logistiek platform oss
Home > Nieuws > Succesvolle 3e editie Dag van de Logistiek Oss
17 oktober 2018
Succesvolle 3e editie Dag van de Logistiek Oss
Het terrein van Raben en ITC op de Vorstengrafdonk in Oss was zondag 7 oktober het decor voor de derde editie van de Dag van de Logistiek. Tijdens het tweejaarlijkse evenement maakte ruim 6.000 bezoekers op een unieke manier kennis met diverse facetten van de logistieke sector.

Ben jij slim genoeg voor de logistiek?
Onder het thema ‘Ben jij slim genoeg voor de logistiek?’ werd jong en oud uitgedaagd om hun logistieke kennis te testen en talenten te ontdekken. LPO voorzitter Berend Jan Schuring: “Werken in de logistiek is enorm boeiend. Veel mensen hebben geen idee wat logistiek eigenlijk inhoudt. Een open dag is daarom een prima manier voor de branche om te laten zien en beleven wat er bij een logistiek proces allemaal komt kijken.”

Bezoekers mochten zelf in een heftruck rijden, miniatuurwagens besturen, een ritje maken in een vrachtauto, de nieuwste trucks bekijken of in een heuse racesimulator zitten. En wat te denken van een kantelsimulator of zelf eens mini slipcursus met een auto? Het was allemaal mogelijk. Daarnaast namen bezoekers een kijkje nemen in de warehouses en werkplaatsen van grote logistieke spelers. “Leuk om te zien hoe opslag, lossen, overslag en transport in zijn werk gaan. Hier kom je normaal gesproken niet!”, zegt één van de bezoekers enthousiast.

Vacatureplein

“Mensen die in de logistiek werken, vormen de schakels in de lange weg van grondstof tot eindbestemming. Het zijn niet alleen heftrucks, vrachtwagens en vervoer, het is veel meer”, zegt Berend Jan Schuring. Daarom was er een vacatureplein ingericht: een ruimte waar 16 bedrijven en instellingen zich vertegenwoordigden met een stand en interessante vacatures onder de aandacht brachten. Van transport tot inkoop, productie en verkoop, maar ook op het gebied van ICT, HRM en Engineering waren er volop mogelijkheden. Heel veelzijdig dus!

 

Geïnteresseerden lieten zich voorlichten over de mogelijkheden van het werken op weg, water en spoor. “Ik kan mijzelf goed oriënteren op het aanbod van logistieke opleidingen en wat bedrijven mij kunnen bieden”, aldus een werkzoekende.
Bekijk hier de presentatie met alle actuele vacatures.

 

Verder konden bezoekers deelnemen aan leuke prijsvragen en genieten van lekkere hapjes en drankjes die diverse foodtrucks aanboden. 

Heb jij het gemist?
Bekijk dan de aftermovie of alle foto’s op de Facebookpagina.

rss print email


RT @GroupDenHartogh: For our Dutch followers: Don't forget to tune in to @RTL7 Transportwereld this Sunday at 17.00h to see more about the...
15-11-2018 15:08
RT @RaboOssBernheze: Op donderdag 22-11 gaat onze masterclass Logistiek over de arbeidsmarkt in deze sector. En waar kun je die beter houde...
15-11-2018 15:06

logistiek platform oss

Succesvolle 3e editie Dag van de Logistiek Oss Het terrein... lees verder >
Leerlingen Sonnewijser op bezoek in Logistics House... lees verder >
Studenten onderzoeken samenwerking Twee studenten van... lees verder >

nieuws van de partners

Vos Logistics neemt Gehlen Schols Logistics over... lees verder >
Uitnodiging Spoorcongres op 10 oktober De wereld is in... lees verder >
Ad Dollevoet huurder van nog te bouwen dc in Oss... lees verder >

Altijd op de hoogte van het logistieke nieuws uit regio Oss!

via Twitter @logistiekoss of de nieuwsbrief Lees meer

Oss: uitstekend bereikbaar over water, weg en spoor