logistiek platform oss
Home > Nieuws > Vos Logistics viert IMAGINEVosLogistics100
06 september 2019
Vos Logistics viert IMAGINEVosLogistics100
Op 5 september 2019 vierde Vos Logistics haar 75e verjaardag: een groots evenement met een sterke focus op de toekomst, officieel IMAGINEVosLogistics100 genoemd. Onderwerpen als digitalisering, duurzaamheid, ontwikkeling van de arbeidsmarkt en e-commerce hebben tijdens het evenement veel aandacht gekregen, omdat het bedrijf gelooft dat deze de komende 25 jaar toonaangevend zullen zijn.†

Ongeveer 600 gasten uit heel Europa kregen de kans om kennis te maken met de innovatieve opvattingen en ideeŽn van Henrik Henriksson van Scania, Jacques van den Broek van Randstad, Tom Selten van Lightyear en Elisabeth Fretheim van Nikola Motor. Neem Nikola Motor bijvoorbeeld: Zij bouwen vrachtwagens van de toekomst, aangedreven door geavanceerde waterstof-elektrische technologie. Onlangs ontving Nikola Motor een investering van CNH Industrial om emissieloze vrachtwagens op waterstof en batterijen te ontwikkelen. Terwijl Scania en Randstad hun ideeŽn over innovatie in de komende 25 jaar onthulden, vertelde Lightyear over hoe ze de meest energiezuinige elektrische personenauto ter wereld ontwikkelden; een auto die op zonne-energie rijdt. Een beweging die op het punt staat een keerpunt in de geschiedenis van mobiliteit te worden.

De vier belangrijkste onderwerpen die onze industrie in de komende 25 jaar beÔnvloeden zijn:

  • Digitalisering en data-analyse: deze zullen transacties efficiŽnter maken en de planning van middelen optimaliseren, terwijl het tegelijkertijd de betrouwbaarheid en snelheid van logistieke diensten verbetert.

  • Duurzaamheid: de druk om emissies te verminderen zal de markt naar bio-energie, elektriciteit en waterstof drijven. Dit zal leiden tot schonere, veiligere en stillere voertuigen.

  • E-commerce: veranderend consumentengedrag dat wordt aangedreven door e-commerce zullen supply chains fundamenteel veranderen.

  • Arbeidsmarkt: de beperkingen van arbeid in combinatie met robotisering en autonoom rijden is waarschijnlijk de meest uitdagende ontwikkeling van allemaal. Het zal een grote impact hebben op ieders manier van werken en opleiden.

Op dit moment staat Vos Logistics vooral bekend om haar internationale transportactiviteiten. Het bedrijf doet echter grote inspanningen om haar bedrijf verder te laten groeien in opslag en distributie, maar is ook op zoek naar andere mogelijkheden die binnen haar toepassingsgebied passen.

Frank Verhoeven, CEO Vos Logistics: “Het gaat er niet om de toekomst te voorspellen, maar om deze te creŽren. Samen!"

rss print email


Wilt u iets op logistiek gebied laten onderzoeken binnen uw bedrijf? Dan biedt @LCBrabant u een mooie ingang! -... https://t.co/b1XKdoVlOY
21-01-2020 16:28
RT @Logistiek_nl: Mens en robot in magazijn: dit zijn de gevolgen voor de mens https://t.co/LKmKqAPW1q
21-01-2020 16:26

logistiek platform oss

6 februari 2020: plannerscafe bij Vice Versa Op 6 februari... lees verder >
Overname SNEL Shared Logistics door Vos Logistics... lees verder >
3 december: Bijeenkomst Arbeidsmarkt & Onderwijs... lees verder >

nieuws van de partners

Overname SNEL Shared Logistics door Vos Logistics definitief... lees verder >
Succesvolle kick-off gezamenlijk Brabants Klimaatprogramma... lees verder >
Leren op de werkvloer bij Vos Logistics en Sligro... lees verder >

Altijd op de hoogte van het logistieke nieuws uit regio Oss!

via Twitter @logistiekoss of de nieuwsbrief Lees meer

Oss: uitstekend bereikbaar over water, weg en spoor