logistiek platform oss
Home > Nieuws > Volop inspiratie voor Rabobankmedewerkers met logistieke ambities
11 februari 2019
Volop inspiratie voor Rabobankmedewerkers met logistieke ambities
Op 6 februari vond in het Logistics House een bijzonder matchmaking-event plaats. Ruim veertig medewerkers van diverse Rabobank-vestigingen kwamen naar Oss om ingelijfd te worden in de wereld van de Logistiek. Want met krimpende mogelijkheden in het bankwezen is het goed om inzicht te kijken naar mogelijkheden in andere sectoren. En de Logistiek biedt kansen te over. Zo bleek onder andere uit de tientallen logistieke bedrijven uit de regio Noordoost Brabant die hun vacatures presenteerden.

Eye-openers
Door de aantrekkende economie is het steeds lastiger om vrachtwagenchauffeurs te vinden die over de juiste papieren beschikken. Ook is er behoefte aan goed opgeleide Logistiek Planners, om te zorgen voor een efficiënte inzet van mensen en materieel. Deze functies werden door de meeste deelnemers direct geassocieerd met werken in de Logistiek. Maar minder bekend was dat door de groei in de sector ook veel backoffice functies oningevuld blijven. “Dat maakt dat er ook behoefte is aan mensen met kennis van bijvoorbeeld Marketing en Communicatie, HR en Financial control. Bovendien brengt de Brexit extra uitdagingen met zich mee, zoals een tekort aan declaranten.  De verwachting is dat het aantal banen tot 2018 met zo'n 11.000 toeneemt!”, legde Pieter Keeris, projectmanager Vijfsterren Logistiek uit. 

Succesvol
Tijdens het programma gaven diverse bedrijven een pitch over hun werkzaamheden en werden de deelnemers bijgepraat over de regelgeving van het UWV. Daarnaast was ruimschoots tijd om elkaar nader te leren kennen. Met een kop koffie in de hand tijdens de pauze, maar ook na afloop van het programma werd flink nagepraat. Michiel Heller, site manager Oss van Movianto: “Heel goed om hier aanwezig te zijn. Een persoonlijke toelichting op ons bedrijf en de vacatures werkte erg positief. Ik heb voor diverse functies zeker interessante connecties kunnen leggen.” En ook vanuit de Rabobankmedewerkers werd de bijeenkomst gewaardeerd. Helmi Hillen, Risk Analist: “Ervaringsdeskundigen en medewerkers van het UWV hebben ons geïnformeerd over hun ervaringen en de kansen die er voor ons liggen op een baan in de logistiek. Niet iets waar je zo direct aan denkt als je uit de bankwereld komt. Maar er zijn meer raakvlakken dan je denkt. Zeker in deze krappe arbeidsmarkt.”
rss print email


Reusachtige muurschildering op Oss' bedrijf #ViceVersa #LPO-lid https://t.co/eXBHkhpMVt
02-10-2019 13:06
RT @DinalogNews: Heb je innovatieve ideeën over veranderingen in de samenleving door zelfrijdende auto´s en trucks? Zie je synergie in de t...
01-10-2019 12:22

logistiek platform oss

Vetipak wint LPO bowlingcompetitie Op 30 augustus was... lees verder >
Kansen voor XXL logistiek op bedrijventerreinen in de regio onder... lees verder >
16 april: Plannerscafé Oss Tijdens het Plannerscafé... lees verder >

nieuws van de partners

Succesvolle kick-off gezamenlijk Brabants Klimaatprogramma... lees verder >
Leren op de werkvloer bij Vos Logistics en Sligro... lees verder >
Vos Logistics viert IMAGINEVosLogistics100 Op 5 september... lees verder >

Altijd op de hoogte van het logistieke nieuws uit regio Oss!

via Twitter @logistiekoss of de nieuwsbrief Lees meer

Oss: uitstekend bereikbaar over water, weg en spoor