Logistics Platform Oss
Home > News > Nieuwbouw Raben in Oss bereikt hoogste punt.
06 september 2011
Nieuwbouw Raben in Oss bereikt hoogste punt.
Medio februari 2011 kondigde Raben - onlangs toegetreden tot het Logistiek Platform Oss - aan een nieuw distributiecentrum (DC) te gaan openen op bedrijventerrein Vorstengrafdonk in Oss. Op de direct aan de snelweg A50/A59 gelegen kavel van 36.000 m2 zal een DC verschijnen met zowel een crossdock als warehouse.

Inmiddels vordert de bouw van het nieuwe DC in Oss gestaag. De staalconstructie van het cross-dock en het warehouse staat en de dak- en wandwerkzaamheden zijn aangevangen. De vorm en omvang van het pand zijn zichtbaar geworden.

Dit betekent ook, dat het hoogste punt is bereikt. Een fase in het bouwproces waar woensdag 31 augustus jl. kort officieel aandacht aan is geschonken. Sven Baars (Managing Director Raben Netherlands B.V.) heeft de aanwezige genodigden een toelichting gegeven op het verdere verloop van de bouw, de geplande verhuizing naar Oss en de toekomstplannen voor dit geheel nieuwe DC.

“Door de centrale ligging zal de service binnen de Benelux nog verder verbeteren, maar dat niet alleen ook de internationale aansluitingen zullen hierdoor verder worden geoptimaliseerd en uitgebreid. De klanten zullen merkbaar verschil gaan zien”, zegt Sven Baars.

Nieuw voor Raben in Nederland is de ingebruikname van een eigen warehouse eind van dit jaar. Zowel in het warehouse als bij het crossdock worden veel nieuwe technologieŽn toegepast. Het volgen en kunnen traceren van een zending, op ieder gewenst moment, staat hierbij centraal.

“De Raben Group is een bedrijf, dat haar activiteiten de afgelopen jaren flink heeft uitgebreid. Een goedwerkend track en trace systeem en aandacht voor goede en directe communicatie met de klant is hierin onmisbaar. Een klantvriendelijke dienstverlening is het antwoord op de verwachtingen van onze klanten en de ontwikkeling van de markt”, zegt Ewald Raben (CEO Raben Group).

De Raben Group is een familiebedrijf. Het is een logistiek dienstverlener op de Europese markt en actief sinds 1931. Binnen de contract logistiek, het wegtransport, zee- en luchtvracht biedt het uitgebreide, logistieke diensten aan en wereldwijde supply chain management. De Raben Group heeft bijna 780 000 m2 warehouse in tien Europese landen (Nederland, Duitsland, Polen, Letland, Litouwen, Estland, OekraÔne, TsjechiŽ, Slowakije en Hongarije). Raben Netherlands B.V.: Raben Netherlands, onderdeel van de Raben Group, verzorgt distributie Benelux, internationaal transport, zee- en luchtvracht. De 120 medewerkers in Winterswijk zorgen samen met de collega’s in Europa (Duitsland, Polen, Estland, Letland, Litouwen, TsjechiŽ, Slowakije, Hongarije en OekraÔne) voor uw zendingen van groupage en deelpartijen tot volle wagenladingen.

Meer informatie kunt u vinden op: www.raben-group.com

rss print email


Always up to date with the logistics news from Oss!

follow us on Twitter @logistiekoss or

receive our news letter (both in Dutch)

Lees meer

Oss: easily accessible by water, road and rail