logistiek platform oss
Home > Nieuws > Vos Distri Logistics krijgt Authorised Economic Operator (AEO) status.
21 december 2011
Vos Distri Logistics krijgt Authorised Economic Operator (AEO) status.
Vos Distri Logistics Oss, een van de public/shared warehouses van Vos Logistics, is officieel gecertificeerd als Authorised Economic Operator (AEO). Het bedrijf heeft van de douane het gecombineerde certificaat douane en veiligheid ontvangen. De douane heeft Vos Distri Logistics hiermee aangemerkt als een veilige en betrouwbare internationale logistieke partner. Vos Logistics wil ook voor de andere logistieke vestigingen in Europa de AEO-status verwerven.

Borging van veiligheid en kwaliteit voor klanten
De internationale aandacht voor veiligheid neemt toe, wat leidt tot strengere veiligheidsregels voor de import- en  exportgoederenstroom in de logistieke keten. Vos Distri Logistics Oss heeft hierin flink geïnvesteerd.
De AEO-status op het gebied van zowel douane als veiligheid biedt allerlei voordelen in het internationale handelsverkeer op het gebied van douanezaken. Zo zijn er minder fysieke en administratieve controles, waardoor de afhandeling van de procedures sneller verloopt. Dit resulteert in een efficiëntere en eenvoudiger administratie en een betere dienstverlening aan klanten. Het AEO-certificaat wordt door alle lidstaten van de Europese Unie erkend.


Over Vos Distri Logistics Oss
Vos Distri Logistics is gespecialiseerd in het leveren van logistieke diensten aan klanten in met name de retail en de medische sector. De vestiging heeft een opslag- en handelingcapaciteit van circa 17.000 m2 en biedt een breed scala aan VAL activiteiten, van het ompakken van goederen tot gespecialiseerde twee-mansdistributie.
Onder haar klanten zijn diverse internationale ondernemingen met inkomende goederen per container die via Rotterdam en de trimodale terminal van de Osse Overslag Centrale (OOC) in Oss worden afgehandeld en opgeslagen in het Customs bonded warehouse. Omdat ook de OOC gecertificeerd is, gaat dit proces inmiddels een stuk sneller.


Vanuit Vos Distri Logistics wordt ook het distributiedraaipunt voor de Benelux en het Ruhrgebied in Duitsland centraal aangestuurd met een vloot van circa 125 trekkende eenheden waaronder diverse duurzame CNG- en LNG-trucks en een grote verscheidenheid aan getrokken eenheden. In het eerste kwartaal 2012 zal de nieuwbouw van de kantoren worden opgeleverd aan de Waalkade in Oss om de verwachte groei van deze activiteiten te kunnen faciliteren.

rss print email


RT @LogistiekNOB: Brabant gooit hoge ogen op internationaal vlak. In de top 10 van beste Europese regio's van de toekomst. Overall en op ec...
16-02-2018 12:03
RT @FRemmen: Ik heb me aangemeld voor Logistiek Vastgoed Nederland 2018. Kom je ook? #LOV18 https://t.co/JYaHPSboxh @Oss_KE @logistiekoss @...
16-02-2018 10:38

logistiek platform oss

1 maart 2018: Plannerscafé Oss Tijdens het Plannerscafé... lees verder >
Scania praat planners bij over ontwikkelingen Tijdens... lees verder >
Duurzaam plannen en serious gaming tijdens het 1ste regionale Plannerscafé... lees verder >

nieuws van de partners

Ad Dollevoet huurder van nog te bouwen dc in Oss... lees verder >
Vos Logistics neemt werkzaamheden Gebroeders Joosten over... lees verder >
Vos Logistics gestart met distributie voor webgigant Amazon... lees verder >

Altijd op de hoogte van het logistieke nieuws uit regio Oss!

via Twitter @logistiekoss of de nieuwsbrief Lees meer

Oss: uitstekend bereikbaar over water, weg en spoor