logistiek platform oss
Home > Nieuws > Fransen opent nieuwe loods voor veevoeders in Osse haven
09 oktober 2017
Fransen opent nieuwe loods voor veevoeders in Osse haven
Bij de overslagplaats van Fransen aan de Osse haven is sinds kort plaats voor een slordige 45.000 ton bulk. Het bedrijf plaatste onlangs namelijk een grote nieuwe hal waar plek is voor zo’n 18.000 ton voedsel. Meer dan de helft van het spul is restproduct van onze eigen consumptie.

Met grote passen beent Huub Fransen door de oudste loods op zijn terrein. In het donker liggen enorme stapels voer te wachten op transport. Tarwe, soja, mas: allemaal bestemd voor mengvoederfabrieken en veehouderijen. Bij een grote berg brokken stopt hij even. Fransen haalt er een handje uit, houdt de brokken onder zijn neus en neemt de geur tot zich. Bietenpulp, is zijn conclusie. ,,Voor mensen is het waardeloos, maar je kan er nog prima diervoeding van maken. Een koe of varken weet wel raad met al die vezels.”

Bij de overslagplaats van Fransen aan de Osse haven is sinds kort plaats voor een slordige 45.000 ton bulk. Het bedrijf plaatste onlangs namelijk een grote nieuwe hal waar plek is voor zo’n 18.000 ton voedsel. Meer dan de helft van het spul is restproduct van onze eigen consumptie. Overblijfselen uit de productie van bijvoorbeeld suiker, palmolie of sojaolie. De nieuwe ruimte maakt het makkelijker om die verschillende soorten voedsel goed en efficint te scheiden. Het gebouw is nu zo goed als af. De laatste onderdelen van de transportsystemen liggen op het terrein te wachten tot ze op hun plek worden gebracht. Eind deze maand wordt het gebouw officieel geopend door burgemeester Buijs.

Fransen is een zusterbedrijf van Fransen Gerrits, de mengvoederfabrikant met vestigingen in Erp, De Rips en Veghel. In Oss wordt materiaal aangevoerd voor de eigen productie, maar ook voor tal van concurrenten in het zuiden van het Land. Dagelijks meren er schepen aan met vracht van over de hele wereld. Via een serie transportsystemen verdwijnt dat automatisch in de juiste loods. Een splinternieuwe installatie zorgt er bovendien voor dat de binnenkomend granen automatisch geschoond kunnen worden. Vleesvarkens kunnen nog wel tegen een beetje stof of kaf, biggen een stuk minder.

bron: www.fransenoss.nl

rss print email


RT @Renewi_NL: #Veiligheid #Renewi #WeekvandeVeiligheid Wil je meer weten over onze Week van de Veiligheid? Klik dan op onderstaande link!...
18-09-2018 16:54
RT @voslogistics: This month we are adding 6 Iveco vans with city box and 30 new MAN + Iveco Diesel and LNG trucks to our current fleet. ht...
18-09-2018 16:54

logistiek platform oss

Leerlingen Sonnewijser op bezoek in Logistics House... lees verder >
Studenten onderzoeken samenwerking Twee studenten van... lees verder >
7 oktober: Dag van de Logistiek 2018 Op 7 oktober vindt... lees verder >

nieuws van de partners

Uitnodiging Spoorcongres op 10 oktober De wereld is in... lees verder >
Ad Dollevoet huurder van nog te bouwen dc in Oss... lees verder >
Vos Logistics neemt werkzaamheden Gebroeders Joosten over... lees verder >

Altijd op de hoogte van het logistieke nieuws uit regio Oss!

via Twitter @logistiekoss of de nieuwsbrief Lees meer

Oss: uitstekend bereikbaar over water, weg en spoor