logistiek platform oss
Home > Nieuws > Leden Logistiek Platform Oss steunen Voedselbank Oss
19 mei 2017
Leden Logistiek Platform Oss steunen Voedselbank Oss
Het Logistiek Platform Oss heeft besloten de Voedselbank Oss de komende jaren structureel te gaan ondersteunen. De Voedselbank helpt ruim 500 mensen in Oss die onder de armoedegrens leven met voedsel en andere dagelijkse boodschappen. 

Rob Hermes, projectmanager LPO: “Als Logistiek Platform Oss willen we graag ons steentje bijdragen aan de maatschappij. We zijn een samenwerkingsverband van bedrijven in het Osse, daarom vinden we het logisch om juist voor de gemeenschap in deze regio iets terug te doen. Bovendien past het bij ons om een logistieke proces te ondersteunen.”

Geld en goederen
De ruim vijftig vrijwilligers van de Voedselbank zetten zich iedere keer weer belangeloos in om de ruim 180 pakketten voor cliënten uit Oss, Bernheze en Landerd te verzorgen. Hermes: “Het is bijna ondenkbaar in onze welvaartsmaatschappij dat het nodig is, maar het is zo. Als LPO-leden dragen we deze organisatie en z’n vrijwilligers een warm hart toe. En helpen de Voedselbank structureel met bijvoorbeeld het beschikbaar stellen van koel- en vriesopslag bij Vice Versa, het doneren van geld en het leveren van goederen zoals veiligheidsschoenen. Een speciale vermelding maak ik graag voor H&S Foodtrans. Niet alleen doneerden de medewerkers daar gul hun kerstpakketten, ook verstuurden ze dit jaar geen pakketten naar de eigen relaties. In plaats daarvan is er koffie, thee en rijst ingekocht voor de voedselbank. Een mooi initiatief dat zeker een vervolg krijgt.”

Juiste plaats
De Voedselbank Oss is blij met de steun van de leden van het logistieke platform. “Voor het verantwoord draaiend houden van de Voedselbank Oss is een structurele inkomstenbron nodig, zodat het zeker is dat ook in de toekomst de rekeningen voor zaken zoals elektriciteit betaald kunnen worden. De steun in de vorm van benzine of gebruik van auto’s en opslagruimte is erg welkom. En ook de geld- en voedseldonaties komen zeker op de juiste plaats terecht”, aldus directeur Voedselbank Piet Coolegem. 
rss print email


Reusachtige muurschildering op Oss' bedrijf #ViceVersa #LPO-lid https://t.co/eXBHkhpMVt
02-10-2019 13:06
RT @DinalogNews: Heb je innovatieve ideeën over veranderingen in de samenleving door zelfrijdende auto´s en trucks? Zie je synergie in de t...
01-10-2019 12:22

logistiek platform oss

Vetipak wint LPO bowlingcompetitie Op 30 augustus was... lees verder >
Kansen voor XXL logistiek op bedrijventerreinen in de regio onder... lees verder >
16 april: Plannerscafé Oss Tijdens het Plannerscafé... lees verder >

nieuws van de partners

Succesvolle kick-off gezamenlijk Brabants Klimaatprogramma... lees verder >
Leren op de werkvloer bij Vos Logistics en Sligro... lees verder >
Vos Logistics viert IMAGINEVosLogistics100 Op 5 september... lees verder >

Altijd op de hoogte van het logistieke nieuws uit regio Oss!

via Twitter @logistiekoss of de nieuwsbrief Lees meer

Oss: uitstekend bereikbaar over water, weg en spoor