logistiek platform oss
Home > Nieuws

logistiek nieuws oss08 januari 2018
1 maart 2018: Plannerscafé Oss
Tijdens het Plannerscafé van donderdag 1 maart worden we bijgepraat over innovaties in banden. Duurzame ontwikkelingen met effecten zoals besparing van brandstof of voorkomen van slijtage. Met als centrale vraag: Hoe kun je hier in je werk als planner je voordeel mee doen? 
meer meer


10 oktober 2017
Scania praat planners bij over ontwikkelingen
Tijdens het Plannerscafé Oss op 5 oktober presenteerden Wim Laagland en Renko van der Giessen aan ruim 20 planners uit de regio Oss de laatste ontwikelingen binnen Scania. Wat betekenen Autonomous transport solutions en Platooning voor hun werk?
meer meer


24 mei 2017
Duurzaam plannen en serious gaming tijdens het 1ste regionale Plannerscafé
Op dinsdag 23 mei vond het eerste regionaal Plannerscafé plaats in het Logistics House onder regie van Vijfsterren Logistiek. Een event waar naast de planners van LPO ook collega's van de andere twee logistieke platforms in onze regio voor werden uitgenodigd.
meer meer


19 mei 2017
Leden Logistiek Platform Oss steunen Voedselbank Oss
Het Logistiek Platform Oss heeft besloten de Voedselbank Oss de komende jaren structureel te gaan ondersteunen. De Voedselbank helpt ruim 500 mensen in Oss die onder de armoedegrens leven met voedsel en andere dagelijkse boodschappen. 
meer meer


18 mei 2017
LPO goed vertegenwoordigd in München
Van 9 tot 12 mei werd voor de 16de keer de 2 jaarlijkse beurs Transport & Logistic in Munchen gehouden. Deze beurs is de grootste beurs op het gebied van Transport en logistiek in Europa. Maar liefst 10 leden van LPO waren aanwezig. 
meer meer


13 april 2017
Logistiek Oss heeft enorme potentie
Oss heeft alles om een logistiek epicentrum te zijn: een unieke ligging, goede verbindingen tussen weg, water en spoor en een constructieve overheid. Volgens Frank Verhoeven, CEO van Vos Logistics, zijn er genoeg kansen te verzilveren.
meer meer


13 april 2017
Plannerscafé NO-Brabant op 23 mei 2017
Op 23 mei 2017 vindt het Plannerscafé Noordoost-Brabant plaats in het Logistics House in Oss. Voor deze eerste gezamenlijke editie van het café worden ook alle contactpersonen van logistieke platforms 's-Hertogenbosch en Noordoost-Brabant uitgenodigd. 
meer meer


03 april 2017
Unieke maatwerkbijeenkomst STL in Logistics House
‘Samen vooruit in de strijd om de chauffeur’ is de achterliggende gedachte van de 10 transportbedrijven uit de regio die in samenwerking met STL en Smits Opleidingen op 27 maart een maatwerkbijeenkomst organiseerden in het Logistics House.
meer meer


06 maart 2017
Logistiek clubhuis als basis voor de sector
Op 26 januari opende het Logistics House haar deuren. Dit is dé nieuwe uitvalsbasis voor Logistiek Noordoost-Brabant waar o.a. de drie Logistieke Platforms samenwerken. Rabobank Oss Bernheze is een belangrijke partmer van het Logistics House. 
meer meer


16 februari 2017
Project Kweekvijver logistiek start met BBL-opleiding
Vanwege het succes van het regionale project ‘Kweekvijver Logistiek’ wordt de voltijdopleiding vervangen door een BBL-opleiding. Dat betekent dat deelnemers meteen aan het werk gaan. Een BBL-opleiding bestaat uit vier dagen betaald werken en een dag per week naar school. Werkgevers uit de logistieke branche leiden deelnemers op in de praktijk. Dit doen zij samen met ROC de Leijgraaf. LPO-lid Harrie van Erp - Topmovers is één van de plaatsen waar het project goed heeft gewerkt. 
meer meer


