logistiek platform oss
Home > Nieuws > Project Kweekvijver logistiek start met BBL-opleiding
16 februari 2017
Project Kweekvijver logistiek start met BBL-opleiding
Vanwege het succes van het regionale project ‘Kweekvijver Logistiek’ wordt de voltijdopleiding vervangen door een BBL-opleiding. Dat betekent dat deelnemers meteen aan het werk gaan. Een BBL-opleiding bestaat uit vier dagen betaald werken en een dag per week naar school. Werkgevers uit de logistieke branche leiden deelnemers op in de praktijk. Dit doen zij samen met ROC de Leijgraaf. LPO-lid Harrie van Erp - Topmovers is één van de plaatsen waar het project goed heeft gewerkt. 

Project Kweekvijver Logistiek groot succes
Op 6 februari haalde de tweede groep van 20 deelnemers het diploma Logistiek medewerker entree of niveau 2. Van deze en de vorige groep is inmiddels het merendeel begonnen met een betaalde baan of een vervolgopleiding. Harm Broers, directeur van Topmovers uit Oss, vertelt over zijn ervaringen met het project: ‘Ik ben trots dat wij meedoen aan het project Kweekvijver Logistiek. Onze stagiair heeft inmiddels zijn diploma Logistiek medewerker niveau 2 gehaald. Wij zijn zo tevreden dat hij bij ons in dienst is gekomen. Een goed resultaat voor hem en voor Topmovers.’ Stefan Louwrenssen, deelnemer aan het project: ‘Dankzij de goede zorgen van dit project heb ik mijn logistiek diploma behaald en een leuke baan bij Topmovers!’ Kees van Geffen, wethouder Werk en Inkomen gemeente Oss, vult aan: ‘Het is belangrijk dat we werkzoekenden een kans geven op duurzaam werk. Met de vaardigheden uit deze opleiding zijn deelnemers interessanter voor werkgevers. Ook maken ze meer kans op een vaste baan in de logistieke sector. Daarom ben ik trots dat wij als gemeente Oss een aandeel in dit project hebben.’
 
Kans voor vergunninghouders
Vergunninghouders hebben vaak geen diploma dat geldig is in Nederland. Dit project biedt ook vergunninghouders een kans op een opleiding en betaalde baan. Voorafgaand aan de BBL-opleiding krijgen zij extra vaktaallessen logistiek.
 
Waarom dit regionale project?
Er is een hoge werkloosheid van jongeren en volwassenen met geen of een beperkt diploma. De sector Logistiek kampt met een groot tekort aan werknemers. Door werkzoekenden op te leiden voor de logistieke sector, brengen we vraag en aanbod op de arbeidsmarkt bij elkaar.
 
Het project Kweekvijver Logistiek wordt mede gefinancierd door Agrifood Capital.
rss print email


Reusachtige muurschildering op Oss' bedrijf #ViceVersa #LPO-lid https://t.co/eXBHkhpMVt
02-10-2019 13:06
RT @DinalogNews: Heb je innovatieve ideeën over veranderingen in de samenleving door zelfrijdende auto´s en trucks? Zie je synergie in de t...
01-10-2019 12:22

logistiek platform oss

Vetipak wint LPO bowlingcompetitie Op 30 augustus was... lees verder >
Kansen voor XXL logistiek op bedrijventerreinen in de regio onder... lees verder >
16 april: Plannerscafé Oss Tijdens het Plannerscafé... lees verder >

nieuws van de partners

Succesvolle kick-off gezamenlijk Brabants Klimaatprogramma... lees verder >
Leren op de werkvloer bij Vos Logistics en Sligro... lees verder >
Vos Logistics viert IMAGINEVosLogistics100 Op 5 september... lees verder >

Altijd op de hoogte van het logistieke nieuws uit regio Oss!

via Twitter @logistiekoss of de nieuwsbrief Lees meer

Oss: uitstekend bereikbaar over water, weg en spoor