Logistics Platform Oss
Home > News > Gouden Appel voor ITC Holland Transport BV.
26 october 2011
Gouden Appel voor ITC Holland Transport BV.
Transportbedrijf ITC Holland Transport in Oss heeft een Gouden Appel in de wacht gesleept. De prijs is op donderdag 14 oktober uitgereikt en is bedoeld voor ondernemers die zich op een bijzondere manier inzetten voor duurzaamheid.

ITC Holland Transport heeft als eerste bedrijf ter wereld een bioreactor ingezet om vethoudend afvalwater om te zetten in biogas. Het gas, dat wordt gewonnen uit afvalwater van de tankwagenreiniging, wordt gebruikt om de stoomketel van het bedrijf te verwarmen. De Osse transportonderneming heeft de nieuwe technologie, die is ontwikkeld door leverancier Paques, aangeschaft om CO2-neutraal te kunnen werken. “Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat bij ons hoog in het vaandel”, aldus eigenaren Dominicus en Anita van Schaick. “Met onze vrachtwagens zijn wij CO2 belastend. Wij proberen dit met de bioreactor zoveel mogelijk te compenseren. Ons doel is CO2 neutraal te zijn.” Naast het feit dat ITC Holland Transport de bioreactor heeft ingezet, voldoet het bedrijf aan alle wettelijke milieueisen. Verder loopt het voorop als het gaat om euronormen, de wet verontreiniging oppervlaktewater en de wet milieubeheer.

Omdat het bijzonder is dat juist een bedrijf in de transportsector zich op deze manier inzet voor een beter milieu, wordt de derde Gouden Appel toegekend aan ITC Holland. De initiatiefnemers van deze prijs, die bestaat uit een award, een oorkonde, een logo en appeltaart voor het personeel, zijn de Kamer van Koophandel (KvK) Brabant en COS Brabant. Sectorhoofd Regiostimulering Gijs Bosch van de Kamer van Koophandel (KvK) Brabant en directeur Marcel Schreurs van het COS reikten de prijs op donderdag 14 oktober uit.

De Kamer van Koophandel Brabant wil ondernemers graag bewust maken van de voordelen van MVO. Want die zijn legio. MVO biedt marktkansen, kan leiden tot nieuwe producten en diensten en tot kostenreductie. Om te laten zien dat MVO werkt, zijn KvK en COS een samenwerkingsverband aangegaan en hebben zij de Gouden Appel in het leven geroepen. Door ondernemers die een voortrekkersrol hebben in de schijnwerpers te zetten, hopen KvK en COS meer ondernemers over de streep te trekken. Eerder werd de Gouden Appel uitgereikt aan Anova Seafood in Den Bosch en Bagels & Beans in Eindhoven.

 

Bron: website ITC Holland Transport

rss print email


Always up to date with the logistics news from Oss!

follow us on Twitter @logistiekoss or

receive our news letter (both in Dutch)

Lees meer

Oss: easily accessible by water, road and rail