Logistics Platform Oss
Home > News > Movianto opent Europees distributiecentrum in Oss
Movianto
04 may 2012
Movianto opent Europees distributiecentrum in Oss
Logistiek dienstverlener Movianto Nederland heeft deze week in Oss een nieuw centraal Europees distributiecentrum (EDC) in gebruik genomen. In het geconditioneerde magazijn van het bedrijf, dat gespecialiseerd is in logistieke dienstverlening voor de farmaceutische en medische industrie, is ruimte voor 22.000 pallets.

Het magazijn is opgedeeld in een koelzone van +2 tot +8 graden Celsius die plaats biedt aan 2.200 pallets. Daarnaast is er nog een vrieskamer (tot -20 graden Celsius) waarin ruimte is voor 350 pallets. Daar zullen in hoofdzaak bloedplasmaproducten worden opgeslagen. Indien nodig kan deze cel met nog eens 750 palletplaatsen worden uitgebreid.

VAL-ruimte
Bijzonder is de ruimte voor vijftig zogeheten 'diepvriespallets' tot -40 graden Celsius. Verder is er een zone met 1.100 pallets (+15 graden Celsius tot +25 graden Celsius) voor narcotica. Ook is er een aparte VAL-ruimte in het EDC voor het herlabelen, herverpakken van artikelen en voor postponement-activiteiten.

Centraal EDC
Het nieuwe complex van Movianto, dat is gevestigd op logistiek bedrijvenpark A50-A59 (Vorstengrafdonk), doet dienst als centraal Europees distributiecentrum en beschikt over een speciale cross docking zone en een douanemagazijn.

Capaciteitsgebrek in oude dc
Vanuit Oss kan de hele Benelux worden bediend. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met Movianto BelgiŽ. Het nieuwe dc ligt overigens niet ver van het oude magazijn op bedrijventerrein De Geer in Oss, waar Movianto sinds 2009 onderdak had. Daar is het van oorsprong Duitse bedrijf inmiddels uit vertrokken, omdat door de stijgende vraag de capaciteit van dit magazijn met 3.000 palletplaatsen te klein was geworden.

Bron: website Logistiek.nl

rss print email


Always up to date with the logistics news from Oss!

follow us on Twitter @logistiekoss or

receive our news letter (both in Dutch)

Lees meer

Oss: easily accessible by water, road and rail