logistiek platform oss
Home > Nieuws > Enorm goede SQAS resultaten voor Den Hartogh Logistics
03 februari 2015
Enorm goede SQAS resultaten voor Den Hartogh Logistics
Waar de gemiddelde score op SQAS Transport Services in de markt op 77% 1 blijft steken, komt Den Hartogh Logistics tot een gemiddelde score van maar liefst 96%. SQAS (Safety and Quality Assessment System) is een systeem om de kwaliteit, veiligheid, veiligheid en milieuprestaties van Logistieke Dienstverleners op een uniforme manier te evalueren.

Waar de gemiddelde score op SQAS Transport Services in de markt op 77% 1 blijft steken, komt Den Hartogh Logistics tot een gemiddelde score van maar liefst 96%.SQAS (Safety and Quality Assessment System) is een systeem om de kwaliteit, veiligheid, veiligheid en milieuprestaties van Logistieke Dienstverleners op een uniforme manier te evalueren. Dit wordt gedaan door een gestandaardiseerde evaluatie, door onafhankelijke beoordelaars uitgevoerd, met behulp van een zeer gedetailleerde vragenlijst. De vragenlijst is ontwikkeld door Cefic, dat is de The Chemical Industry Council, waar 29.000 grote, middelgrote en kleine chemische bedrijven in Europa bij zijn aangesloten.

Het SQAS assessment systeem helpt Den Hartogh Logistics bij het identificeren en verbeteren van hun potentiŽle zwakke plekken. Het is een middel voor continue verbetering en daarom een belangrijk element van de Responsible Care toegepast op de logistieke operaties. Bij alle 9 landelijke locaties van Den Hartogh Logistics in heel Europa is alles in 2014 opnieuw beoordeeld. De laatste evaluaties dateerden uit het jaar 2011, omdat de SQAS rapporten voor een periode van maximaal 3 jaar geldig blijven.

De gemiddelde score was in 2011 al op het hoge niveau van 86%. Maar het Den Hartogh team, met hun sterke focus op Operational Excellence en Veiligheid prestaties, wilde er opnieuw voor gaan om† de processen en systemen nog verder te verbeteren. De evaluatie in 2014 liet een sterke verbetering voor elk van de onderzochte sites zien en de Cefic beoordelaars waren onder de indruk van de manier waarop processen in de gehele organisatie waren ingebed.

Uit de uitstekende SQAS scores blijkt de sterke Den Hartogh veiligheidscultuur. In 2014 konden we al publiceren dat Den Hartogh Logistics, samen met de op veiligheid gespecialiseerde organisatie Samurai @ Work, was gestart met een unieke en innovatieve wereldwijd meerjarige veiligheidsaanpak, genaamd The Power of Safe. Het programma gebruikt de fysiologische structuur van de menselijke hersenen als basis voor veilige cultuurvorming. Den Hartogh blijft zich ontwikkelen op het gebied van duurzame veiligheid over de gehele Den Hartogh groep.

http://www.denhartogh.com/

rss print email


Benieuwd naar het werk van #ViceVersa? Kom een kijkje nemen achter de wand tijdens het Plannerscafé Oss! -... https://t.co/UHICQU85zc
12-12-2019 13:49
RT @TLNnieuws: Vandaag is de Dag van de Vrachtwagenchauffeur. Diverse leden zetten hun chauffeurs vandaag in het zonnetje. #DVC2019 https:/...
12-12-2019 13:47

logistiek platform oss

6 februari 2020: plannerscafe bij Vice Versa Op 6 februari... lees verder >
Overname SNEL Shared Logistics door Vos Logistics... lees verder >
3 december: Bijeenkomst Arbeidsmarkt & Onderwijs... lees verder >

nieuws van de partners

Succesvolle kick-off gezamenlijk Brabants Klimaatprogramma... lees verder >
Leren op de werkvloer bij Vos Logistics en Sligro... lees verder >
Vos Logistics viert IMAGINEVosLogistics100 Op 5 september... lees verder >

Altijd op de hoogte van het logistieke nieuws uit regio Oss!

via Twitter @logistiekoss of de nieuwsbrief Lees meer

Oss: uitstekend bereikbaar over water, weg en spoor