logistiek platform oss
Home > Nieuws > Exclusief contract Movianto met RIVM voor distributie vaccins
10 oktober 2012
Exclusief contract Movianto met RIVM voor distributie vaccins
Movianto, logistiek dienstverlener en vervoerder van geneesmiddelen voor de farmaceutische industrie, heeft een exclusief contract afgesloten met het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) om vaccins op te slaan en te distribueren in Nederland.

Movianto verzorgt voor het RIVM de opslag en gekoelde distributie van de vaccins door heel Nederland voor het Rijksvaccinatieprogramma en het Nationaal Programma Grieppreventie.

 

Er zijn vele uitdagingen binnen de distributieketen van deze gevoelige farmaceutische producten. Het is noodzakelijk dat de vaccins constant binnen een temperatuur van +2 tot +8°C gehouden worden. Onderbrekingen in de koude keten kunnen ernstige gevolgen hebben, omdat de werkzaamheid van vaccins hierdoor kan afnemen. Om te garanderen dat de temperatuur tussen +2 en +8°C blijft maakt Movianto voor de distributie van de vaccins gebruik van eigen actief gekoelde voertuigen met continue temperatuur en een track-en-trace systeem.

 

Vooral voor de distributie van de griepvaccins is de snelheid van handelen bij de verdeling van de vaccins belangrijk. Daarnaast is ook de omvang van de logistiek voor het Nationaal Programma Grieppreventie aanzienlijk. Binnen een periode van 10 weken moeten zo'n 3,7 miljoen griepvaccins gedistribueerd worden aan artsen en zorginstellingen door heel Nederland. Snelheid in handelen wordt mede mogelijk gemaakt door de flexibiliteit van Movianto en de geavanceerde werkwijzen in de nieuwe ultramoderne magazijnen.

 

Dr. Ir. Wendie Hamelink, Product Manager Nationaal Programma Grieppreventie bij RIVM-RCP/IOD: “Het RCP/IOD is verantwoordelijk voor de inkoop, opslag en distributie van de vaccins voor het RijksvaccinatieProgramma en het Nationaal Programma Grieppreventie in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het is dus erg belangrijk dat onze logistieke dienstverlener de garantie kan bieden dat activiteiten zonder fouten verlopen als het gaat om deze belangrijke vaccins. Als specialist in de logistiek van geneesmiddelen bezit Movianto de voor deze taken vereiste expertise, daarom zijn wij verheugd met het partnership met Movianto.”

rss print email


RT @LogistiekNOB: Brabant gooit hoge ogen op internationaal vlak. In de top 10 van beste Europese regio's van de toekomst. Overall en op ec...
16-02-2018 12:03
RT @FRemmen: Ik heb me aangemeld voor Logistiek Vastgoed Nederland 2018. Kom je ook? #LOV18 https://t.co/JYaHPSboxh @Oss_KE @logistiekoss @...
16-02-2018 10:38

logistiek platform oss

1 maart 2018: Plannerscafé Oss Tijdens het Plannerscafé... lees verder >
Scania praat planners bij over ontwikkelingen Tijdens... lees verder >
Duurzaam plannen en serious gaming tijdens het 1ste regionale Plannerscafé... lees verder >

nieuws van de partners

Ad Dollevoet huurder van nog te bouwen dc in Oss... lees verder >
Vos Logistics neemt werkzaamheden Gebroeders Joosten over... lees verder >
Vos Logistics gestart met distributie voor webgigant Amazon... lees verder >

Altijd op de hoogte van het logistieke nieuws uit regio Oss!

via Twitter @logistiekoss of de nieuwsbrief Lees meer

Oss: uitstekend bereikbaar over water, weg en spoor