logistiek platform oss
Home > Nieuws > Vos Logistics investeert in groei
29 januari 2013
Vos Logistics investeert in groei
Vos Logistics blijft ook in 2013 investeren in vernieuwing en versterking van de vloot, nieuwe operaties en medewerkers. Ondanks de economische tegenwind werkt de onderneming consistent aan versterking van het groeipotentieel. Zo is inmiddels een groot deel van het meerjaren vlootvernieuwingsprogramma uitgevoerd en breidt Vos Logistics gelijktijdig haar dienstenaanbod uit met meer toegevoegde-waardeactiviteiten. In dit kader nam Vos Logistics recentelijk de activiteiten van VSL SiloLogistics in Oss over. In november nam Vos Logistics een nieuw distributiecentrum in Roosendaal in gebruik.

Overname vestiging van VSL in Oss

In december heeft Vos Logistics de site en activiteiten van VSL Oss overgenomen. Het betreft op- en overslag, verpakking en distributie van droge bulkgoederen als granulaten, zetmeel en aanverwante producten. Deze activiteiten vormen een waardevolle aanvulling op de bulktransportactiviteiten van Vos Logistics en sluiten aan bij de strategie van de onderneming om zich verder te ontwikkelen op het gebied van klantspecifieke en toegevoegde-waardediensten op het gebied van warehousing en transport. Het terrein van VSL Oss ligt aan het water en omvat 45 silo’s en een opslagcapaciteit van 30.000 m2. De vijftien medewerkers van VSL Oss zijn overgegaan naar Vos Logistics.

 

Nieuw distributiecentrum Roosendaal operationeel

In november nam Vos Logistics een nieuw distributiecentrum in Roosendaal in gebruik voor decoratieve verven (o.a. Sikkens en Flexa), hechtmiddelen en vloeregalisatiemiddelen (o.a. Alabastine). Circa 25 medewerkers verwerken en verzenden hier dagelijks klantorders voor de retail. In de nabije toekomst worden hier ook verven op klantorder gemengd en op kleur gebracht. Het nieuwe logistieke centrum is 15.000 m2 groot en is volledig duurzaam gebouwd naar de normen van duurzaamheidskeurmerk BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method). De nieuwe vestiging is een extra draaipunt voor de distributieactiviteiten in de Benelux. Vos Logistics gaat vanuit dit platform de warehousing- & regionale distributieactiviteiten verder ontwikkelen voor meerdere klanten.

 

Vlootvernieuwingsprogramma

In 2011 startte Vos Logistics haar vlootvernieuwingsprogramma waarbij 600 trekkende eenheden worden vervangen door Euro 5 en 6 trucks. In 2011 zijn 270 nieuwe trucks aangeschaft, het afgelopen jaar 160. Het gaat daarbij niet alleen om het vernieuwen maar ook om het verduurzamen van de vloot. Zo heeft Vos Logistics inmiddels veertien trucks die volledig rijden op milieuvriendelijk vloeibaar aardgas (LNG). Deze LNG-trucks worden met name ingezet voor nationale distributie in Nederland, België en het westen van Duitsland. Dit is een segment waarin Vos Logistics wil groeien. Naar verwachting vervangt Vos Logistics in 2013 nog eens 200 trucks.

 

In het vierde kwartaal van 2012 heeft Vos Logistics een begin gemaakt met de vervanging van opleggers. In totaal worden binnen afzienbare termijn 500 nieuwe laadeenheden aangeschaft. Dit zijn zowel megatrailers, silo-opleggers als wissellaadbakken. Het nieuwe equipement voldoet volledig aan de huidige ladingseisen en zal voor multimodale oplossingen inzetbaar zijn. In de eerste helft van 2013 zullen zo’n 200 megatrailers en silo-opleggers instromen. Met de uitrol van dit investeringsprogramma zal de vloot van Vos Logistics in de loop van 2013 tot de meest vitale vloten van West-Europa behoren.

 

Frank Verhoeven zegt in een toelichting: “Ondanks economische tegenwind zijn we in staat geweest 2012 winstgevend af te sluiten én vast te houden aan onze plannen om Vos Logistics te versterken en te verduurzamen. Met een doelgericht investeringsprogramma, waarin we naast vlootvernieuwing ook stevig werken aan opleidingen, kwaliteit en veiligheid geven we invulling aan onze ambitie om een aantrekkelijke mobiliteitspropositie neer te zetten voor verladers. Ons doel is om ook in 2013 hierin een stap voorwaarts te maken. Daarbij zullen wij ons nog meer richten op toegevoegde-waardeactiviteiten. De overname van VSL en het nieuwe distributiecentrum in Roosendaal onderstrepen dit.”

rss print email


RT @LogistiekNOB: Brabant gooit hoge ogen op internationaal vlak. In de top 10 van beste Europese regio's van de toekomst. Overall en op ec...
16-02-2018 12:03
RT @FRemmen: Ik heb me aangemeld voor Logistiek Vastgoed Nederland 2018. Kom je ook? #LOV18 https://t.co/JYaHPSboxh @Oss_KE @logistiekoss @...
16-02-2018 10:38

logistiek platform oss

1 maart 2018: Plannerscafé Oss Tijdens het Plannerscafé... lees verder >
Scania praat planners bij over ontwikkelingen Tijdens... lees verder >
Duurzaam plannen en serious gaming tijdens het 1ste regionale Plannerscafé... lees verder >

nieuws van de partners

Ad Dollevoet huurder van nog te bouwen dc in Oss... lees verder >
Vos Logistics neemt werkzaamheden Gebroeders Joosten over... lees verder >
Vos Logistics gestart met distributie voor webgigant Amazon... lees verder >

Altijd op de hoogte van het logistieke nieuws uit regio Oss!

via Twitter @logistiekoss of de nieuwsbrief Lees meer

Oss: uitstekend bereikbaar over water, weg en spoor