27 januari 2017
Logistics House officieel geopend
Sinds donderdag 26 januari heeft Noord Oost Brabant met Logistics House een eigen ontmoetingspunt en uitvalsbasis voor de logistieke sector. De officiële opening van Logistics House,gevestigd in Dome-X in Oss vond plaats in het bijzijn van 170 aanwezigen, onder wie veel logistieke ondernemers. Met dit initiatief wordt het belang van de logistieke sector voor de regio onderstreept. 
meer meer


20 december 2016
26 januari: officiële opening Logistics House
Op 26 januari om 16.00 uur is de officiële kick off van het Logistics House in Dome-X aan de Kanaalstraat 12b in Oss.  
meer meer


09 december 2016
19 januari 2017: Plannerscafé Oss
Op 19 januari 2017 om 17.00 uur vond het eerste Plannerscafé Oss van dit jaar plaats in de 'woonkamer' van H32 in het Osse centrum, Heuvel nummer 32.
meer meer


29 november 2016
Winnaar raad-actie ROC
Tijdens de Dag van de Logistiek Oss op 9 oktober konden bezoekers raden hoeveel 'wokkel'-vulmateriaal er in een grote, glazen pot zaten. Niels kwam er met zijn schatting het dichtst bij en won daarmee een Ipad Air! 
meer meer


02 november 2016
Regio Noordoost-Brabant krijgt Logistics House
Vijfsterren Logistiek vestigt zich per november met het Logistics House in het Osse Dome-X. Logistics House wordt het logistiek ontmoetingspunt en de uitvalsbasis voor logistieke ondernemers, ontwikkelingen, opleidingen en nieuwe business. Van hieruit vinden voortaan alle activiteiten plaats ten behoeve van een krachtige en duurzame logistieke sector in de regio Noordoost-Brabant en van de profilering van de regio als logistieke hotspot.
meer meer


29 september 2016
‘Logistiek is veelzijdig en creatief’
Logistiek Platform Oss heeft sinds mei van dit jaar een nieuwe kartrekker. Rob Hermes is de nieuwe projectmanager van het platform, dat ‘het vergroten van de logistieke kracht van Oss’ als voornaamste doel heeft. In zeven quotes vertelt hij over zijn nieuwe uitdaging.
meer meer


22 september 2016
Zondag 9 oktober, Dag van de Logistiek Oss.
Zondag 9 oktober stond Oss helemaal in het teken van logistiek. Tijdens deze Dag van de Logistiek Oss maakte zo'n vijfduizend mensen op een unieke manier kennis met alle facetten van de logistieke sector. Grote logistieke Osse bedrijven opende hun deuren en lieten hun nieuwste materieel zien.
meer meer


07 september 2016
Pieter Keeris wordt gezicht van Vijfsterren Logistiek en Logistics House
Vijfsterren Logistiek heeft Pieter Keeris aangesteld als Logistics Business Developer. Keeris start per 1 oktober en gaat in deze functie nieuwe business, innovatie en samenwerking tussen bedrijven stimuleren. Daarnaast geeft hij, in nauwe samenwerking met de gemeentes Oss, Den Bosch, Veghel en Cuijk, vanuit Vijfsterren Logistiek en Logistics House mede richting aan de profilering van de regio Noordoost-Brabant als logistieke hotspot.
meer meer


27 juli 2016
Dag van de Logistiek 2016
Op zondag 9 oktober 2016 organiseert het Logistiek Platform Oss (LPO) net zoals we dat 2 jaar geleden ook deden, de Dag van de Logistiek. Ze doen dat deze keer op het terrein van OOC terminals aan de Waalkade in Oss. De Kracht van Oss maakt de dag mede mogelijk door een financiële steun.
meer meer


