Logistics Platform Oss
Home > News > Waardevolle toetsing in Oss.
28 february 2012
Waardevolle toetsing in Oss.
De gemeente Oss en het Logistiek Platform Oss toetsen de regiovisie transport en logistiek met een panel deskundigen uit het bedrijfsleven en overheidsinstanties.

De regio Oss - Veghel - Eindhoven moet komend jaar stijgen op de lijst van logistieke hotspots in Nederland, vindt het LPO, en heeft daarvoor ook een beleidsvisie aan de gemeente Oss gepresenteerd. Binnen de samenwerking Oss - Uden - Veghel (As50) moet naar grotere samenwerking en meer bundeling worden gezocht, om de ambities van het verladend bedrijfsleven waar te kunnen maken.

In dat kader vond eind januari een topontmoeting plaats bij de Osse Overslag Centrale, waarbij onder andere burgemeester Wobine Buijs, verantwoordelijk wethouder de heer Jan van Loon en vertegenwoordigers van de provincie en Rijkswaterstaat, het Havenbedrijf Rotterdam, ECT, Prorail en de voorzitter van de Kracht van Oss, aanwezig waren.

De conclusie van de bijeenkomst is dat de kansen voor de regio uitstekend zijn. Immers, alle ingrediŽnten zijn aanwezig. De overheden moeten nu gezamenlijk een actieve agenda opzetten om deze bedrijfstak in de regio te accommoderen.

rss print email


Always up to date with the logistics news from Oss!

follow us on Twitter @logistiekoss or

receive our news letter (both in Dutch)

Lees meer

Oss: easily accessible by water, road and rail