logistiek platform oss
Home > Nieuws > Logistics House officieel geopend
27 januari 2017
Logistics House officieel geopend
Sinds donderdag 26 januari heeft Noord Oost Brabant met Logistics House een eigen ontmoetingspunt en uitvalsbasis voor de logistieke sector. De officiŽle opening van Logistics House,gevestigd in Dome-X in Oss vond plaats in het bijzijn van 170 aanwezigen, onder wie veel logistieke ondernemers. Met dit initiatief wordt het belang van de logistieke sector voor de regio onderstreept.†

Logistics House brengt logistieke ondernemers, overheid, onderwijs en arbeidsmarkt in Noordoost-Brabant bij elkaar, met als doel het stimuleren en creŽren van logistieke bedrijvigheid. De gezamenlijke ambitie is het realiseren van een krachtige en duurzame logistieke sector in Noordoost-Brabant en profilering van de regio als logistieke hotspot.

Vestigen en ontmoeten
Logistics House is een initiatief van Vijfsterren Logistiek, een samenwerkingsverband van de regionale logistieke platforms, overheden en onderwijs. Het initiatief wordt ondersteund door AgriFood Capital, de gemeenten Meierijstad, Oss, Cuijk en ‘s-Hertogenbosch en de Rabobank Oss Bernheze en Uden Veghel. Innovatie, new business, scholing, werkgelegenheid en het aantrekken van investeringen zijn enkele van de thema’s die hoog op de agenda staan. De Logistics Business Developer van Vijfsterren Logistiek, Pieter Keeris, houdt kantoor in Logistics House. Keeris is aanspreekpunt voor logistieke ondernemers in de regio, alsook voor ondersteuning op het gebied van business development. In Logistics House zijn ruimten beschikbaar waar ondernemers, organisaties, opleiders en startups gerelateerd aan logistiek zich kunnen vestigen. Ook vinden in Logistics House onderwijs gerelateerde activiteiten plaats. De events die in Logistics House worden georganiseerd, zoals netwerkbijeenkomsten en symposia, bieden de mogelijkheid om andere partijen te ontmoeten en kennis te delen.
Nieuwe business, innovatie en samenwerking
Voorafgaand aan de officiŽle openingshandeling lichtte Frank Verhoeven, bestuursvoorzitter van Vijfsterren Logistiek, het doel van Logistics House als ontmoetingsplek toe: beter worden door samenwerking en kennis delen met een fundament van 56 betalende leden. Tevens maakte hij van de gelegenheid gebruik om de rol van Pieter Keeris, Logistics Business Developer, en van het Regioprofileringsteam uiteen te zetten. Keeris’ kerntaak is het versterken van het vestigingsklimaat in Noord Oost Brabant en stimuleren van nieuwe business en. Hij werkt hiervoor nauw samen met het Regioprofileringsteam van de gemeenten Oss, ‘s-Hertogenbosch, Meierijstad en Cuijk Verhoeven: “Met de goede geografische ligging, hechte samenwerking en sterke focus is het fundament gelegd voor groei van de logistieke sector in de regio. We zijn een sterke logistieke regio en met Logistics House maken we dat zichtbaar.”

Groei en ontwikkeling
Lisette van de Hei, econoom bij RaboResearch Nederland, nam de aanwezigen vervolgens mee in de huidige trends en ontwikkelingen vanuit macro-economisch perspectief. Volgens van de Hei is de economie weer op het peil van voor de crisis. Van de Hei: “In Noordoost-Brabant groeit de economie zelfs bovengemiddeld, maar internationale ontwikkelingen, zoals de komst van Trump en de Brexit, maken de toekomst onvoorspelbaar.” Tenslotte sprak Frits van Eerd, CEO van Jumbo Supermarkten, over de uitdaging om iedere dag weer aan de klantvraag te voldoen. Hij benadrukte dat dit vooral op logistiek vlak een enorme opgave is. Van Eerd: “Maar als we dit ťrgens goed kunnen, dan is het wel hier in het prachtige Brabant. Ik ben op veel plaatsen in de wereld geweest, maar ben steeds weer onder de indruk van hoe wij hier de kunst van het samenwerken onder de knie hebben.” Tenslotte gaf Van Eerd het publiek nog een goede raad vanuit zijn persoonlijke ervaring mee: “Als we willen groeien, dan moeten we blijven leren. Zonder te leren, kunnen we onmogelijk groeien.”

OfficiŽle opening en ontmoeten
De officiŽle openingshandeling werd vervolgens verricht door de Stuurgroep van Vijfsterren Logistiek en Frits van Eerd, met een flinke druk op een rode knop. De borrel die aansluitend plaatsvond, werd direct goed benut voor waar Logistics House voor staat: elkaar ontmoeten, netwerken en kennis en ervaring delen.
rss print email


Reusachtige muurschildering op Oss' bedrijf #ViceVersa #LPO-lid https://t.co/eXBHkhpMVt
02-10-2019 13:06
RT @DinalogNews: Heb je innovatieve ideeën over veranderingen in de samenleving door zelfrijdende auto´s en trucks? Zie je synergie in de t...
01-10-2019 12:22

logistiek platform oss

Vetipak wint LPO bowlingcompetitie Op 30 augustus was... lees verder >
Kansen voor XXL logistiek op bedrijventerreinen in de regio onder... lees verder >
16 april: Plannerscafť Oss Tijdens het Plannerscafé... lees verder >

nieuws van de partners

Succesvolle kick-off gezamenlijk Brabants Klimaatprogramma... lees verder >
Leren op de werkvloer bij Vos Logistics en Sligro... lees verder >
Vos Logistics viert IMAGINEVosLogistics100 Op 5 september... lees verder >

Altijd op de hoogte van het logistieke nieuws uit regio Oss!

via Twitter @logistiekoss of de nieuwsbrief Lees meer

Oss: uitstekend bereikbaar over water, weg en spoor