19 juli 2016
Verkeershinder A50
Rijkswaterstaat voert van vrijdag 29 juli 21.00 uur tot maandag 15 augustus 06.00 uur rijbaan brede asfaltwerkzaamheden uit aan de A50 tussen Veghel en Oss , richting Eindhoven en Nijmegen.
meer meer


26 mei 2016
Regio Oss-Veghel-‘s-Hertogenbosch stijgt op Logistieke Hotspots lijst
De regio Oss-Veghel-‘s-Hertogenbosch eindigde dit jaar op een verdienstelijke vierde plaats  in de lijst met Logistieke Hotspots 2016.
meer meer


23 mei 2016
Focus on... Logistiek
Logistiek staat hoog op de Osse economische agenda. Focus on Logistiek brengt dat in een paar minuten mooi in beeld. De video is beschikbaar om te gebruiken in eigen presentaties!
meer meer


14 april 2016
Elkaar ontmoeten tijdens Plannerscafé Oss
Na een aantal edities met een speciaal thema, bleek uit een evaluatieronde dat de deelnemers meer van elkaar wilden weten. Vandaar dat in dit Plannerscafé het onderling kennismaken centraal stond.
meer meer


21 maart 2016
Oss in Havenoverzicht 2016
Onlangs verscheen de eerste editie van de nationale jaareditie Havenlocaties. Een mooie gelegenheid om de Osse haven onder de aandacht te brengen.
meer meer


26 januari 2016
LPO zoekt projectmanager
Het Logistiek Platform Oss is op zoek naar een enthousiaste projectmanager die samen met het bestuur en de partners vorm geeft aan de logistieke agenda van Oss.
meer meer


18 januari 2016
27 januari: Raadsontmoeting 'logistieke krachten van Oss'
Het Logistiek Platform Oss groeit. Het Osse politieke spectrum verandert. Redenen voor een hernieuwde kennismaking. We deden dat woensdag 27 januari tijdens een ontmoeting tussen logistieke ondernemers en raadsleden in de Raadszaal van het gemeentehuis Oss. Het Logistiek Platform Oss (LPO) gaf daar een update van de logistieke kracht van Oss en de regio.
meer meer


20 oktober 2015
19 november: Plannerscafé Oss
Op donderdag 19 november organiseerde het Logistiek Platform Oss voor de vierde keer het Plannerscafé Oss. Deze keer ontvingen we Marcel de Man, Manager Seafreight export bij Kuehne+Nagel die vanuit zijn werk voor Mars vertelde over het slim bundelen van vrachten.  
meer meer


30 september 2015
24 september: Investering in spoorinfra draagt bij aan logistieke waarde van tri-modaal Oss
“Oss is weliswaar geen Rotterdam, maar draagt als tri-modaal knooppunt wel bij aan de ontsluiting en de concurrentiepositie van de haven”. Dit zei burgemeester Buijs-Glaudemans van de gemeente Oss tijdens het Spoorcafé afgelopen donderdag 24 september in de raadzaal van het gemeentehuis in Oss.
meer meer


05 september 2015
Handelsreis naar Vietnam
Van 17 tot en met 23 oktober 2015 zal de gemeente Oss een handelsreis maken naar Vietnam. LPO-leden zijn van harte uitgenodigd zich bij deze handelsmissie aan te sluiten.
meer meer


24 augustus 2015
Informatieavond voor werkgevers in logistiek
De gemeente Oss nodigt werkgevers in de logistieke branche uit voor de informatiebijeenkomst over het project ‘Kweekvijver medewerkers logistiek’. De bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 4 september van 16.30 uur tot 18.00 uur bij arbeids- en trainingscentrum De Rotonde (Dessohouse) aan de Molenweg 81a in Oss.
meer meer


