logistiek platform oss
Home > Nieuws > Movianto opent Europees distributiecentrum in Oss
Movianto
04 mei 2012
Movianto opent Europees distributiecentrum in Oss
Logistiek dienstverlener Movianto Nederland heeft deze week in Oss een nieuw centraal Europees distributiecentrum (EDC) in gebruik genomen. In het geconditioneerde magazijn van het bedrijf, dat gespecialiseerd is in logistieke dienstverlening voor de farmaceutische en medische industrie, is ruimte voor 22.000 pallets.

Het magazijn is opgedeeld in een koelzone van +2 tot +8 graden Celsius die plaats biedt aan 2.200 pallets. Daarnaast is er nog een vrieskamer (tot -20 graden Celsius) waarin ruimte is voor 350 pallets. Daar zullen in hoofdzaak bloedplasmaproducten worden opgeslagen. Indien nodig kan deze cel met nog eens 750 palletplaatsen worden uitgebreid.

VAL-ruimte
Bijzonder is de ruimte voor vijftig zogeheten 'diepvriespallets' tot -40 graden Celsius. Verder is er een zone met 1.100 pallets (+15 graden Celsius tot +25 graden Celsius) voor narcotica. Ook is er een aparte VAL-ruimte in het EDC voor het herlabelen, herverpakken van artikelen en voor postponement-activiteiten.

Centraal EDC
Het nieuwe complex van Movianto, dat is gevestigd op logistiek bedrijvenpark A50-A59 (Vorstengrafdonk), doet dienst als centraal Europees distributiecentrum en beschikt over een speciale cross docking zone en een douanemagazijn.

Capaciteitsgebrek in oude dc
Vanuit Oss kan de hele Benelux worden bediend. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met Movianto België. Het nieuwe dc ligt overigens niet ver van het oude magazijn op bedrijventerrein De Geer in Oss, waar Movianto sinds 2009 onderdak had. Daar is het van oorsprong Duitse bedrijf inmiddels uit vertrokken, omdat door de stijgende vraag de capaciteit van dit magazijn met 3.000 palletplaatsen te klein was geworden.

Bron: website Logistiek.nl

rss print email


RT @LogistiekNOB: Brabant gooit hoge ogen op internationaal vlak. In de top 10 van beste Europese regio's van de toekomst. Overall en op ec...
16-02-2018 12:03
RT @FRemmen: Ik heb me aangemeld voor Logistiek Vastgoed Nederland 2018. Kom je ook? #LOV18 https://t.co/JYaHPSboxh @Oss_KE @logistiekoss @...
16-02-2018 10:38

logistiek platform oss

1 maart 2018: Plannerscafé Oss Tijdens het Plannerscafé... lees verder >
Scania praat planners bij over ontwikkelingen Tijdens... lees verder >
Duurzaam plannen en serious gaming tijdens het 1ste regionale Plannerscafé... lees verder >

nieuws van de partners

Ad Dollevoet huurder van nog te bouwen dc in Oss... lees verder >
Vos Logistics neemt werkzaamheden Gebroeders Joosten over... lees verder >
Vos Logistics gestart met distributie voor webgigant Amazon... lees verder >

Altijd op de hoogte van het logistieke nieuws uit regio Oss!

via Twitter @logistiekoss of de nieuwsbrief Lees meer

Oss: uitstekend bereikbaar over water, weg en spoor