Logistics Platform Oss
Home > News21 january 2013
Hopman en Fransen Oss lid van LPO
Het Logistiek Platform Oss verwelkomde begin 2013 twee nieuwe leden: Hopman Logistics Services uit Lith en Fransen uit Oss. Het LPO telt nu 16 partners.
More More


16 november 2012
Oss profiteert van Tweede Maasvlakte
Rotterdam bouwt aan een Tweede Maasvlakte. Duizend hectare bedrijventerrein extra. Direct aan diep zeewater. Bedoeld om een deel van de wereldwijd groeiende transportstromen met grote containerschepen op te vangen. Opdracht voor de Tweede Maasvlakte vanuit duurzaamheid en milieu: uiterlijk in 2030 mag slechts vijfenveertig procent van de aanwas van goederen per vrachtwagen verder vervoerd worden. De rest gaat per trein of schip. Dat betekent dat het vervoer over spoor en water verveelvoudigen. Doorzetten van goederen via binnenvaart naar het achterland is waar Oss in beeld komt. Voor de tweede keer komt er geld vanuit het Ministerie van Infrastructuur en Milieu om de Osse haven te verbeteren met als doel het stimuleren van het goederenvervoer per binnenvaart.
More More


13 november 2012
Handelsdelegatie Vietnam bezoekt Oss
Een Vietnamese handelsdelegatie bracht eind oktober een meerdaags bezoek aan Oss, op uitnodiging van het Logistiek Platform Oss en het gemeentebestuur. Die willen de sterke punten van Oss als logistieke locatie onder de aandacht brengen in Vietnam, een groeiende economie die steeds meer interesse toont in Europa.
More More


De Kracht van Oss
18 september 2012
D-tv uitzending De Kracht van Oss
In de tweede uitzending van het tv-programma ‘De Kracht van Oss’ van D-tv komt onder andere het Logistiek Platform Oss aan bod.
More More


10 september 2012
Subsidie van 3,8 miljoen voor binnenhaven Oss
De gemeenten Venray, Oss, Bergen op Zoom en Tiel ontvangen gezamenlijk tien miljoen euro om de binnenhavens aan te pakken. Dat heeft minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) vandaag bekend gemaakt tijdens een bezoek aan Limburg. “We kunnen de kracht van de binnenvaart nog beter benutten,” zo stelde de minister. “Daarom investeren we in onze binnenhavens. Want als de economie weer aantrekt, moet de infrastructuur er klaar voor zijn. Zonder goede infrastructuur, geen sterke economie.”
More More


  more photos
27 juni 2012
Bezoek delegatie Vietnam
Voor de (door)ontwikkeling van Oss als belangrijk trimodaal knooppunt in het achterland van Rotterdam zijn goede connecties met het buitenland van groot belang. Vietnam is zo'n land. In Rotterdam komen jaarlijks voor 4 miljard dollar aan Vietnamese producten zoals groente, fruit, zeevruchten en koffie ons land binnen, om vanuit daar te worden doorgevoerd naar de rest van Europa. Oss kan in die distributie met haar gunstige ligging en trimodaliteit een belangrijke speler zijn.
More More


Werksessie LPO ProRail
21 may 2012
Spoorgoederenvervoer, kansen voor Oss!
In de meeste plaatsen in Nederland wordt het goederenspoor opgeruimd, in Oss wordt er juist hard aan gewerkt; een unicum dus. De afgelopen tijd zijn er door ProRail al grote verbeteringen doorgevoerd aan de actieve spoorlijn van centrum Oss naar bedrijventerrein Elzenburg, waaronder de vernieuwing van de gehele bovenbouw, aanpassing van de overweginstallaties en geluidsreducerende maatregelen. Ook voor de komende periode staan nog flink wat ontwikkelingen op stapel. Zo wordt er onder meer nog 600 meter rangeerspoor gerealiseerd.
More More


28 february 2012
Waardevolle toetsing in Oss.
De gemeente Oss en het Logistiek Platform Oss toetsen de regiovisie transport en logistiek met een panel deskundigen uit het bedrijfsleven en overheidsinstanties.
More More


28 february 2012
Ontlasting centrum Oss.
Centrummanagement Oss benaderde begin dit jaar het Logistiek Platform Oss met een kwestie rondom de vervoersstromen in het centrum van Oss.
More More