08 juli 2015
Start project 'Kweekvijver medewerkers logistiek'
De gemeente Oss is samen met ROC De Leijgraaf het project 'Kweekvijver medewerkers logistiek' gestart. Het doel is om samen met ondernemers, overheid en onderwijs kansen te creëren voor volwassenen en jongeren die gemotiveerd zijn om te starten met een opleiding, stage of baan in de logistiek.
meer meer


  meer foto's
29 mei 2015
Nabuurs zorgt voor goede interactie tijdens Plannerscafé
In dit plannerscafé stapte de operationeel directeur van Nabuurs, Tjebbe Nabuurs op de zeepkist. Hij vertelt over het DUPLO-project. Dat zorgde voor een inspirerende discussie.
meer meer


17 mei 2015
De logistieke kracht van Oss
Oss is groot geworden als centrum voor de vleesverwerkende industrie en daar van afgeleide bedrijvigheid. Vanuit deze achtergrond is een modern agrifood-cluster ontstaan met bijbehorende infrastructuur. De Osse haven is bereikbaar voor klasse V binnenvaartschepen. Daarnaast ontvangt de trimodale inlandterminal goederentreinen met droge en natte bulk. Samen met de ligging aan de snelwegen A50 en A59 maakt dit Oss een toplocatie voor logistieke bedrijven en verladers.
meer meer


12 mei 2015
Water, weg en spoor: een kansrijk kruispunt
Net als margarine en de pil is transport onderdeel van het economisch dna van Oss. Jarenlang werden Oss en transportondernemers als Harry Vos, Wim Vos en Van Rosmalen in één adem genoemd. Vandaag de dag zijn het water, weg en spoor die de logistieke toekomst van Oss bepalen. Een toekomst die er bijzonder kansrijk uitziet, zo laat een kijkje achter de schermen zien [bron: Oss, 't magazine]
meer meer


  meer foto's
01 april 2015
Broodje logistiek neemt logistiek krachten onder de loep
Het Logistiek Platform Oss groeit. Het Osse politieke spectrum verandert. Redenen voor een hernieuwde kennismaking. De leden van LPO en drie wethouders deden dat op donderdag 26 maart tijdens een ontmoeting aan de ontbijttafel in het gemeentehuis Oss. Tijdens het eten van een lekker broodje kregen alle aanwezigen een update van de Osse logistieke krachten.
meer meer


01 april 2015
Logistieke vacatures in het vacaturecafé
De gemeente Oss en Landerd organiseren samen met het UWV twee Vacaturecafés. Ook een afvaardiging vanuit LPO is hier aanwezig met vacatures in de logistiek.
meer meer


  meer foto's
12 januari 2015
Druk tweede Plannerscafé Oss
Een informele bijeenkomst voor iedereen die zich in Oss bezig houdt met de logistiek van ladingen. De gedachte erachter is dat onderlinge kennismaking, uitwisseling en afstemming als vanzelf leiden tot gunning en realisatie.
meer meer


20 december 2014
Successen 2014 en kansen 2015
Het logistiek platform Oss kan terugkijken op een jaar met flinke successen. Ook voor het volgend jaar zijn de kansen al in beeld gebracht.
meer meer


  meer foto's
06 oktober 2014
Dag van de Logistiek Oss goed bezocht
Dag van de Logistiek goed bezocht 
<p>
<p> Plaatsnemen achter het stuur van een snelle sportwagen, een truck van Vos of een kraan van Spierings, van alles kon tijdens de Dag van de Logistiek zondag in Oss. Die werd doorlopend goed bezocht, ondanks het grijze weer.
meer meer


19 september 2014
Plannerscafé Oss goed van start
Wanneer je efficiency wil bereiken door bundeling van lading, moet je op het niveau van planners met elkaar tot afspraken komen. Dus niet praten op directieniveau, maar vooral doen op de werkvloer.
meer meer


27 juni 2014
Vietnam delegatie bezoekt logistiek Oss
Maandag 30 juni 2014 krijgt Oss wederom een Vietnamese delegatie op bezoek. Het gaat ditmaal op een 18-koppige afvaardiging die die vooral nieuwsgierig is naar de logistieke mogelijkheden van onze stad.
meer meer


kaart hotspots
13 juni 2014
Regio Oss-Uden-Veghel stijgt naar 4e plaats logistieke hotspots Nederland
Regio Oss-Uden-Veghel stijgt dit jaar naar de logistieke hotspot nummer 4 positie van Nederland. Deze hotspots worden jaarlijks bepaald door een panel van 25 experts.
meer meer


