logistiek platform oss
Home > Nieuws > Vos Logistics vergroot aantal LNG trucks
14 februari 2017
Vos Logistics vergroot aantal LNG trucks
Na een succesvol afgeronde testfase breidt Vos Logistics haar internationaal mega trailer netwerk uit met LNG low deck-trucks. De CO2-emissie van deze trucks is tot 15% lager in vergelijking met trucks op diesel.†De kosten voor de aanschaf worden terugverdiend door de lagere brandstofprijs. Door de grote aantallen LNG-trucks kan Vos Logistics dit materieel†concurrerend inzetten.

Groei van LNG low deck-trucks in 2017
In 2015 introduceerde Vos Logistics LNG trucks in het internationaal mega trailer transport. Doel hiervan was het realiseren van een reductie van CO2-emissie. Speciaal hiervoor heeft vrachtwagenfabrikant Iveco vijf LNG low deck-prototypes met dubbele brandstoftanks ontwikkeld, met een actieradius tot 1.000 kilometer. In de afgelopen 18 maanden zijn deze vrachtwagens getest. Op basis van de positieve resultaten heeft Vos Logistics besloten om meer LNG trucks aan haar internationale vloot toe te voegen. In het eerste kwartaal van 2017 worden vijf nieuwe low deck-LNG trucks aangeschaft. Verdere uitbreidingen zijn in voorbereiding.
Kilometerproductie optimaliseren met LNG trucks
LNG vermindert de CO2-emissie tot 15% in vergelijking met dieseltrucks. De kosten voor aanschaf voor en onderhoud van LNG trucks zijn hoger dan voor dieseltrucks. Daarentegen zijn de brandstofkosten per kilometer lager. Daarom is het essentieel om voor een concurrerend prijsniveau een hoge kilometerproductie per truck te realiseren. Een bijkomend voordeel is dat het prijsniveau van LNG stabieler is dan dat van diesel. Hierdoor zijn transportkosten beter te voorspellen.
†Om het maximale uit de LNG trucks te halen op het gebied van duurzaamheid en daarnaast een aantrekkelijke kostprijs te realiseren, worden deze trucks vooral ingezet op trajecten met een hoge kilometerproductie tussen de Benelux, Zweden en Frankrijk.
‘Hotwheels’-concept
Voor grote transportstromen met hoge eisen op het gebied van snelheid, veiligheid en betrouwbaarheid heeft†† Vos Logistics een zogenaamd ‘Hotwheels’-concept ontwikkeld. Zorgvuldige planning van chauffeurs en vrachtwagens maakt het mogelijk om trucks non-stop te laten rijden. Het resultaat hiervan is een maandelijkse productie tot 35.000 kilometer, wat ongeveer gelijk is aan drie gewone vrachtwagens. Wojciech Cybulski, operations manager bij Vos Logistics, legt uit: “Met het ‘Hotwheels’-concept worden de mogelijkheden van LNG volledig benut. Er wordt een CO2-besparing behaald terwijl tegelijkertijd door een hoge kilometerproductie een aantrekkelijke kostprijs wordt gerealiseerd. Hiermee creŽren we voor verladers een bijzonder aantrekkelijke servicepropositie.”
Dit is volledig in lijn met de ambities van Vos Logistics en met de verwachtingen van klanten: zorgen voor duurzame en kost-efficiŽnte oplossingen.
rss print email


A50 week lang dicht, groot onderhoud kost 4,4 miljoen euro https://t.co/lxwz6groq5
17-07-2019 17:04
17-07-2019 17:01

logistiek platform oss

Vetipak nu ook actief in Personal Care Vetipak heeft een... lees verder >
Kansen voor XXL logistiek op bedrijventerreinen in de regio onder... lees verder >
Hogere omzet en winst voor Vos Logistics in 2018... lees verder >

nieuws van de partners

Vos Logistics neemt Gehlen Schols Logistics over... lees verder >
Uitnodiging Spoorcongres op 10 oktober De wereld is in... lees verder >
Ad Dollevoet huurder van nog te bouwen dc in Oss... lees verder >

Altijd op de hoogte van het logistieke nieuws uit regio Oss!

via Twitter @logistiekoss of de nieuwsbrief Lees meer

Oss: uitstekend bereikbaar over water, weg en spoor