Logistics Platform Oss
Home > News > Vos ‘verduurzaamt’ vloot met vijf LNG-trucks
03 october 2012
Vos ‘verduurzaamt’ vloot met vijf LNG-trucks
Logistiek dienstverlener Vos Logistics heeft haar transportvloot verder verduurzaamd met de ingebruikname van vijf trucks die rijden op vloeibaar aardgas (LNG). In het vierde kwartaal van dit jaar zal Vos nog eens zes van deze trucks toevoegen aan de vloot, waarmee het totaal aantal LNG-trucks, van het type Mercedes-Benz Econic, op veertien komt.

LNG-trucks zijn, zo meldt Vos Logistics, ook geschikt om op LBG (liquefied biogas) te rijden en hebben een actieradius van circa 1.200 kilometer. Daarmee zijn ze een duurzaam alternatief voor landelijke distributie, vooral voor binnenstedelijk goederenvervoer voor de belevering van retailers. Vos Logistics zal de LNG-trucks dan ook speciaal inzetten voor nationale distributie in Nederland, België en West-Duitsland.

Schoner dan Euro 5
Van de fossiele brandstoffen is aardgas de schoonste, aldus Vos Logistics. Vloeibaar gas (LNG) zorgt voor een lagere uitstoot van schadelijke stoffen als NOx, SOx, fijnstof en broeikasgassen. Vergeleken met Euro 5-trucks op diesel is de CO2-uitstoot 30 procent en de uitstoot van fijnstof zelfs 85 procent lager.

3 procent minder CO2 uitstoot
Voor Vos Logistics CEO Frank Verhoeven is het rijden op LNG-brandstof een van de alternatieven om de CO2-uitstoot verder te verminderen. “Het eerste halfjaar hebben we onze CO2-uitstoot, mede door de inzet van LNG-trucks, verder weten te verminderen met 3 procent. Maar nog belangrijker”, zo zegt Verhoeven, “is dat we zien dat duurzaam ondernemen steeds vanzelfsprekender wordt voor onze klanten.” Volgens de Vos Logistics CEO is een goed voorbeeld tapijtfabrikant Desso. “Deze klant volgt het Cradle to Cradle principe waarbij producten gemaakt worden uit materialen die veilig zijn voor menselijk gebruik en die biologisch of technisch kunnen worden hergebruikt aan het einde van hun levensduur.”

Invulling duurzaamheidsbeleid
Tegelijkertijd worden volgens Verhoeven de productieprocessen van de tapijtproducent ingezet moeten zorgen voor duurzaam energiegebruik, waterbesparing en eco-effectiviteit. “Daarbij werkt de onderneming ook nauw samen met leveranciers die hieraan mede invulling kunnen geven. Daarom kiest Desso voor de inzet van onze LNG-trucks voor de distributie van haar producten omdat daarmee invulling wordt gegeven aan het eigen duurzaamheidsbeleid.”

Bron: Logistiek.nl

rss print email


Always up to date with the logistics news from Oss!

follow us on Twitter @logistiekoss or

receive our news letter (both in Dutch)

Lees meer

Oss: easily accessible by water, road and rail