logistiek platform oss
Home > Nieuws > Nieuwbouw Raben in Oss bereikt hoogste punt.
06 september 2011
Nieuwbouw Raben in Oss bereikt hoogste punt.
Medio februari 2011 kondigde Raben - onlangs toegetreden tot het Logistiek Platform Oss - aan een nieuw distributiecentrum (DC) te gaan openen op bedrijventerrein Vorstengrafdonk in Oss. Op de direct aan de snelweg A50/A59 gelegen kavel van 36.000 m2 zal een DC verschijnen met zowel een crossdock als warehouse.

Inmiddels vordert de bouw van het nieuwe DC in Oss gestaag. De staalconstructie van het cross-dock en het warehouse staat en de dak- en wandwerkzaamheden zijn aangevangen. De vorm en omvang van het pand zijn zichtbaar geworden.

Dit betekent ook, dat het hoogste punt is bereikt. Een fase in het bouwproces waar woensdag 31 augustus jl. kort officieel aandacht aan is geschonken. Sven Baars (Managing Director Raben Netherlands B.V.) heeft de aanwezige genodigden een toelichting gegeven op het verdere verloop van de bouw, de geplande verhuizing naar Oss en de toekomstplannen voor dit geheel nieuwe DC.

“Door de centrale ligging zal de service binnen de Benelux nog verder verbeteren, maar dat niet alleen ook de internationale aansluitingen zullen hierdoor verder worden geoptimaliseerd en uitgebreid. De klanten zullen merkbaar verschil gaan zien”, zegt Sven Baars.

Nieuw voor Raben in Nederland is de ingebruikname van een eigen warehouse eind van dit jaar. Zowel in het warehouse als bij het crossdock worden veel nieuwe technologieŽn toegepast. Het volgen en kunnen traceren van een zending, op ieder gewenst moment, staat hierbij centraal.

“De Raben Group is een bedrijf, dat haar activiteiten de afgelopen jaren flink heeft uitgebreid. Een goedwerkend track en trace systeem en aandacht voor goede en directe communicatie met de klant is hierin onmisbaar. Een klantvriendelijke dienstverlening is het antwoord op de verwachtingen van onze klanten en de ontwikkeling van de markt”, zegt Ewald Raben (CEO Raben Group).

De Raben Group is een familiebedrijf. Het is een logistiek dienstverlener op de Europese markt en actief sinds 1931. Binnen de contract logistiek, het wegtransport, zee- en luchtvracht biedt het uitgebreide, logistieke diensten aan en wereldwijde supply chain management. De Raben Group heeft bijna 780 000 m2 warehouse in tien Europese landen (Nederland, Duitsland, Polen, Letland, Litouwen, Estland, OekraÔne, TsjechiŽ, Slowakije en Hongarije). Raben Netherlands B.V.: Raben Netherlands, onderdeel van de Raben Group, verzorgt distributie Benelux, internationaal transport, zee- en luchtvracht. De 120 medewerkers in Winterswijk zorgen samen met de collega’s in Europa (Duitsland, Polen, Estland, Letland, Litouwen, TsjechiŽ, Slowakije, Hongarije en OekraÔne) voor uw zendingen van groupage en deelpartijen tot volle wagenladingen.

Meer informatie kunt u vinden op: www.raben-group.com

rss print email


RT @LogistiekNOB: Brabant gooit hoge ogen op internationaal vlak. In de top 10 van beste Europese regio's van de toekomst. Overall en op ec...
16-02-2018 12:03
RT @FRemmen: Ik heb me aangemeld voor Logistiek Vastgoed Nederland 2018. Kom je ook? #LOV18 https://t.co/JYaHPSboxh @Oss_KE @logistiekoss @...
16-02-2018 10:38

logistiek platform oss

1 maart 2018: Plannerscafť Oss Tijdens het Plannerscafé... lees verder >
Scania praat planners bij over ontwikkelingen Tijdens... lees verder >
Duurzaam plannen en serious gaming tijdens het 1ste regionale Plannerscafť... lees verder >

nieuws van de partners

Ad Dollevoet huurder van nog te bouwen dc in Oss... lees verder >
Vos Logistics neemt werkzaamheden Gebroeders Joosten over... lees verder >
Vos Logistics gestart met distributie voor webgigant Amazon... lees verder >

Altijd op de hoogte van het logistieke nieuws uit regio Oss!

via Twitter @logistiekoss of de nieuwsbrief Lees meer

Oss: uitstekend bereikbaar over water, weg en spoor