logistiek platform oss
Home > Nieuws > Vos Logistics gestart met distributie voor webgigant Amazon
12 december 2017
Vos Logistics gestart met distributie voor webgigant Amazon
Vos Logistics verzorgt sinds dit najaar de distributie voor Amazon. De producten worden vanuit diverse warehouses elders in Europa naar de Vos-vestiging in Oss vervoerd.

Vanuit daar worden ze verder getransporteerd naar dc's van pakketbezorgers die het laatste stukje naar de eindgebruiker - de zogeheten last mile - voor hun rekening nemen. Bij de vestiging in Oss staan inmiddels ook Amazon-borden die de chauffeurs duidelijk maken waar ze hun vracht moeten lossen.

Het gaat vooral om crossdocking voor de Nederlandse markt. Het zelf verzorgen van de last mile is voor Vos niet aan de orde. Het bedrijf sluit niet uit dat dit in de toekomst verandert. Dat zegt een medewerker van Vos Logistics tegen het online magazine Twinkle.

Amazon werkt al enige tijd aan uitbreiding van zijn activiteiten in Nederland. Zo werd onlangs het Prime-lidmaatschap in ons land gelanceerd. Klanten die zich voor een dergelijke lidmaatschap aanmelden, krijgen hun producten binnen een dag geleverd. Momenteel zijn op Amazon.nl vooral boeken te koop, maar de verwachting is dat het Nederlandse assortiment wordt uitgebreid.

Topman Jeff Bezos startte Amazon in 1994. Aanvankelijk werden uitsluitend boeken verkocht. Inmiddels is de retailreus uitgegroeid tot een multinational met een omzet van bijna 136 miljard dollar (ruim 115 miljard euro, tegen huidige wisselkoersen). Het assortiment is meegegroeid. In Amerika kunnen klanten er bijvoorbeeld ook voeding, muziek en speelgoed krijgen.

Ook in Nederland heeft het bedrijf inmiddels een voorname plek verworven. Het eindigde vorig jaar in de top-10 van grootste webretailers in ons land. Een lijst die wordt samengesteld door Twinkle.
 
rss print email


RT @LogistiekNOB: Brabant gooit hoge ogen op internationaal vlak. In de top 10 van beste Europese regio's van de toekomst. Overall en op ec...
16-02-2018 12:03
RT @FRemmen: Ik heb me aangemeld voor Logistiek Vastgoed Nederland 2018. Kom je ook? #LOV18 https://t.co/JYaHPSboxh @Oss_KE @logistiekoss @...
16-02-2018 10:38

logistiek platform oss

1 maart 2018: Plannerscafé Oss Tijdens het Plannerscafé... lees verder >
Scania praat planners bij over ontwikkelingen Tijdens... lees verder >
Duurzaam plannen en serious gaming tijdens het 1ste regionale Plannerscafé... lees verder >

nieuws van de partners

Ad Dollevoet huurder van nog te bouwen dc in Oss... lees verder >
Vos Logistics neemt werkzaamheden Gebroeders Joosten over... lees verder >
Vos Logistics gestart met distributie voor webgigant Amazon... lees verder >

Altijd op de hoogte van het logistieke nieuws uit regio Oss!

via Twitter @logistiekoss of de nieuwsbrief Lees meer

Oss: uitstekend bereikbaar over water, weg en spoor