logistiek platform oss
Home > Nieuws > Vos Logistics publiceert duurzaamheidsverslag 2010.
27 juni 2011
Vos Logistics publiceert duurzaamheidsverslag 2010.
Europees logistiek dienstverlener Vos Logistics publiceert vandaag zijn duurzaamheidsverslag 2010. Daarin rapporteert de onderneming over de voortgang van het actieprogramma “Eco-safe-logistics” voor de periode 2010 – 2015.

Met dit beleid, waarin de focus ligt op veilige en milieuvriendelijke vervoers- en logistieke oplossingen, sluit Vos Logistics aan op de behoefte van klanten vanuit de overtuiging dat duurzaamheid alleen werkt als er een gezonde economische basis aan ten grondslag ligt voor de onderneming en zijn klanten. Dit houdt in dat Vos Logistics zoekt naar schone en efficiŽnte mobiliteit van goederen door bijvoorbeeld brandstofbesparing, het reduceren van lege kilometers, het optimaliseren van de beladingsgraad van trucks, de inzet van Ecocombi’s en het gebruik van alternatieve brandstoffen zoals LNG.

CO2-reductiedoelstellingen gerealiseerd

Een van de belangrijkste doelstellingen voor 2010 heeft Vos Logistics gehaald. De CO2-reductie per vervoerde ton/kilometer is met vijf procent teruggebracht van 0,045 naar 0,043. Dit heeft de onderneming bereikt met minder lege kilometers door efficiŽnter te plannen, meer kilometers per voertuig te rijden en toenemend gebruik van multimodaal transport. Inmiddels wordt zeventien procent van de internationale zendingen per trein of boot vervoerd. Door een efficiŽntere inrichting en een energiebewust beleid slaagde Vos Logistics er bovendien in om de CO2-emissie per m2 van de gebouwen terug te brengen met negen procent van 25,88 naar 23,72. In 2015 moet de totale CO2-reductie met twintig procent zijn teruggebracht ten opzichte van 2009.

Toenemende duurzame oplossingen
Het afgelopen jaar heeft de onderneming ook veel aandacht besteed aan technologie en innovatie die op termijn moeten bijdragen aan een lagere CO2-uitstoot. Zo heeft Vos Logistics LNG-trucks geÔntroduceerd en het eerste LNG-vulstation in Nederland geopend. Daarnaast zijn er nieuwe, zuinigere compressoren op silotrucks ontwikkeld, worden nieuwe trailers veiliger en volledig uitgerust voor onbegeleid transport via het spoor. Daarnaast is een vervangingsprogramma’s van trucks voorbereid: in 2011 en 2012 worden circa 650 trucks vervangen door Euro 5 en Euro 6 voertuigen.

Frank Verhoeven, CEO van Vos Logistics: “De acties die op alle fronten in 2010 zijn ingezet, hebben geleid tot het realiseren van een lagere CO2-uitstoot. Ik ben vooral tevreden over de toegenomen bewustwording voor veiligheid, duurzaamheid en milieu van onze mensen binnen alle geledingen van de organisatie. Mede dankzij de serieuze aandacht voor duurzame logistieke oplossingen verbeteren relaties met opdrachtgevers, waardoor we in 2010 ook een aantal interessante nieuwe opdrachten hebben verworven. In 2011 gaan we onverminderd verder. Zo hebben wij vorige maand het eerste energieneutrale logistiek centrum in BelgiŽ in gebruik genomen.”

Het duurzaamheidsverslag is gemaakt volgens de algemeen geaccepteerde richtlijnen van de 'Global Reporting Initiative' (GRI) en staat op de website www.voslogistics.com.

rss print email


RT @LogistiekNOB: Brabant gooit hoge ogen op internationaal vlak. In de top 10 van beste Europese regio's van de toekomst. Overall en op ec...
16-02-2018 12:03
RT @FRemmen: Ik heb me aangemeld voor Logistiek Vastgoed Nederland 2018. Kom je ook? #LOV18 https://t.co/JYaHPSboxh @Oss_KE @logistiekoss @...
16-02-2018 10:38

logistiek platform oss

1 maart 2018: Plannerscafť Oss Tijdens het Plannerscafé... lees verder >
Scania praat planners bij over ontwikkelingen Tijdens... lees verder >
Duurzaam plannen en serious gaming tijdens het 1ste regionale Plannerscafť... lees verder >

nieuws van de partners

Ad Dollevoet huurder van nog te bouwen dc in Oss... lees verder >
Vos Logistics neemt werkzaamheden Gebroeders Joosten over... lees verder >
Vos Logistics gestart met distributie voor webgigant Amazon... lees verder >

Altijd op de hoogte van het logistieke nieuws uit regio Oss!

via Twitter @logistiekoss of de nieuwsbrief Lees meer

Oss: uitstekend bereikbaar over water, weg en spoor