logistiek platform oss
Home > Nieuws > Den Hartogh tekent convenant na positieve beoordeling IVW.
14 juli 2011
Den Hartogh tekent convenant na positieve beoordeling IVW.
Op 12 juli 2011 hebben Den Hartogh Logistics en de Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) in Rozenburg een handhavingsconvenant getekend. Hiermee behoort Den Hartogh tot een van de eerste transportbedrijven dat het vertrouwen wint van de IVW voor wat betreft de naleving van wet- en regelgeving.

Den Hartogh Logistics voldoet aan criteria
Met het sluiten van handhavingsconvenanten wil de IVW het aantal inspecties op bedrijven met wie een convenant is afgesloten verminderen. Het bevat nadere afspraken over de naleving van wet- en regelgeving, de vermindering van toezichtlast en de vergroting van de dienstverlening. Alleen bedrijven met een goede beoordeling komen ervoor in aanmerking. Den Hartogh Logistics heeft tijdens een audit aangetoond dat zij haar systemen, processen en methoden voor wat betreft het borgen van de naleving van wet- en regelgeving bovenmatig beheerst. Daarnaast heeft de logistieke dienstverlener geen negatief profiel bij andere (inspectie)diensten, eveneens een voorwaarde om voor het convenant in aanmerking te komen.

Pieter den Hartogh: ‘Samen zorgen voor verbetering’
Pieter den Hartogh, Group Managing Director van Den Hartogh Logistics, is tevreden met het convenant. “Voor ons is dit goed nieuws. Door regelmatig overleg en een goede samenwerking met de IVW kunnen we ervoor zorgen dat de naleving van de wet- en regelgeving binnen ons bedrijf op een nóg hoger niveau komt te staan. Alleen door samen te werken en door uitwisseling van kennis kunnen we innovatieve ideeën realiseren. Gezamenlijk zorgen voor verbetering is wat ons betreft dan ook het uitgangspunt.”

Looptijd van twee jaar
De looptijd van het convenant bedraagt in eerste instantie twee jaar. Gedurende deze periode zal Den Hartogh Logistics verbeteringen doorvoeren die zijn aangedragen door de IVW. Tevens zal het bedrijf, in samenwerking met de IVW, zich buigen over nieuwe maatregelen ter verbetering van de veiligheid op de weg, zoals bijvoorbeeld vermoeidheidsmanagement. Na die periode wordt bekeken of de looptijd van de overeenkomst kan worden uitgebreid.

rss print email


RT @LogistiekNOB: Brabant gooit hoge ogen op internationaal vlak. In de top 10 van beste Europese regio's van de toekomst. Overall en op ec...
16-02-2018 12:03
RT @FRemmen: Ik heb me aangemeld voor Logistiek Vastgoed Nederland 2018. Kom je ook? #LOV18 https://t.co/JYaHPSboxh @Oss_KE @logistiekoss @...
16-02-2018 10:38

logistiek platform oss

1 maart 2018: Plannerscafé Oss Tijdens het Plannerscafé... lees verder >
Scania praat planners bij over ontwikkelingen Tijdens... lees verder >
Duurzaam plannen en serious gaming tijdens het 1ste regionale Plannerscafé... lees verder >

nieuws van de partners

Ad Dollevoet huurder van nog te bouwen dc in Oss... lees verder >
Vos Logistics neemt werkzaamheden Gebroeders Joosten over... lees verder >
Vos Logistics gestart met distributie voor webgigant Amazon... lees verder >

Altijd op de hoogte van het logistieke nieuws uit regio Oss!

via Twitter @logistiekoss of de nieuwsbrief Lees meer

Oss: uitstekend bereikbaar over water, weg en spoor