logistiek platform oss
Home > Nieuws > Leden Logistiek Platform Oss steunen Voedselbank Oss
19 mei 2017
Leden Logistiek Platform Oss steunen Voedselbank Oss
Het Logistiek Platform Oss heeft besloten de Voedselbank Oss de komende jaren structureel te gaan ondersteunen. De Voedselbank helpt ruim 500 mensen in Oss die onder de armoedegrens leven met voedsel en andere dagelijkse boodschappen. 

Rob Hermes, projectmanager LPO: “Als Logistiek Platform Oss willen we graag ons steentje bijdragen aan de maatschappij. We zijn een samenwerkingsverband van bedrijven in het Osse, daarom vinden we het logisch om juist voor de gemeenschap in deze regio iets terug te doen. Bovendien past het bij ons om een logistieke proces te ondersteunen.”

Geld en goederen
De ruim vijftig vrijwilligers van de Voedselbank zetten zich iedere keer weer belangeloos in om de ruim 180 pakketten voor cliënten uit Oss, Bernheze en Landerd te verzorgen. Hermes: “Het is bijna ondenkbaar in onze welvaartsmaatschappij dat het nodig is, maar het is zo. Als LPO-leden dragen we deze organisatie en z’n vrijwilligers een warm hart toe. En helpen de Voedselbank structureel met bijvoorbeeld het beschikbaar stellen van koel- en vriesopslag bij Vice Versa, het doneren van geld en het leveren van goederen zoals veiligheidsschoenen. Een speciale vermelding maak ik graag voor H&S Foodtrans. Niet alleen doneerden de medewerkers daar gul hun kerstpakketten, ook verstuurden ze dit jaar geen pakketten naar de eigen relaties. In plaats daarvan is er koffie, thee en rijst ingekocht voor de voedselbank. Een mooi initiatief dat zeker een vervolg krijgt.”

Juiste plaats
De Voedselbank Oss is blij met de steun van de leden van het logistieke platform. “Voor het verantwoord draaiend houden van de Voedselbank Oss is een structurele inkomstenbron nodig, zodat het zeker is dat ook in de toekomst de rekeningen voor zaken zoals elektriciteit betaald kunnen worden. De steun in de vorm van benzine of gebruik van auto’s en opslagruimte is erg welkom. En ook de geld- en voedseldonaties komen zeker op de juiste plaats terecht”, aldus directeur Voedselbank Piet Coolegem. 
rss print email


RT @TSLogistiek: Afgelopen woensdag presenteerden DAF Trucks en VDL Groep hun eerste elektrische vrachtwagen. De Topsector Logistiek heeft...
23-05-2018 16:47
RT @FransenGerrits: Ben jij een enthousiaste teamspeler die zich prima thuis voelt binnen de dynamiek van een familiebedrijf en wil jij jou...
23-05-2018 16:39

logistiek platform oss

7 oktober: Dag van de Logistiek 2018 Op 7 oktober vindt... lees verder >
28 juni 2018: Plannerscafé Oss Tijdens het Plannerscafé... lees verder >
Vos Logistics en Movianto openen deuren voor Osse leerlingen... lees verder >

nieuws van de partners

Ad Dollevoet huurder van nog te bouwen dc in Oss... lees verder >
Vos Logistics neemt werkzaamheden Gebroeders Joosten over... lees verder >
Vos Logistics gestart met distributie voor webgigant Amazon... lees verder >

Altijd op de hoogte van het logistieke nieuws uit regio Oss!

via Twitter @logistiekoss of de nieuwsbrief Lees meer

Oss: uitstekend bereikbaar over water, weg en spoor