16 mei 2014
Logistieke minitor met regionale benchmark
De Kamer van Koophandel presenteert de eerste Logistieke Monitor. Het unieke
van deze monitor is de regionale benchmark. Alle ontwikkelingen worden op landsdeel1 of provinciaal niveau
gepresenteerd.
meer meer


07 mei 2014
Vietnam Trade House in het nieuws
Bert van Dijk (Vietnam Trade House) en Jan van Erp (Logistiek Platform Oss) vertellen over de handelsrelatie tussen Oss en Vietnam.
meer meer


29 april 2014
Plannerscafé in voorbereiding
Vanuit LPO hebben we een plannerscafé in voorbereiding. Een uitgelezen mogelijkheid voor logistieke planners om elkaar te ontmoeten en onderling kennis te delen.
meer meer


28 april 2014
Doe mee aan project Bundeling Lading
Het platform Vijfsterren Logistiek heeft Bundeling van lading benoemd tot een van haar speerpunten. Samen met LPO-leden worden de mogelijkheden voor een gezamenlijk pilotproject onderzocht.
meer meer


28 april 2014
Congres Vijfsterren Logistiek succesvol
Zeker 180 deelnemers, waaronder meer dan de helft vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (54%), overheid en onderwijs. Inspirerende input van vijftien inleiders, geïllustreerd met succesfactoren van reeds lopende samenwerkingsprojecten. En: bereidheid tot bundeling van krachten rond de Vijfsterren-thema's. Dat zijn in het kort de resultaten van het congres dat Vijfsterren Logistiek organiseerde donderdag 13 maart in Veghel.
meer meer


  meer foto's
28 april 2014
Vietnamees Handelshuis gestart in Oss
Aan de Waalkade in Oss is het Vietnam Trade House van start gegaan. Via dit handelshuis in de Osse haven gaan Vietnamese producten de Europese markt op. Daarnaast biedt het Osse bedrijven de kans een bijdrage te leveren aan het verpakken, bedrukken en de verdere logistiek  van goederen. Het is ook de bedoeling dat via het Vietnamese handelshuis producten uit de regio Oss in Vietnam op de markt worden gebracht.
meer meer


30 januari 2014
Kansen voor 2014
Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen en wij kijken alweer vooruit. Vooruit naar de mogelijke kansen die 2014 te bieden heeft....
meer meer


13 september 2013
Vijfsterren Logistiek zoekt de verbinding
Noordoost-Brabant is sterk in logistiek. De regio heeft een uitstekende strategische ligging met goede achterlandverbindingen, is multimodaal ontsloten (via weg, water en spoor) en kent veel toonaangevende logistieke bedrijven. De sector maakt de laatste jaren een flinke groei door en levert een belangrijke bijdrage aan de regionale economie. Noordoost-Brabant steeg in 2013 naar de 5de plaats op de ranglijst van Logistieke Hotspots van Nederland. Volop kansen dus voor de regio. Nu is het tijd deze te verzilveren.
meer meer


04 september 2013
Vietnamezen op werkbezoek (video)
Een handelsdelegatie uit de Vietnamese provincie An Gian is deze dagen op werkbezoek in Oss. Ze komen kijken of de vestiging van een Vietnamees handelscentrum in Oss een goed idee is.
meer meer


02 september 2013
Handelsdelegatie uit provincie An Gian (Vietnam) bezoekt Oss
Op woensdag 4 en donderdag 5 september 2013 brengen vertegenwoordigers van overheid en bedrijfsleven uit de Vietnamese provincie An Gian een bezoek aan Oss. 
meer meer


