logistiek platform oss
Home > Nieuws > Bezoek delegatie Vietnam
Toine van Gils (Vos Logistics) legt aan ambassadeur Huynh (rode stropdas) uit hoe het LNG-vulpunt werkt Bij Padi Food: ambassadeur Huynh staat midden vooraan naast eigenaar Theo Thé (zonder wit pak)
27 juni 2012
Bezoek delegatie Vietnam
Voor de (door)ontwikkeling van Oss als belangrijk trimodaal knooppunt in het achterland van Rotterdam zijn goede connecties met het buitenland van groot belang. Vietnam is zo'n land. In Rotterdam komen jaarlijks voor 4 miljard dollar aan Vietnamese producten zoals groente, fruit, zeevruchten en koffie ons land binnen, om vanuit daar te worden doorgevoerd naar de rest van Europa. Oss kan in die distributie met haar gunstige ligging en trimodaliteit een belangrijke speler zijn.

In dit kader bracht een Vietnamese delegatie van zo’n 13 personen onder leiding van ambassadeur Huynh Minh Chinh op woensdag 20 juni een bezoek aan Oss. Dit op initiatief van de Vietnamese ambassade. De afgevaardigden bezochten verschillende Osse bedrijven, waaronder Padi Food, de Osse Overslag Centrale, de gemeente Oss, MSD en Life Sciences Park, Vos Logistics en Mr. Long. Allen bedrijven met internationale belangen en connecties. Zo opende Padi Food onlangs een fabriek in Vietnam en catert Mr. Long bijeenkomsten op de Vietnamese ambassade, festivals als Lowlands, Rockin’Park en Rock Werchter, Mr. Long heeft hij vestigingen op de stations in Den Bosch, Amsterdam Sloterdijk en Breda en in het Gelredome in Arnhem.

 

De partijen waren na afloop heel tevreden over de kennismaking, die diende ter verkenning en inventarisatie. Het plan is om in het najaar met een grotere delegatie vanuit Vietnam naar Oss te komen. Binnen deze groep zullen zich ook investeerders bevinden. Tijdens dit bezoek worden de logistieke mogelijkheden van Oss bekeken volgens een uitgebreider programma en kunnen wellicht concrete vervolgstappen gemaakt worden.

rss print email


RT @LogistiekNOB: Brabant gooit hoge ogen op internationaal vlak. In de top 10 van beste Europese regio's van de toekomst. Overall en op ec...
16-02-2018 12:03
RT @FRemmen: Ik heb me aangemeld voor Logistiek Vastgoed Nederland 2018. Kom je ook? #LOV18 https://t.co/JYaHPSboxh @Oss_KE @logistiekoss @...
16-02-2018 10:38

logistiek platform oss

1 maart 2018: Plannerscafé Oss Tijdens het Plannerscafé... lees verder >
Scania praat planners bij over ontwikkelingen Tijdens... lees verder >
Duurzaam plannen en serious gaming tijdens het 1ste regionale Plannerscafé... lees verder >

nieuws van de partners

Ad Dollevoet huurder van nog te bouwen dc in Oss... lees verder >
Vos Logistics neemt werkzaamheden Gebroeders Joosten over... lees verder >
Vos Logistics gestart met distributie voor webgigant Amazon... lees verder >

Altijd op de hoogte van het logistieke nieuws uit regio Oss!

via Twitter @logistiekoss of de nieuwsbrief Lees meer

Oss: uitstekend bereikbaar over water, weg en spoor