000 connected vehicles van ons rond. Dat is vergelijkbaar met 55.000 rondjes op de aarde iedere maand!"

 

De autonomous transport solutions (zelfrijdende trucks) zullen volgens Scania voor transformatie van de chauffeur gaan zorgen. Hij moet evolueren van een chauffeur met passie voor het rijden naar een administratief medewerker met de kenmerken van een accountmanager. Want tijdens het rijden kan een chauffeur straks ook niet-ritgerelateerde klussen doen. Voorbeelden die worden genoemd zijn: aanvaarding van nieuwe transportopdrachten of de registratie van informatie over laad- en losplaatsen.

 

Bekijk hier de video van Scania over Autonomous Transport Solutions

 

Ook Platooning kwam aan bod. Het is een techniek die oprukt in de logistieke wereld waarbij vrachtauto’s elektronisch aan elkaar gekoppeld zijn. De voorste truck bepaalt de snelheid en route. De andere trucks volgen automatisch zonder dat daar de hulp van de chauffeur voor nodig is. Moeten planners ook naar 'collaborative planning'? Iedereen heeft het idee dat dit niet kan uitblijven, maar eenduidigheid is systemen en openstaan voor vergaande samenwerking worden wel als obstakels benoemd. 

 

Bekijk hier de video van Scania over Platooning

 

Volgende keer bij het Plannercafé aanwezig zijn? Dat kan! Meld je vast aan bij de projectmanager robhermes@logistiekplatformoss.nl 

rss print email


RT @LogistiekNOB: Brabant gooit hoge ogen op internationaal vlak. In de top 10 van beste Europese regio's van de toekomst. Overall en op ec...
16-02-2018 12:03
RT @FRemmen: Ik heb me aangemeld voor Logistiek Vastgoed Nederland 2018. Kom je ook? #LOV18 https://t.co/JYaHPSboxh @Oss_KE @logistiekoss @...
16-02-2018 10:38

logistiek platform oss

1 maart 2018: Plannerscafé Oss Tijdens het Plannerscafé... lees verder >
Scania praat planners bij over ontwikkelingen Tijdens... lees verder >
Duurzaam plannen en serious gaming tijdens het 1ste regionale Plannerscafé... lees verder >

nieuws van de partners

Ad Dollevoet huurder van nog te bouwen dc in Oss... lees verder >
Vos Logistics neemt werkzaamheden Gebroeders Joosten over... lees verder >
Vos Logistics gestart met distributie voor webgigant Amazon... lees verder >

Altijd op de hoogte van het logistieke nieuws uit regio Oss!

via Twitter @logistiekoss of de nieuwsbrief Lees meer

Oss: uitstekend bereikbaar over water, weg en spoor