logistiek platform oss
Home > Nieuws > Agri Retail kiest opnieuw Vos Logistics
14 april 2016
Agri Retail kiest opnieuw Vos Logistics
Agri Retail en Vos Logistics hebben besloten hun samenwerking te verlengen met 5 jaar tot en met 2020. Agri Retail, de organisatie achter de Welkoop winkels in Nederland, werkt al sinds 2000 samen met Europees logistiek dienstverlener Vos Logistics. In de komende jaren zullen de bedrijven, in nauwe samenwerking met de winkels, hun samenwerking verder intensiveren door middel van diverse gezamenlijke verbeterprojecten. De focus ligt hierbij op het optimaliseren en verduurzamen van de winkeldistributie.

 
Met 154 zowel eigen als franchise winkels in Nederland is Welkoop de specialist in producten voor tuin & dier. Welkoop biedt haar klanten een breed assortiment, deskundig advies en service die nét een stapje verder gaat. Vanuit het hoofdkantoor en distributiecentrum in Ede (Gelderland) levert Agri Retail ondersteuning aan de Welkoop winkels om de marktpositie verder te versterken. Al 15 jaar is Vos Logistics hierbij de vaste partner voor transport en logistiek. Jethro Groenheide, Supply Chain Manager bij Agri Retail: “Samen met Vos Logistics hebben wij ons transport in de afgelopen jaren sterk geprofessionaliseerd. Door de proactieve en oplossingsgerichte houding van Vos Logistics zijn we ervan overtuigd dat we samen met hen onze supply chain verder kunnen versterken en onze winkels beter kunnen bedienen.”

De komende jaren zullen voor Agri Retail en Vos Logistics in het teken staan van nieuwe verbeterprojecten. Vos Logistics stelt zichzelf ten doel de transportbewegingen van Agri Retail verder te optimaliseren. Dit doet zij bijvoorbeeld door de inzet van Ecocombi trucks met een capaciteit van 140 m³ per rit. Daarnaast richt de logistiek dienstverlener zich op het verduurzamen van transport door het inzetten van duurzame LNG (Liquefied Natural Gas) trucks. Dit alles heeft een positief effect op zowel de kostprijs als het milieu.

Vos Logistics gaat ook de winkelleveringen verder optimaliseren door het overnemen van de transportplanning van Agri Retail. De planningssoftware van Vos Logistics houdt rekening met de optimalisatie van leverdagen en dynamische venstertijden bij de winkels en zoekt eveneens naar synergiemogelijkheden binnen het netwerk van Vos Logistics in Nederland. De logistieke dienstverlener zal ook de consumentenleveringen (‘home deliveries’) aan de Welkoop klanten gaan verzorgen.
 
Roy van Tilburg, Operations Manager bij Vos Logistics: “Door de distributie en ons home delivery netwerk op elkaar af te stemmen, kunnen we zorgen voor efficiënter transport en logistiek. In de komende jaren zullen we nieuwe concepten implementeren om de distributie verder te optimaliseren. De verlenging van de samenwerking met Agri Retail past goed in onze doelstelling om te groeien op het gebied van distributie in de Benelux. We gaan dan ook met veel enthousiasme deze nieuwe samenwerkingsperiode met Agri Retail in.”
rss print email


Benieuwd naar het werk van #ViceVersa? Kom een kijkje nemen achter de wand tijdens het Plannerscafé Oss! -... https://t.co/UHICQU85zc
12-12-2019 13:49
RT @TLNnieuws: Vandaag is de Dag van de Vrachtwagenchauffeur. Diverse leden zetten hun chauffeurs vandaag in het zonnetje. #DVC2019 https:/...
12-12-2019 13:47

logistiek platform oss

6 februari 2020: plannerscafe bij Vice Versa Op 6 februari... lees verder >
Overname SNEL Shared Logistics door Vos Logistics... lees verder >
3 december: Bijeenkomst Arbeidsmarkt & Onderwijs... lees verder >

nieuws van de partners

Succesvolle kick-off gezamenlijk Brabants Klimaatprogramma... lees verder >
Leren op de werkvloer bij Vos Logistics en Sligro... lees verder >
Vos Logistics viert IMAGINEVosLogistics100 Op 5 september... lees verder >

Altijd op de hoogte van het logistieke nieuws uit regio Oss!

via Twitter @logistiekoss of de nieuwsbrief Lees meer

Oss: uitstekend bereikbaar over water, weg en spoor