01 juli 2013
Je wilt het liefst iedere zeecontainer open maken
Wie de media erop naslaat of wel eens een politiek debat bijwoont, herkent wellicht dit geluid: op de ‘snoepreisjes’ van delegaties naar verre landen kan eenvoudig worden bezuinigd. Christian Heerings, Accountmanager Ondernemerszaken bij de gemeente Oss, en Leon van de Mortel, Senior Accountmanager bij de gemeente Oss, reisden respectievelijk naar Vietnam en China en wijzen op het nut van zulke handelsmissies. “Als vertegenwoordiger van de overheid open je voor bedrijven deuren waarvan je niet eens wist dat ze bestonden.”
meer meer


01 juli 2013
Logistiek Oss in schijnwerpers tijdens Nationale Distributiedag
Op dinsdag 28 mei had logistiek Nederland zich verzameld in Theater De Lievekamp in Oss voor de Naionale
Distributiedag. Ongeveer 320 gasten bezochten grote regionale logistieke ondernemingen. Verder werden lezingen gehouden, onder meer over innovatie binnen die sector. Die dag moet bezoekers ook duidelijk zijn geworden dat Oss een belangrijk intermodaal knooppunt is.
meer meer


  meer foto's
02 mei 2013
Handelsdelegatie Vietnam - halen én brengen
Begin april bracht het bestuur van het Logistiek Platform Oss (Frank Verhoeven, Eric Nooijen en Christian Heerings) samen met Vietnam Trade International een bezoek aan Vietnam. Dit in navolging van een eerder bezoek van een Vietnamese handelsdelegatie aan Oss oktober vorig jaar.
meer meer


08 april 2013
Handelsmissie naar Vietnam
Het bestuur van het Logistiek Platform Oss, de gemeente Oss en een aantal Vietnamese ondernemers zijn deze week vertrokken op handelsmissie naar Vietnam. Dit in navolging van een eerder bezoek van een Vietnamese missie aan Oss oktober vorig jaar. (Lees ook de artikelen: Handelsdelegatie Vietnam bezoekt Oss en Oss overtuigt Vietnam van Logistiek kunnen). 
meer meer


21 januari 2013
Hopman en Fransen Oss lid van LPO
Het Logistiek Platform Oss verwelkomde begin 2013 twee nieuwe leden: Hopman Logistics Services uit Lith en Fransen uit Oss. Het LPO telt nu 16 partners.
meer meer


16 november 2012
Oss profiteert van Tweede Maasvlakte
Rotterdam bouwt aan een Tweede Maasvlakte. Duizend hectare bedrijventerrein extra. Direct aan diep zeewater. Bedoeld om een deel van de wereldwijd groeiende transportstromen met grote containerschepen op te vangen. Opdracht voor de Tweede Maasvlakte vanuit duurzaamheid en milieu: uiterlijk in 2030 mag slechts vijfenveertig procent van de aanwas van goederen per vrachtwagen verder vervoerd worden. De rest gaat per trein of schip. Dat betekent dat het vervoer over spoor en water verveelvoudigen. Doorzetten van goederen via binnenvaart naar het achterland is waar Oss in beeld komt. Voor de tweede keer komt er geld vanuit het Ministerie van Infrastructuur en Milieu om de Osse haven te verbeteren met als doel het stimuleren van het goederenvervoer per binnenvaart.
meer meer


13 november 2012
Handelsdelegatie Vietnam bezoekt Oss
Een Vietnamese handelsdelegatie bracht eind oktober een meerdaags bezoek aan Oss, op uitnodiging van het Logistiek Platform Oss en het gemeentebestuur. Die willen de sterke punten van Oss als logistieke locatie onder de aandacht brengen in Vietnam, een groeiende economie die steeds meer interesse toont in Europa.
meer meer


De Kracht van Oss
18 september 2012
D-tv uitzending De Kracht van Oss
In de tweede uitzending van het tv-programma ‘De Kracht van Oss’ van D-tv komt onder andere het Logistiek Platform Oss aan bod.
meer meer


