logistiek platform oss
Home > Nieuws > Vos Logistics gestart met distributie voor webgigant Amazon
12 december 2017
Vos Logistics gestart met distributie voor webgigant Amazon
Vos Logistics verzorgt sinds dit najaar de distributie voor Amazon. De producten worden vanuit diverse warehouses elders in Europa naar de Vos-vestiging in Oss vervoerd.

Vanuit daar worden ze verder getransporteerd naar dc's van pakketbezorgers die het laatste stukje naar de eindgebruiker - de zogeheten last mile - voor hun rekening nemen. Bij de vestiging in Oss staan inmiddels ook Amazon-borden die de chauffeurs duidelijk maken waar ze hun vracht moeten lossen.

Het gaat vooral om crossdocking voor de Nederlandse markt. Het zelf verzorgen van de last mile is voor Vos niet aan de orde. Het bedrijf sluit niet uit dat dit in de toekomst verandert. Dat zegt een medewerker van Vos Logistics tegen het online magazine Twinkle.

Amazon werkt al enige tijd aan uitbreiding van zijn activiteiten in Nederland. Zo werd onlangs het Prime-lidmaatschap in ons land gelanceerd. Klanten die zich voor een dergelijke lidmaatschap aanmelden, krijgen hun producten binnen een dag geleverd. Momenteel zijn op Amazon.nl vooral boeken te koop, maar de verwachting is dat het Nederlandse assortiment wordt uitgebreid.

Topman Jeff Bezos startte Amazon in 1994. Aanvankelijk werden uitsluitend boeken verkocht. Inmiddels is de retailreus uitgegroeid tot een multinational met een omzet van bijna 136 miljard dollar (ruim 115 miljard euro, tegen huidige wisselkoersen). Het assortiment is meegegroeid. In Amerika kunnen klanten er bijvoorbeeld ook voeding, muziek en speelgoed krijgen.

Ook in Nederland heeft het bedrijf inmiddels een voorname plek verworven. Het eindigde vorig jaar in de top-10 van grootste webretailers in ons land. Een lijst die wordt samengesteld door Twinkle.
 
rss print email


RT @TLNnieuws: Gisteren in het FD, vandaag in De Volkskrant: de claim van ruim 1,2 miljard euro die https://t.co/yIVwEsJQfU namens zo'n 1.5...
17-10-2018 16:26
RT @SprangersCom: Deze ochtend de evaluatie van een succesvolle derde editie van de Dag van de logistiek gehad, die we samen met @Bob_WTE v...
17-10-2018 15:44

logistiek platform oss

Succesvolle 3e editie Dag van de Logistiek Oss Het terrein... lees verder >
Leerlingen Sonnewijser op bezoek in Logistics House... lees verder >
Studenten onderzoeken samenwerking Twee studenten van... lees verder >

nieuws van de partners

Uitnodiging Spoorcongres op 10 oktober De wereld is in... lees verder >
Ad Dollevoet huurder van nog te bouwen dc in Oss... lees verder >
Vos Logistics neemt werkzaamheden Gebroeders Joosten over... lees verder >

Altijd op de hoogte van het logistieke nieuws uit regio Oss!

via Twitter @logistiekoss of de nieuwsbrief Lees meer

Oss: uitstekend bereikbaar over water, weg en spoor