Logistics Platform Oss
Home > News > Den Hartogh gaat in global logistics.
09 may 2011
Den Hartogh gaat in global logistics.
Den Hartogh Logistics heeft aangekondigd haar dienstenpakket uit te breiden van intermodaal Europa naar een mondiale vloeibare chemie logistiek. Dit is onlangs bekend gemaakt door de Group Managing Director Pieter den Hartogh.

Den Hartogh Logistics is een van de leidende logistieke operators in Europa, die een vloot van tankopleggers, tankcontainers en trucks inzet in een Europees netwerk voor bulk chemicaliŽn en gassen. Daarnaast is de onderneming actief in de opslag van chemie en de reiniging van tankcontainers. Het Europese netwerk beslaat alle landen van Europa, de voormalige Sovjet republieken (CIS) en Turkije.

Volgens Pieter den Hartogh is het nu tijd voor de onderneming om door te groeien naar een rol als intercontinentaal logistiek operator voor bulkchemie vloeistoffen en gassen. Dit is niet alleen goed nieuws voor klanten en verladers, maar ook voor alle Den Hartogh medewerkers. Den Hartogh Logistics volgt daarmee de mondiale expansie van haar internationale klanten, wat een natuurlijke ontwikkeling is na een sterke groei in Europa de afgelopen 10 jaar.
De mondiale organisatie zal worden gestructureerd als een aparte business unit, genaamd Den Hartogh Global, met als thuisbasis Nederland. Van hieruit zal al het intercontinentale verkeer van en naar Europa, het Midden Oosten en Afrika worden gecoŲrdineerd. Voor Noord, Midden en Zuid Amerika zal de basis in Houston zijn en voor AziŽ zal de basis gevormd worden door Singapore en Shanghai. Daarnaast zullen individuele landen in genoemde regio’s bediend worden vanuit een agentennetwerk.

De algemene ondersteunende interne bedrijfsprocessen, zoals fleet management, administratie en ICT, zullen worden ingezet vanuit de bestaande Den Hartogh Logistics organisatie. Deze interne bedrijfsprocessen zijn zodanig opgezet dat alle mogelijke synergieŽn, die ontstaan door de combinatie van Europese intermodale logistieke netwerken met intercontinentale logistieke netwerken, kunnen worden benut. Dit zal Den Hartogh Logistics zeker positief onderscheiden in vergelijking met concurrenten.†††††
†††††††
Pieter den Hartogh geeft verder aan dat ook het zeer gespecialiseerde ICT systeem de organisatie in staat zal stellen zich te onderscheiden door klanten op hoog niveau informatie en analyses aan te bieden. Dit ICT systeem heeft zich al bewezen in de huidige logistieke activiteiten: het levert een efficiŽnte dienstverlening op tegen lage kosten, waarbij data analyse en kennis ten goede komen aan de klant.†

Gedurende 2011 zal de organisatie verder worden uitgebouwd en het huidige bescheiden intercontinentale volume zal door een zeer actieve marktontwikkeling snel groeien. Om deze groei te ondersteunen is een nieuwbouwprogramma voor ISO tankcontainers goedgekeurd met opleveringen in 2011, 2012 en 2013.†

De ambitie van Den Hartogh Logistics is hoog te noemen: het doel is om in 2015 rond 5.000 tanks in bedrijf† te hebben in de intercontinentale operatie. Pieter den Hartogh geeft aan dat de opbouw van deze activiteit, naast de generieke groei, ook een groei zal kennen door samenwerking te zoeken met andere operators die al intercontinentale transporten aanbieden.

rss print email


Always up to date with the logistics news from Oss!

follow us on Twitter @logistiekoss or

receive our news letter (both in Dutch)

Lees meer

Oss: easily accessible by water, road and rail