logistiek platform oss
Home > Spreken Bewijs > Als vestigingsplaats kwam Oss gewoon als beste uit de bus.
Theo van Loon - directielid Bracofeed Groep Bracofeed - locatie Oss
11 april 2011
Als vestigingsplaats kwam Oss gewoon als beste uit de bus.
Theo van Loon
directielid Bracofeed Groep


Theo van Loon, directielid van de Bracofeed Groep  was een van de sprekers op het in Oss gehouden congres 'Rotterdam en de kracht van het achterland'. Vol enthousiasme liet hij de 150 toehoorders weten waarom de Bracofeed Groep nou juist voor Oss heeft gekozen.

 

"Voor Bracofeed waren meerdere factoren van doorslaggevend belang in de uiteindelijke keuze voor Oss als vestigingsplaats. Bijvoorbeeld de relatieve ligging van Oss aan groot vaarwater ten opzichte van afzetmarkten, de Rotterdamse haven, het Duitse achterland en de huidige productielocaties. Maar ook de beschikbaarheid van voldoende grond en de trimodale ontsluiting van het havengebied. In de weging van mogelijke vestigingsplaatsen kwam Oss gewoon als beste uit de bus", aldus Van Loon.

Toch heeft Van Loon ook nog wel een paar aanbevelingen voor Oss. Zo is hij van mening dat Oss zich nog veel beter mag profileren als logistiek knooppunt tussen de belangrijke zeehavens (met in het bijzonder Rotterdam) en het Duitse achterland. En hoe beter de trimodale ontsluiting zal zijn, hoe groter de interesse van het bedrijfsleven voor Oss zal worden, zo concludeert hij. Van Loon adviseert Oss om zich bij de werving van bedrijven vooral te richten op de maakindustrie; de logistieke partners en andere toeleverende bedrijven volgen dan vanzelf. Kijkend naar de toonaangevende bedrijven op het gebied van feed en food die al in Oss gevestigd zijn, kan hij niet anders dan concluderen dat dit kanshebbende sectoren zijn waarmee Oss haar bedrijvenpotentieel kan uitbreiden.   

Bekijk hier de video 'Made in Oss' over Bracofeed,
van lokale omroep D-tv: 
 

rss print email


RT @LogistiekNOB: Brabant gooit hoge ogen op internationaal vlak. In de top 10 van beste Europese regio's van de toekomst. Overall en op ec...
16-02-2018 12:03
RT @FRemmen: Ik heb me aangemeld voor Logistiek Vastgoed Nederland 2018. Kom je ook? #LOV18 https://t.co/JYaHPSboxh @Oss_KE @logistiekoss @...
16-02-2018 10:38

logistiek platform oss

1 maart 2018: Plannerscafé Oss Tijdens het Plannerscafé... lees verder >
Scania praat planners bij over ontwikkelingen Tijdens... lees verder >
Duurzaam plannen en serious gaming tijdens het 1ste regionale Plannerscafé... lees verder >

nieuws van de partners

Ad Dollevoet huurder van nog te bouwen dc in Oss... lees verder >
Vos Logistics neemt werkzaamheden Gebroeders Joosten over... lees verder >
Vos Logistics gestart met distributie voor webgigant Amazon... lees verder >

Altijd op de hoogte van het logistieke nieuws uit regio Oss!

via Twitter @logistiekoss of de nieuwsbrief Lees meer

Oss: uitstekend bereikbaar over water, weg en spoor