10 september 2012
Subsidie van 3,8 miljoen voor binnenhaven Oss
De gemeenten Venray, Oss, Bergen op Zoom en Tiel ontvangen gezamenlijk tien miljoen euro om de binnenhavens aan te pakken. Dat heeft minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) vandaag bekend gemaakt tijdens een bezoek aan Limburg. “We kunnen de kracht van de binnenvaart nog beter benutten,” zo stelde de minister. “Daarom investeren we in onze binnenhavens. Want als de economie weer aantrekt, moet de infrastructuur er klaar voor zijn. Zonder goede infrastructuur, geen sterke economie.”
meer meer


  meer foto's
27 juni 2012
Bezoek delegatie Vietnam
Voor de (door)ontwikkeling van Oss als belangrijk trimodaal knooppunt in het achterland van Rotterdam zijn goede connecties met het buitenland van groot belang. Vietnam is zo'n land. In Rotterdam komen jaarlijks voor 4 miljard dollar aan Vietnamese producten zoals groente, fruit, zeevruchten en koffie ons land binnen, om vanuit daar te worden doorgevoerd naar de rest van Europa. Oss kan in die distributie met haar gunstige ligging en trimodaliteit een belangrijke speler zijn.
meer meer


Werksessie LPO ProRail
21 mei 2012
Spoorgoederenvervoer, kansen voor Oss!
In de meeste plaatsen in Nederland wordt het goederenspoor opgeruimd, in Oss wordt er juist hard aan gewerkt; een unicum dus. De afgelopen tijd zijn er door ProRail al grote verbeteringen doorgevoerd aan de actieve spoorlijn van centrum Oss naar bedrijventerrein Elzenburg, waaronder de vernieuwing van de gehele bovenbouw, aanpassing van de overweginstallaties en geluidsreducerende maatregelen. Ook voor de komende periode staan nog flink wat ontwikkelingen op stapel. Zo wordt er onder meer nog 600 meter rangeerspoor gerealiseerd.
meer meer


28 februari 2012
Waardevolle toetsing in Oss.
De gemeente Oss en het Logistiek Platform Oss toetsen de regiovisie transport en logistiek met een panel deskundigen uit het bedrijfsleven en overheidsinstanties.
meer meer


28 februari 2012
Ontlasting centrum Oss.
Centrummanagement Oss benaderde begin dit jaar het Logistiek Platform Oss met een kwestie rondom de vervoersstromen in het centrum van Oss.
meer meer


Raben Netherlands - Oss
28 februari 2012
Nieuwe leden LPO.
Het LPO is de afgelopen tijd uitgebreid met vier nieuwe leden en telt inmiddels dertien actieve participanten.
meer meer


N329 - De weg van de Toekomst
28 februari 2012
Opwaardering N329.
De N329 in Oss - een belangrijke toegangsweg - is uitverkoren als 'Weg van de Toekomst'. Om deze status te verdienen moet de weg hét toonbeeld worden van duurzaamheid. De werkzaamheden om dit te realiseren zijn inmiddels in volle gang. Hetgeen - naast de toekomstige verbeteringen aan de verkeerssituatie - helaas ook tijdelijke overlast voor de (in)direct aanliggende bedrijven betekent.
meer meer


30 januari 2012
Vertegenwoordigers Haven Amsterdam bezoeken Oss / OOC.
Vorige week vrijdag brachten twee vertegenwoordigers van de Haven Amsterdam een bezoek aan Oss.
meer meer


20 juli 2011
‘De zeehavens hebben ook Oss in achterland nodig’
Ook Oss ziet zich als belangrijke draaischijf tussen de grote zeehavens en het Europese achterland. Maar er moet nog
wel wat gebeuren, wil de regio Oss die functie goed kunnen vervullen. Aan het woord projectleider Jan van Erp van het
Logistiek Platform Oss.
meer meer


