Logistics Platform Oss
Home > News > Bezoek delegatie Vietnam
Toine van Gils (Vos Logistics) legt aan ambassadeur Huynh (rode stropdas) uit hoe het LNG-vulpunt werkt Bij Padi Food: ambassadeur Huynh staat midden vooraan naast eigenaar Theo Thé (zonder wit pak)
27 juni 2012
Bezoek delegatie Vietnam
Voor de (door)ontwikkeling van Oss als belangrijk trimodaal knooppunt in het achterland van Rotterdam zijn goede connecties met het buitenland van groot belang. Vietnam is zo'n land. In Rotterdam komen jaarlijks voor 4 miljard dollar aan Vietnamese producten zoals groente, fruit, zeevruchten en koffie ons land binnen, om vanuit daar te worden doorgevoerd naar de rest van Europa. Oss kan in die distributie met haar gunstige ligging en trimodaliteit een belangrijke speler zijn.

In dit kader bracht een Vietnamese delegatie van zo’n 13 personen onder leiding van ambassadeur Huynh Minh Chinh op woensdag 20 juni een bezoek aan Oss. Dit op initiatief van de Vietnamese ambassade. De afgevaardigden bezochten verschillende Osse bedrijven, waaronder Padi Food, de Osse Overslag Centrale, de gemeente Oss, MSD en Life Sciences Park, Vos Logistics en Mr. Long. Allen bedrijven met internationale belangen en connecties. Zo opende Padi Food onlangs een fabriek in Vietnam en catert Mr. Long bijeenkomsten op de Vietnamese ambassade, festivals als Lowlands, Rockin’Park en Rock Werchter, Mr. Long heeft hij vestigingen op de stations in Den Bosch, Amsterdam Sloterdijk en Breda en in het Gelredome in Arnhem.

 

De partijen waren na afloop heel tevreden over de kennismaking, die diende ter verkenning en inventarisatie. Het plan is om in het najaar met een grotere delegatie vanuit Vietnam naar Oss te komen. Binnen deze groep zullen zich ook investeerders bevinden. Tijdens dit bezoek worden de logistieke mogelijkheden van Oss bekeken volgens een uitgebreider programma en kunnen wellicht concrete vervolgstappen gemaakt worden.

rss print email


Always up to date with the logistics news from Oss!

follow us on Twitter @logistiekoss or

receive our news letter (both in Dutch)

Lees meer

Oss: easily accessible by water, road and rail