logistiek platform oss
Home > Nieuws > Start project 'Kweekvijver medewerkers logistiek'
08 juli 2015
Start project 'Kweekvijver medewerkers logistiek'
De gemeente Oss is samen met ROC De Leijgraaf het project 'Kweekvijver medewerkers logistiek' gestart. Het doel is om samen met ondernemers, overheid en onderwijs kansen te creŽren voor volwassenen en jongeren die gemotiveerd zijn om te starten met een opleiding, stage of baan in de logistiek.

De deelnemers zijn jongeren en jong volwassenen van 18 tot 30 jaar die een bijstandsuitkering ontvangen of onder de regie van de gemeente vallen omdat ze hun opleiding voortijdig hebben afgebroken en geen startkwalificatie hebben. Zij hebben bij aanvang van de opleiding recht op studiefinanciering. Daarnaast nemen volwassenen van 30 tot 57 jaar deel met een bijstandsuitkering die niet of beperkt gekwalificeerd zijn. Naast ROC De Leijgraaf leiden de logistieke bedrijven zelf deze mensen op. Deelnemende bedrijven moeten daarom een erkend leerbedrijf zijn om werkzoekenden te kunnen plaatsen.

Vaardigheden
Dinsdag 1 september 2015 starten twintig deelnemers met de opleiding Logistiek. Zij krijgen tot 9 oktober 2015 vijf dagen per week les op school. Vanaf 12 oktober volgen ze drie dagen les en lopen ze twee dagen per week stage bij een erkend logistiek bedrijf. De deelnemers kwalificeren zich via de eenjarige entree-opleiding niveau 2 logistiek. Aan de opleiding gaat een vier weken durende cursus basisvaardigheden vooraf. In deze cursus is er aandacht voor leerbaarheid, niveau, cv en sollicitatie. Accountmanagers van het Werkgeversservicepunt Noordoost-Brabant, waar de gemeente Oss onderdeel van is, bieden ondersteuning bij het vinden van stageplaatsen en de uiteindelijke arbeidsplaatsen.

Samenwerkingspartners
Het project ‘Kweekvijver medewerkers logistiek’ is een samenwerking tussen: Noordoost-Brabant werkt!, Uitzendbureaus, Kenniscentra, Logistiek Platform Oss, Werkgeversservicepunt Noordoost-Brabant, Gemeente Oss en Stage bedrijven logistiek.

rss print email


RT @Renewi_NL: #Veiligheid #Renewi #WeekvandeVeiligheid Wil je meer weten over onze Week van de Veiligheid? Klik dan op onderstaande link!...
18-09-2018 16:54
RT @voslogistics: This month we are adding 6 Iveco vans with city box and 30 new MAN + Iveco Diesel and LNG trucks to our current fleet. ht...
18-09-2018 16:54

logistiek platform oss

Leerlingen Sonnewijser op bezoek in Logistics House... lees verder >
Studenten onderzoeken samenwerking Twee studenten van... lees verder >
7 oktober: Dag van de Logistiek 2018 Op 7 oktober vindt... lees verder >

nieuws van de partners

Uitnodiging Spoorcongres op 10 oktober De wereld is in... lees verder >
Ad Dollevoet huurder van nog te bouwen dc in Oss... lees verder >
Vos Logistics neemt werkzaamheden Gebroeders Joosten over... lees verder >

Altijd op de hoogte van het logistieke nieuws uit regio Oss!

via Twitter @logistiekoss of de nieuwsbrief Lees meer

Oss: uitstekend bereikbaar over water, weg en spoor