logistiek platform oss
Home > Nieuws > Vos Logistics gestart met distributie voor webgigant Amazon
12 december 2017
Vos Logistics gestart met distributie voor webgigant Amazon
Vos Logistics verzorgt sinds dit najaar de distributie voor Amazon. De producten worden vanuit diverse warehouses elders in Europa naar de Vos-vestiging in Oss vervoerd.

Vanuit daar worden ze verder getransporteerd naar dc's van pakketbezorgers die het laatste stukje naar de eindgebruiker - de zogeheten last mile - voor hun rekening nemen. Bij de vestiging in Oss staan inmiddels ook Amazon-borden die de chauffeurs duidelijk maken waar ze hun vracht moeten lossen.

Het gaat vooral om crossdocking voor de Nederlandse markt. Het zelf verzorgen van de last mile is voor Vos niet aan de orde. Het bedrijf sluit niet uit dat dit in de toekomst verandert. Dat zegt een medewerker van Vos Logistics tegen het online magazine Twinkle.

Amazon werkt al enige tijd aan uitbreiding van zijn activiteiten in Nederland. Zo werd onlangs het Prime-lidmaatschap in ons land gelanceerd. Klanten die zich voor een dergelijke lidmaatschap aanmelden, krijgen hun producten binnen een dag geleverd. Momenteel zijn op Amazon.nl vooral boeken te koop, maar de verwachting is dat het Nederlandse assortiment wordt uitgebreid.

Topman Jeff Bezos startte Amazon in 1994. Aanvankelijk werden uitsluitend boeken verkocht. Inmiddels is de retailreus uitgegroeid tot een multinational met een omzet van bijna 136 miljard dollar (ruim 115 miljard euro, tegen huidige wisselkoersen). Het assortiment is meegegroeid. In Amerika kunnen klanten er bijvoorbeeld ook voeding, muziek en speelgoed krijgen.

Ook in Nederland heeft het bedrijf inmiddels een voorname plek verworven. Het eindigde vorig jaar in de top-10 van grootste webretailers in ons land. Een lijst die wordt samengesteld door Twinkle.
 
rss print email


Vos Logistics neemt distributiebedrijf in Woerden over https://t.co/1HD4fYKjKJ
02-12-2019 10:08
Vos Logistics wil haar marktpositie verstevigen door overname SNEL Shared Logistics https://t.co/5HoYXvnAD1 https://t.co/aVlX7wSli5
02-12-2019 09:01

logistiek platform oss

Overname SNEL Shared Logistics door Vos Logistics... lees verder >
3 december: Bijeenkomst Arbeidsmarkt & Onderwijs... lees verder >
Vetipak wint LPO bowlingcompetitie Op 30 augustus was... lees verder >

nieuws van de partners

Succesvolle kick-off gezamenlijk Brabants Klimaatprogramma... lees verder >
Leren op de werkvloer bij Vos Logistics en Sligro... lees verder >
Vos Logistics viert IMAGINEVosLogistics100 Op 5 september... lees verder >

Altijd op de hoogte van het logistieke nieuws uit regio Oss!

via Twitter @logistiekoss of de nieuwsbrief Lees meer

Oss: uitstekend bereikbaar over water, weg en spoor