04 juli 2011
Aantal partners Logistiek Platform Oss groeit.
Met twee logistieke dienstverleners die onlangs zijn toegetreden tot het Logistiek Platform Oss telt het platform nu elf logistieke partners. Deze bedrijven maken zich - samen met de gemeente Oss - sterk voor de ontwikkeling van Oss als hét logistieke knooppunt voor Zuidoost-Nederland.
meer meer


18 mei 2011
Oss scoort in lijst logistieke hotspots.
De regio Oss-Veghel-Eindhoven maakt een opmerkelijk stijging door binnen de lijst met twintig belangrijkste logistieke hotspots van Nederland. Binnen de top 10 steeg deze regio na de vijfde positie na jarenlang op plaats zeven te hebben gebivakkeerd.
meer meer


Artikel Bedrijvig Oss - april 2011
28 april 2011
Veerkracht van Oss belangrijk de komende jaren.
In het programma Samenwerken vanuit de Kracht van Oss stelt de coalitie twee speerpunten centraal: werkgelegenheid en vestigingsklimaat.
meer meer


  meer foto's
26 april 2011
Trimodaliteit als troef.
West-Brabant en de regio Venlo profileren zich beide al langere tijd als logistieke hotspot. Tot voor kort bleef Oss, centraal gelegen tussen deze twee logistieke topregio’s, daarbij ietwat achter. Terwijl de Brabantse gemeente op logistiek gebied toch heel wat te bieden heeft.
meer meer


  meer foto's
08 april 2011
Oss ambieert hoge logistieke hotspot positie.
Onderstaand artikel verscheen op 8 april 2011 op Logistiek.nl (auteur: Bas Dijkhuizen).

Venlo en West-Brabant zijn al jaren de belangrijkste logistieke hotspots van Nederland. Oss wil zich ook aansluiten bij deze hotspots want de zesde stad van Brabant is volgens eigen zeggen een belangrijk, maar relatief onbekend, trimodaal logistiek knooppunt voor Zuidoost-Brabant, zo bleek woensdag tijdens de zogeheten eerste krachtsessie van het Logistiek Platform Oss (LPO).
meer meer


  meer foto's
07 april 2011
Reportage Dtv en foto's congres.
Ook Dtv besteedde aandacht aan het drukbezochte congres 'Rotterdam en de kracht van het achterland', dat op woensdag 6 april plaats vond in het gemeentehuis te Oss.
meer meer


23 maart 2011
Congres 'Rotterdam en de kracht van het achterland'.
Op donderdag 6 april vindt het congres 'Rotterdam en de kracht van het achterland' plaats in Oss.
meer meer


  meer foto's
01 juni 2010
Oss logistiek op de kaart zetten.
Het Logistiek Platform Oss had slechts drie bijeenkomsten nodig om ‘geboren’ te worden. Begin juli 2009 vond de eerste bijeenkomst plaats, in september de tweede en met de derde bijeenkomst medio december 2009 was het Logistiek Platform Oss een feit en was een heldere ambitie gedefinieerd.
meer meer


RT @LogistiekNOB: Brabant gooit hoge ogen op internationaal vlak. In de top 10 van beste Europese regio's van de toekomst. Overall en op ec...
16-02-2018 12:03
RT @FRemmen: Ik heb me aangemeld voor Logistiek Vastgoed Nederland 2018. Kom je ook? #LOV18 https://t.co/JYaHPSboxh @Oss_KE @logistiekoss @...
16-02-2018 10:38

nieuws van de partners

Ad Dollevoet huurder van nog te bouwen dc in Oss... lees verder >
Vos Logistics neemt werkzaamheden Gebroeders Joosten over... lees verder >
Vos Logistics gestart met distributie voor webgigant Amazon... lees verder >

Altijd op de hoogte van het logistieke nieuws uit regio Oss!

via Twitter @logistiekoss of de nieuwsbrief Lees meer

Oss: uitstekend bereikbaar over water, weg en spoor