Raben Netherlands - Oss
28 february 2012
Nieuwe leden LPO.
Het LPO is de afgelopen tijd uitgebreid met vier nieuwe leden en telt inmiddels dertien actieve participanten.
More More


N329 - De weg van de Toekomst
28 february 2012
Opwaardering N329.
De N329 in Oss - een belangrijke toegangsweg - is uitverkoren als 'Weg van de Toekomst'. Om deze status te verdienen moet de weg hét toonbeeld worden van duurzaamheid. De werkzaamheden om dit te realiseren zijn inmiddels in volle gang. Hetgeen - naast de toekomstige verbeteringen aan de verkeerssituatie - helaas ook tijdelijke overlast voor de (in)direct aanliggende bedrijven betekent.
More More


30 january 2012
Vertegenwoordigers Haven Amsterdam bezoeken Oss / OOC.
Vorige week vrijdag brachten twee vertegenwoordigers van de Haven Amsterdam een bezoek aan Oss.
More More


20 juli 2011
‘De zeehavens hebben ook Oss in achterland nodig’
Ook Oss ziet zich als belangrijke draaischijf tussen de grote zeehavens en het Europese achterland. Maar er moet nog
wel wat gebeuren, wil de regio Oss die functie goed kunnen vervullen. Aan het woord projectleider Jan van Erp van het
Logistiek Platform Oss.
More More


04 juli 2011
Aantal partners Logistiek Platform Oss groeit.
Met twee logistieke dienstverleners die onlangs zijn toegetreden tot het Logistiek Platform Oss telt het platform nu elf logistieke partners. Deze bedrijven maken zich - samen met de gemeente Oss - sterk voor de ontwikkeling van Oss als hét logistieke knooppunt voor Zuidoost-Nederland.
More More


18 may 2011
Oss scoort in lijst logistieke hotspots.
De regio Oss-Veghel-Eindhoven maakt een opmerkelijk stijging door binnen de lijst met twintig belangrijkste logistieke hotspots van Nederland. Binnen de top 10 steeg deze regio na de vijfde positie na jarenlang op plaats zeven te hebben gebivakkeerd.
More More


Artikel Bedrijvig Oss - april 2011
28 april 2011
Veerkracht van Oss belangrijk de komende jaren.
In het programma Samenwerken vanuit de Kracht van Oss stelt de coalitie twee speerpunten centraal: werkgelegenheid en vestigingsklimaat.
More More


  more photos
26 april 2011
Trimodaliteit als troef.
West-Brabant en de regio Venlo profileren zich beide al langere tijd als logistieke hotspot. Tot voor kort bleef Oss, centraal gelegen tussen deze twee logistieke topregio’s, daarbij ietwat achter. Terwijl de Brabantse gemeente op logistiek gebied toch heel wat te bieden heeft.
More More


  more photos
08 april 2011
Oss ambieert hoge logistieke hotspot positie.
Onderstaand artikel verscheen op 8 april 2011 op Logistiek.nl (auteur: Bas Dijkhuizen).

Venlo en West-Brabant zijn al jaren de belangrijkste logistieke hotspots van Nederland. Oss wil zich ook aansluiten bij deze hotspots want de zesde stad van Brabant is volgens eigen zeggen een belangrijk, maar relatief onbekend, trimodaal logistiek knooppunt voor Zuidoost-Brabant, zo bleek woensdag tijdens de zogeheten eerste krachtsessie van het Logistiek Platform Oss (LPO).
More More


  more photos
07 april 2011
Reportage Dtv en foto's congres.
Ook Dtv besteedde aandacht aan het drukbezochte congres 'Rotterdam en de kracht van het achterland', dat op woensdag 6 april plaats vond in het gemeentehuis te Oss.
More More


23 march 2011
Congres 'Rotterdam en de kracht van het achterland'.
Op donderdag 6 april vindt het congres 'Rotterdam en de kracht van het achterland' plaats in Oss.
More More


  more photos
01 juni 2010
Oss logistiek op de kaart zetten.
Het Logistiek Platform Oss had slechts drie bijeenkomsten nodig om ‘geboren’ te worden. Begin juli 2009 vond de eerste bijeenkomst plaats, in september de tweede en met de derde bijeenkomst medio december 2009 was het Logistiek Platform Oss een feit en was een heldere ambitie gedefinieerd.
More More


Always up to date with the logistics news from Oss!

follow us on Twitter @logistiekoss or

receive our news letter (both in Dutch)

Lees meer

Oss: easily accessible by water, road and rail