logistiek platform oss
Home > Nieuws > Start project 'Kweekvijver medewerkers logistiek'
08 juli 2015
Start project 'Kweekvijver medewerkers logistiek'
De gemeente Oss is samen met ROC De Leijgraaf het project 'Kweekvijver medewerkers logistiek' gestart. Het doel is om samen met ondernemers, overheid en onderwijs kansen te creëren voor volwassenen en jongeren die gemotiveerd zijn om te starten met een opleiding, stage of baan in de logistiek.

De deelnemers zijn jongeren en jong volwassenen van 18 tot 30 jaar die een bijstandsuitkering ontvangen of onder de regie van de gemeente vallen omdat ze hun opleiding voortijdig hebben afgebroken en geen startkwalificatie hebben. Zij hebben bij aanvang van de opleiding recht op studiefinanciering. Daarnaast nemen volwassenen van 30 tot 57 jaar deel met een bijstandsuitkering die niet of beperkt gekwalificeerd zijn. Naast ROC De Leijgraaf leiden de logistieke bedrijven zelf deze mensen op. Deelnemende bedrijven moeten daarom een erkend leerbedrijf zijn om werkzoekenden te kunnen plaatsen.

Vaardigheden
Dinsdag 1 september 2015 starten twintig deelnemers met de opleiding Logistiek. Zij krijgen tot 9 oktober 2015 vijf dagen per week les op school. Vanaf 12 oktober volgen ze drie dagen les en lopen ze twee dagen per week stage bij een erkend logistiek bedrijf. De deelnemers kwalificeren zich via de eenjarige entree-opleiding niveau 2 logistiek. Aan de opleiding gaat een vier weken durende cursus basisvaardigheden vooraf. In deze cursus is er aandacht voor leerbaarheid, niveau, cv en sollicitatie. Accountmanagers van het Werkgeversservicepunt Noordoost-Brabant, waar de gemeente Oss onderdeel van is, bieden ondersteuning bij het vinden van stageplaatsen en de uiteindelijke arbeidsplaatsen.

Samenwerkingspartners
Het project ‘Kweekvijver medewerkers logistiek’ is een samenwerking tussen: Noordoost-Brabant werkt!, Uitzendbureaus, Kenniscentra, Logistiek Platform Oss, Werkgeversservicepunt Noordoost-Brabant, Gemeente Oss en Stage bedrijven logistiek.

rss print email


Reusachtige muurschildering op Oss' bedrijf #ViceVersa #LPO-lid https://t.co/eXBHkhpMVt
02-10-2019 13:06
RT @DinalogNews: Heb je innovatieve ideeën over veranderingen in de samenleving door zelfrijdende auto´s en trucks? Zie je synergie in de t...
01-10-2019 12:22

logistiek platform oss

Vetipak wint LPO bowlingcompetitie Op 30 augustus was... lees verder >
Kansen voor XXL logistiek op bedrijventerreinen in de regio onder... lees verder >
16 april: Plannerscafé Oss Tijdens het Plannerscafé... lees verder >

nieuws van de partners

Succesvolle kick-off gezamenlijk Brabants Klimaatprogramma... lees verder >
Leren op de werkvloer bij Vos Logistics en Sligro... lees verder >
Vos Logistics viert IMAGINEVosLogistics100 Op 5 september... lees verder >

Altijd op de hoogte van het logistieke nieuws uit regio Oss!

via Twitter @logistiekoss of de nieuwsbrief Lees meer

Oss: uitstekend bereikbaar over water, weg en spoor