logistiek platform oss
Home > Nieuws > Regio Oss-Veghel-‘s-Hertogenbosch stijgt op Logistieke Hotspots lijst
26 mei 2016
Regio Oss-Veghel-‘s-Hertogenbosch stijgt op Logistieke Hotspots lijst
De regio Oss-Veghel-‘s-Hertogenbosch eindigde dit jaar op een verdienstelijke vierde plaats  in de lijst met Logistieke Hotspots 2016.

Regio Venlo-Venray is wederom uitgeroepen tot dé Logistieke Hotspot nummer 1 van Nederland. De uitslag van de jaarlijkse Logistieke Hotspot verkiezing werd 24 mei bekendgemaakt tijdens de eerste Strategische Summit Logistieke Hotspots van Logistiek Magazine in het voormalige dc van V&D in Nieuwegein. West-Brabant en Tilburg eindigden op respectievelijk de tweede en derde plaats.
 
De regio Oss-Veghel-‘s-Hertogenbosch eindigde dit jaar op een verdienstelijke vierde plaats met overigens aanzienlijk minder stemmen dan nummer drie Tilburg-Waalwijk. Uit deze resultaten blijkt dat de regio gestegen is van de zesde naar de vierde plaats. Daarnaast is het opvallend dat in de top vijf, maar liefst vier Brabantse regio’s staan.
 
Criteria hotspots
 De hotspot ranglijst is dit jaar weer bepaald aan de hand van een panel van 35 experts (afkomstig uit de logistiek vastgoed ontwikkeling, makelaardij, logistieke consultancy, logistieke dienstverlening en verladende partijen) die de verschillende logistieke hotspots aan de hand van zes criteria hebben beoordeeld. De deskundigen vergeleken maar liefst 28 logistieke hotspots van Nederland op basis van de criteria: beschikbaarheid grond en panden, infrastructuur, bereikbaarheid, medewerking overheden, beschikbaarheid personeel en opleidingen en inzetbaarheid en motivatie medewerkers. Per criterium konden de panelleden dit jaar voor het eerst via een online-enquête een top-10 opgeven van best presterende logistieke hotspots.
 
Nek-aan-nek race
 Winnaar Venlo-Venray scoorde uiteindelijke de meeste stemmen. Opmerkelijk is dat de Noord-Limburgse regio alleen de meeste stemmen veroverde op het criterium bereikbaarheid. Bij de criteria beschikbaarheid bouwgrond en geschikte panden en aanwezigheid van goede infrastructuur  kreeg de top-3  exact evenveel stemmen van het panel. Het verschil tussen de nummers twee en drie is bovendien minimaal. Met vier stemmen meer eindigde West-Brabant uiteindelijk (wederom) op de tweede positie. Een positie die de vorige twee edities van de hotspot verkiezing werd ingenomen door Tilburg-Waalwijk.
rss print email


RT @DinalogNews: Heeft u zich al ingeschreven? Op 4 oktober organiseert TKI Dinalog samen met het routemanagement van de NWA Transport en L...
19-08-2019 13:13
Overlast Amazon terug, `wachtkamer´ nu al te klein https://t.co/JPUdj8SQun
19-08-2019 13:13

logistiek platform oss

Vetipak nu ook actief in Personal Care Vetipak heeft een... lees verder >
Kansen voor XXL logistiek op bedrijventerreinen in de regio onder... lees verder >
Hogere omzet en winst voor Vos Logistics in 2018... lees verder >

nieuws van de partners

Vos Logistics neemt Gehlen Schols Logistics over... lees verder >
Uitnodiging Spoorcongres op 10 oktober De wereld is in... lees verder >
Ad Dollevoet huurder van nog te bouwen dc in Oss... lees verder >

Altijd op de hoogte van het logistieke nieuws uit regio Oss!

via Twitter @logistiekoss of de nieuwsbrief Lees meer

Oss: uitstekend bereikbaar over water, weg en spoor